Cele mai bune aplicații de făcut Reels, pentru Android și iPhone

Vrei să realizezi fotografii clare și expresive cu telefonul mobil, ca să postezi imagini interesante pe rețelele sociale. Este o cursă contracronometru pentru originalitate, stil și performanțe vizuale, cu ajutorul device-urilor mobile și mai ales a aplicațiilor de editare foto și video. Iată care sunt cele mai bune programe de realizare Reels, care rulează pe Android sau pe iPhone.

Ce înseamnă Reels

Facebook, Instagram Tik Tok – cele mai populare platforme de social media se bazează pe conținut foto și video tot mai complex, de aceea utilizatorii folosesc aplicații pentru poze ce aduc la un nou nivel performanțele în postări, realizare de colaje, prezentări, suite de imagini grupate sub numele generic de Reels.

Creatorii de conținut au înțeles că utilizarea de aparate foto reprezintă un mod de a face fotografii care este adaptabil la lumea virtuală, dar este surclasat de noile modele de smartphone-uri, device-uri ce sunt dedicate realizării de material foto și video.

Instagram Reels reprezintă o funcţie prin care userii pot să creeze videoclipuri în formate scurte. Reels îți permite să înregistrezi și să editezi în Camera Instagram clipuri video scurte, de până la 90 de secunde. Poți să adaugi efecte și muzică în compilația ta video sau să folosești propriul conținut audio original.

Pot fi adăugate fundaluri sonore și efecte creative, la nivel de Stories și chiar peste. După publicarea videoclipurilor Reels, acestea apar pe profilul utilizatorului în tab-ul dedicat – Reels, de unde se dă ușor share pe  Instagram Feed și în Stories.

De asemenea poți să adaugi voce din off pe clipurile reels de pe Insta, să remixezi clipuri video sau fotografii, să editezi selfie-uri și să creezi compilații vizuale pe baza unor patternuri și modele existente în softurile și aplicațiile pe care le utilizezi pentru editare și administrare de conținut online.

Aplicații pentru Android

Când faci fotografii cu telefonul te gândești cum să realizezi cele mai bune efecte și care sunt modalitățile prin care poți să îmbunătățești imaginile, chiar în momentul captării lor sau la câteva secunde după ce ai apăsat pe butonul ce declanșează camera video a smartphone-ului tău

Iată care sunt cele mai bune aplicații Android pentru realizare Reels și conținut video performant: 

CapCut

CapCut este o aplicație disponibilă atât pentru platforma de Android, cât și pentru IOS și își propune să ofere utilizatorilor o experiență intuitivă și accesibilă în ceea ce privește editarea și crearea de conținut captivant la un alt nivel. 

Interfața prietenoasă face ca tot procesul de editare să fie unul foarte ușor, alături de funcțiile de adjustare în multiple moduri, dar și de efectele și animațiile impresionante. De asemenea, metodele de partajare și de exportare a fișierelor video sunt extrem de facile în ceea ce privește publicarea clipurilor pe platformele de socializare. 

VN Video Editor

Această aplicație gratuită îți oferă posibilitatea să editezi video portret, să selectezi formate multiple, fundaluri diverse, să creezi cadre diverse. Ai la dispoziție opțiuni avansate, precum editare multitrack, modificare de curbă, FX pentru efecte video, background dinamic, filtre, frozen ș.a.

InShot

Se remarcă prin opțiunile de ecran portret, schimbare fonturi, adăugarea unor efecte cromatice, preluarea de efecte sonore și melodii de pe telefon sau din iTunes.

Funimate

Acest editor video ajută la crearea de clipuri ce integrează imagini, muzică și text, în formate originale, cu efecte amuzante. De la sincronizarea buzelor la încetinirea mișcării, orice este posibil cu acest tool versatil, apreciat de utilizatorii din genZ.

GoPro Quick

Poți să alegi aplicația dezvoltată special pentru camere de acțiune GoPRo, ca să beneficiezi de presetări pentru rețele sociale și să manevrezi funcții profesionale, pentru realizarea de conținut video de cea mai bună calitate.

Alte aplicații pentru telefoane Android pe care le poți utiliza atunci când vrei să postezi imagini și clipuri de calitate sunt: YouCut, FilmoraGo, Aviary, Airbrush, Bonfire, Cupslice, LightX Photo Editor, Photo Effects Pro, Pixlr, PicsArt Photo Editor ș.a.

Aplicații pentru iPhone prin iOS

Fie că ai  iOS sau Android, utilizezi telefonul pentru realizarea de fotografii și clipuri video pe care le postezi pe rețelele sociale. Ai la dispoziție aplicații ce rulează pe ambele sisteme (de exemplu VN Video Editor, InShot, FilmoraGo) și tool-uri specifice iPhone-urilor:

Clips

Acest soft de editare îți permite să adaugi animoji-uri, memoji-uri și personaje animate. Ai opțiuni de prelucrare texte, cu o gamă largă de fonturi, autocolante și filtre.

iMovie

Poți să lucrezi la nivel profesional pe iOS și macOS cu iMovie, pentru editare video avansată, care include montarea de clipuri verticale, decupări, aplicare de filtre, teme și suprapuneri de fonturi și efecte speciale. Te bucuri de o interfață intuitivă, care îți pune la dispoziție toate opțiunile de care ai nevoie pentru realizarea unor reel-uri memorabile.

Alte aplicații pentru iPhone sunt Superimpose X, Enlight, TouchRetouch, Afterlight, Snapseed ș.a.

produse recomandate

Tu ce alte aplicații pentru reels folosești? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Surprinzator, platformele sociale prin aplicatii au devenit o concurenta neasteptata aparatelor foto !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.