21 de aplicații pentru poze pe care trebuie să le încerci – iOS & Android

Pentru că pozele pe care le facem cu telefonul mobil trebuie să fie extrem de clare și să capteze într-un mod cât mai original cadrul perfect, fie că facem un selfie, fie că pozăm un răsărit fermecător, aplicațiile pentru poze reprezintă o miză uriașă pentru dezvoltatorii acestora.

Lupta pentru supremație pe aceaștă nișă ce crește de la an la an într-un mod absolut uimitor, atât pe iOS cât și pe Android, se traduce astăzi printr-o listă uriașă de aplicații pentru poze. Despre cele mai cool, utile și populare aplicații de acest gen vom vorbi, chiar în rândurile de mai jos:

aplicații pentru poze

Aplicații pentru poze – iOS

  • Instagram cea mai bună aplicație de poze pentru Social Media
  • Snapseed o aplicație pentru poze mai mult decât completă
  • VSCO – aplicația perfectă pentru poze vintage
  • Afterlight – aplicație pentru poze mai clare ca niciodată
  • Enlight – o aplicație de editat poze pentru creativul din tine
  • TouchRetouch – aplicația pentru poze ce șterge perfect detaliile în plus
  • Adobe Lightroom CC – aplicație de poze pentru începători și avansați
  • Mextures – o aplicație pentru poze cum toate ar trebui să fie,
  • Lens Distorsions – o aplicație pentru poze cu Weather Effects
  • Superimpose X – o noua generație de aplicații pentru poze

Aplicații pentru poze – Android

  • Aviary – aplicație de poze pentru cele mai simple ajustări manuale
  • Airbrush – aplicația de editat poze perfectă pentru selfie-uri
  • Bonfire – o aplicație pentru poze ridicate la rang de artă
  • Cupslice – o aplicație pentru poze ce surpinde prin stickere fresh
  • LightX Photo Editor – aplicația pentru poze ce schimbă cu ușurință un background
  • PhotoDirector – mai mult decât o aplicație pentru poze bazate pe filtre
  • Photo Effects Pro – aplicație de editat poze cu peste 40 de filtre și stickere
  • Photo Lab – aplicație foto cu peste 650 de filtre uimitoare,
  • Pixlr – aplicația pentru poze cu câte ceva pentru fiecare user,
  • SKRWT – aplicația de poze complementară cu alte tool-uri de editare
  • PicsArt Photo Editor – aplicația pentru poze îmbunătățita constant

aplicații pentru poze

Aplicații pentru poze – iOS

Dacă tocmai ți-ai cumpărat un iPhone nou și vrei să arunci o privire prin AppStore după cele mai tari aplicații de poze pentru iOS, citește în continuare.

Ți le lăsăm mai jos pe cele mai tari dintre acestea, atât free cât și paid. Nu rămâne decât să alegi exact ceea ce ți se potrivește și să faci cele mai tari poze cu noul tău iPhone:

#1 Instagram – cea mai bună aplicație de poze pentru Social Media

Este una dintre cele mai populare aplicații pentru poze și le permite utilizatorilor să facă fotografii absolut uimitoare, cu ajutorul filtrelor de care dispune. Captează, editează și dă rapid share cadrelor unice din viata ta, cu ajutorul acestei aplicații pentru poze.

Instagram – un ghid al hashtag-urilor pentru fotografi

#2 Snapseed – o aplicație pentru poze mai mult decat completă

Este una dintre cele mai uimitoare aplicații de poze pentru iOS, iar faptul că mai este și free o propulsează direct în topul aplicațiilor de editare foto pentru deținătorii de iPhone sau iPad. Așa cum spuneam și mai sus, este o aplicație pentru poze mai mult decât completă, oferind userilor 26 de tool-uri pentru editarea pozelor. HDR, Pose sau Glamour Glow sunt doar 3 dintre acestea.

#3 VSCO – aplicația perfectă pentru poze vintage

Dacă vrei să faci cele mai tari poze cu fundal alb sau pur și simplu vrei să oferi o aură vintage colecției tale de fotografii, aplicația pentru poze VSCO este răspunsul pe care îl căutai. Descarcă gratuit aplicația din AppStore și bucură-te de filtre retro-cool, dar și de alte tool-uri absolut uimitoare.

#4 Afterlight – aplicație pentru poze mai clare ca niciodată

Dacă tot te afli prin AppStore, în căutarea celor mai tari aplicații de poze pentru iOS, caută chiar acum Afterlight! O poți descărca pentru un preț de aproximativ 1 euro. Vei fi surprins de claritatea uimitoare a pozelor, oferită de cele 15 instrumente de editate de care Afterlight dispune.

#5 Enlight – o aplicație de editat poze pentru creativul din tine

Pune-ți creativitatea la încercare și descarcă din AppStore Enlight, una dintre cele mai tari aplicații de poze pentru iOS. Chiar dacă nu vrei decât să umbli puțin la luminozitate, sau pur și simplu ai de gând să transformi poza cu acel apus minunat într-o capodoperă, o poți face cu Enlight.

#6 TouchRetouch – aplicația pentru poze ce șterge perfect detaliile în plus

Nu de puține ori ai făcut o poză aparent perfectă, cu excepția unui “mic” detaliu pe care ai fi vrut să nu îl surprinzi în cadru. O siluetă în planul 2 sau o pată pe peretele din spate, ce fură din strălucirea pozei tale? Descarcă acum aplicația pentru poze TouchRetouch și scapă rapid de elementele nedorite.

#7 Adobe Lightroom CC – aplicație de poze pentru începători și avansați

Cei de la Adobe îți dau întâlnire pe AppStore pentru a încerca Lightroom CC, una dintre puținele aplicații pentru poze destinate atât începătorilor, cât și fotografilor avansați.

Formatul CC îți permite o sincronizare în timp real a tuturor device-urilor Apple pe care le folosești – iPhone, iPad, desktop – pentru ca editarea pozelor cu Adobe Lightroom CC să nu fie condiționată de un terminal anume.

#8 Mextures – o aplicație pentru poze cum toate ar trebui să fie

Mextures aplică filtre și texturi uimitoare pozelor pe care le faci cu device-ul tău iPhone, fiind una dintre acele aplicații pentru poze de care te vei îndrăgosti instant, datorită simplității cu care poate fi utilizată.

#9 Lens Distorsions – o aplicație pentru poze cu Weather Effects

Vrei să împrumuți ceva din farmecul unei dimineți cu ceață, pentru a crea un efect inedit în pozele pe care le-ai realizat? Atunci nu trebuie decât să descarci aplicația pentru poze Lens Distorsions și să folosești ploaia, soarele, ceața drept filtre pentru cadrele pe care le surprinzi.

#10 Superimpose X – o nouă generație de aplicații pentru poze

Superimpose X este o aplicație de editat poze ce poate îmbina cu ușurință elemente din mai multe cadre, aducându-le împreună într-o nouă imagine uimitoare. Este fix acel exemplu de aplicație de editat poze pentru iOS despre care îți povesteam și mai sus, ce oferă o paletă completă de tool-uri, pentru cele mai frumoase rezultate. 

6 Aplicații pentru procesarea imaginilor pe Smartphone

Aplicații pentru poze – Android

Nici pe Android nu stăm mai rău la capitolul “aplicatii pentru poze”, de aceea, îți propunem să rămâi în continuare alături de noi. Ți-am pregătit mai jos alte câteva aplicații de editat poze, perfecte pentru sistemul de operare Android. Numărătoarea continuă…

#11 Aviary – aplicație de poze pentru cele mai simple ajustări manuale

Este poate una dintre cele mai simplu de utilizat aplicații de editat poze pentru Android, pentru ajustări rapide și de efect. Joacă-te rapid cu temperatura, luminozitatea, contrastul unei poze și pune-o apoi instant pe Facebook sau Instagram.

#12 Airbrush – aplicația de editat poze perfectă pentru selfie-uri

Dacă selfie-urile sunt o parte importantă a vieții tale, atunci trebuie să încerci această aplicație de poze pentru Android. Airbrush te așteaptă cu o mulțime de filtre cool, funcție de albire a dinților, precum și una de mărire a ochilor în cel mai natural mod posibil.

#13 Bonfire – o aplicație pentru poze ridicate la rang de artă

Bonfire este o aplicație de editat poze pentru Android ce vine nu doar cu clasicele filtre, ci și cu un set unic de tool-uri, ce permite transformarea pozelor în adevărate capodopere. De exemplu, Fancy este un filtru ce tranformă un cadru obișnuit într-o imagine watercolor surprinzătoare.

#14 Cupslice – o aplicație pentru poze ce surprinde prin stickere fresh

Un lucru extrem de interesant la Cupslice este că îți permite să personalizezi filtrele în funcție de nevoile tale, pentru a obține un rezultat extraordinar. Mai mult decât atât, dezvoltatorii acestei aplicații pentru poze încearcă să țină mereu fresh lista cu stickere, așa că descarcă acum această aplicație și fii mereu în pas cu ultimele trenduri în materie de aplicații foto.

#15 LightX Photo Editor – aplicația pentru poze ce schimbă cu ușurință un background

Aplicația foto LightX Photo Editor oferă un tool ce îți permite să schimbi cu ușurință fundalul unei poze, dar vine și cu o serie întreagă de filtre și stickere, efecte de color splash, photo merge sau color balance, pentru o utilizare a acestei aplicații pentru poze cat mai intuitiva.

#16 PhotoDirector – mai mult decât o aplicație pentru poze bazată pe filtre

La fel ca multe aplicații foto despre care am discutat în rândurile de mai sus, PhotoDirector le propune utilizatorilor o abordare bazată mai mult pe ajustări manuale, decât pe filtre. Ai la dispoziție o mulțime de canale de luminozitate, contrast, temperatură etc. pentru a obține exact efectul dorit, mult mai puternic decât cel definit de adăugarea unui filtru.

#17 Photo Effects Pro – aplicație de editat poze cu peste 40 de filtre și stickere

Photo Effects Pro este fix acel gen de aplicație pentru editarea pozelor destinată celor care vor să se joace cu filtrele, pentru obținerea unei poze spectacuoase. Aplicația vine cu peste 40 de filtre și efecte, așa că tu ai de unde alege, în cazul în care vrei să descarci această aplicație de poze pentru Android.

#18 Photo Lab – aplicație foto cu peste 650 de filtre uimitoare

Photo Lab este o aplicație de editat poze mai putin cunoscută publicului larg, însă ce are o mulțime de lucruri uimitoare de oferit. Peste 650 de filtre te așteaptă să le folosești pentru a obține poza perfectă de Insta, făcând-o astfel una dintre cele mai complexe aplicații pentru poze existente în acest moment.

#19 Pixlr – aplicația pentru poze cu câte ceva pentru fiecare user

Este una dintre cele mai populare aplicații pentru editare foto ale momentului printre posesorii de telefoane cu Android. Este poate cel mai reușit tool one-touch din categoria aplicațiilor pentru poze, iar popularitatea sa este determinată și de faptul că surprinde cu poate cea mai completă lista de filtre și stickere pentru cosmetică din acest moment. Mai multe despre Pixlr, chiar puțin mai jos.

#20 SKRWT – aplicația de poze complementară cu alte tool-uri de editare

SKRWT te așteaptă cu o listă de tool-uri simple, dar extrem de utile, pentru editarea pozelor pe care le faci. Nu strică să arunci o privire peste clipul pe care îl găsești mai jos, mai ales că SKRWT este o aplicație foto ce se îmbină perfect cu alte tool-uri de editare a pozelor, precum LightX Photo Editor, Pixlr sau Cupslice.

#21 PicsArt Photo Editor – aplicația pentru poze îmbunătățită constant

Este una dintre cele mai descărcate aplicații de poze pentru Android, numărând până în acest moment aproximativ 250 de milioane de descărcări. Dezvoltatorii au reușit să țină mereu pasul cu prezentul, aducând în permanență update-uri primite cu extrem de mult entuziasm de useri.

Vrei să faci poze uimitoare, pe care apoi să le treci prin filtrele aplicațiilor pentru poze de mai sus? Vrei să îți cumperi un super-telefon de pe f64.ro, cu care să surprinzi cele mai tari cadre? Atunci, iată câteva sugestii de telefoane: Samsung Galaxy S9 Plus, Huawei Mate 10 Pro Dual Sim, iPhone X  și iPhone 8 Plus.

Tu ce aplicații pentru poze folosești?

[products ids=125040302,125040037,125037876,125037874]

Alți fotografi au mai citit și:

6 Comments

  • Snapseed exista si pe Android

  • O aplicație pentru editat ochii? Ma refer sa pot ajunge la ochii aceia sticloși, ma interesează la pozele cu gene! Mulțumesc!

  • Aș mai adăuga si Pixelmator photo. O aplicație ce rulează exclusiv pe iPad, foarte accesibilă ca preț. Poate că nu aș fi băgat-o în seamă cu atâtea alte aplicații mai populare în jur, dacă nu ar fi existat un give away din partea dezvoltatorilor. Așa am descoperit o aplicație pentru procesarea fișierelor raw foarte puternică ce se bucură de un ML algoritm, un eficace instrument pentru îndepărtarea obiectelor nedorite, o superbă colecție de presetari ce stimulează filmul, export la diferite dimensiuni si tipuri de fișiere, “batch editing”, și nu in ultimul rând lucrul care-mi place cel mai mult mie este faptul că lucrează direct din “files”, și chiar de pe un mediu extern atașat cu selectarea exportului la fel, unde dorește utilizatorul.

  • Multumesc pentru informatii. Mi-ati scutit mult timp de cautari si tatonari.
    Tot respectul pentru profesionalismul dv.

  • Foarte fain articolul!
    Ar mai fi si Polarr de completat printre primele 😀

    • Multumim pentru sugestie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.