Cum setezi device-ul mobil pentru a te uita la Netflix pe televizor?

Respectând pașii corecți de lucru, îți poți conecta rapid propriul device mobil la un televizor, pentru a te putea uita apoi la Netflix pe un display mult mai mare. Poți utiliza telefonul mobil sau tableta pe post de telecomandă, în timp ce aplicația Netflix îți permite să ajungi rapid rapid conținutul video dorit. Găsește mai jos cea mai utilă variantă de conectare pentru tine, apoi dă PLAY serialului tău preferat, urmărindu-l chiar pe televizorul din living: 

 

1. Conectare telefon și tabletă Android la televizor

Dacă ai un smartphone cu Android, sau o tabletă ce rulează cu același sistem de operare, iată care sunt cele 3 opțiuni pe care le ai la dispoziție, pentru a conecta aceste device-uri la un televizor:

1.1. Conectare device Android prin Chromecast Built-In

Sistemul Chromecast Built-In (fostul Google Cast) este disponibil pentru următoarele televizoare: Philips, Polaroid, Sharp, Skyworth, Soniq, Sony, Toshiba, Vizio.

Dacă vrei să te uiți prin Chromecast Built-In la Netflix de pe un device mobil cu Android, respectă următorii pași de lucru

  • Intră în aplicația Netflix de pe smartphone sau tabletă;
  • Selectează pictograma “Difuzare”, pe care o poți găsi în colțul din dreapta sus sau jos al display-ului;
  • Selectează dispozitivul pe care dorești să îl utilizezi pentru a viziona conținutul oferit de Netflix; 

1.2. Conectare device Android printr-un display secundar 

Aplicația Netflix îți permite să sincronizezi device-ul mobil cu anumite televizoare. După ce ai completat pașii de mai jos, utilizezi telefonul sau tableta cu Android pe post de telecomandă. Iată ce ai de făcut: 

  • Conectează smartphone-ul sau tableta la aceeași rețea Wi-Fi la care este conectat și televizorul pe care dorești să vezi conținut Netflix;
  • Lansează aplicația Netflix pe device și pe televizor, conectându-le la același cont;
  • Selectează pictograma “Difuzare”, pe care o poți găsi în colțul din dreapta sus sau jos al display-ului;
  • Selectează dispozitivul pe care dorești să îl utilizezi pentru a viziona conținutul oferit de Netflix;

1.3. Conectare device Android printr-un cablu extern

Utlima variantă de conectare a unui device cu Android la un televizor presupune utilizarea unui cablu extern. Această opțiune poate oferi rezultatele dorite, atât timp cât se ține cont de cerințele de ieșire ale device-ului mobil cu Android, precum și de cerințele de intrare ale televizorului pe care dorești să vizionezi conținut oferit de Netflix. 

Mai toate produsele cu Android din ultimele generații oferă posibilitatea unei conexiuni Type C (USB-C) sau Type D (Micro HDMI). În cazul televizoarelor, cele mai noi modele oferă posibilitatea unei conexiuni HDMI, iar cele mai vechi, posibilitatea unei conexiuni VGA

ATENȚIE: În cazul unei conexiuni prin cablu, redarea automată a conținutului este imposibilă.

2. Conectare iPhone, iPad și iPod Touch la televizor

Dacă vrei să conectezi un device al celor de Apple la televizorul din livingul tău, iată care sunt cele 3 opțiuni pe care le ai la dispoziție: 

2.1. Conectare device Apple prin Chromecast Built-In

Așa cum spuneam și mai sus, sistemul Chromecast Built-In (fostul Google Cast) este disponibil doar pentru o serie limitată de branduri TV: Philips, Polaroid, Sharp, Skyworth, Soniq, Sony, Toshiba, Vizio. 

Conectarea la televizor prin Chromecast Built-In, de pe iPhone, iPad și iPod Touch, se realizează astfel:

  • Intră în aplicația Netflix de pe device-ul Apple pe care îl utilizezi;
  • Selectează pictograma “Difuzare”, pe care o poți găsi în colțul din dreapta sus sau jos al display-ului;
  • Selectează dispozitivul pe care dorești să îl utilizezi pentru a viziona conținutul oferit de Netflix; 

2.2. Conectare device Apple printr-un display secundar 

Dacă dispui atât de un device Apple, cât și de un Smart TV, aplicația Netflix îți permite să le sincronizezi: 

  • Conectează device-ul Apple și televizorul la aceeași rețea Wi-Fi;
  • Lansează aplicația Netflix pe device și pe televizor, conectându-te la același cont;
  • Selectează pictograma “Difuzare”, pe care o poți găsi în colțul din dreapta sus sau jos al display-ului;
  • Selectează dispozitivul pe care dorești să îl utilizezi pentru a viziona conținutul oferit de Netflix; 

2.3. Conectare device Apple printr-un cablu extern

La fel ca în cazul device-urilor mobile cu sistem de operare Android, cele ale producătorului american permit “legarea” la televizor și prin cablu extern. Trebuie, însă, ținut cont (și de această dată) de cerințele de ieșire ale device-urilor Apple, precum și de cerințele de intrare ale televizorului respectiv.

În cazul în care dorești să conectezi la televizor un device mobil cu 30 de pini, vei avea nevoie de un dispozitiv periferic, precum și de un kit de conectare HDMI. 

Dacă dorești să conectezi un device Lightning la TV, este necesar ca pe respectivul dispozitiv să ruleze versiunea iOS 11.2.6., sau orice altă versiune mai nouă a sistemului de operare, alături de un kit de conectare HDMI. 

ATENȚIE: În cazul unei conexiuni prin cablu, redarea automată sau conținutul interactiv sunt imposibil de accesat. 

Rămâi alături de blogul F64, pentru că îți oferim cele mai tari informații, privind întreaga gamă de produse și servicii pe care le poți comanda de pe site!

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.