Aplicații gratuite pentru videoconferințele pe care le organizezi

Toată această perioadă de distanțare socială a determinat o schimbare clară de paradigmă, în privința determinării unor canale sigure de comunicare. Datorită aplicațiilor gratuite pentru videoconferințe, i-am avut pe cei dragi în permanență aproape de noi, ori de câte ori am simțit nevoia să îi vedem. 

Dacă pentru cei care au lucrat remote în ultimele luni, contactul cu firma a avut loc printr-o serie de soluții pentru videoconferinte mult mai “business oriented” (număr mare de participanți, vizualizare în timp real a unei prezentări, salvarea întâlnirii în cloud etc), call-urile cu cei dragi nouă s-au putut ține pe multe dintre aplicațiile pe care deja noi le aveam în telefoanele mobile:

Conferințe video prin FaceTime pe iPhone

Prima aplicație despre care discutăm astăzii este FaceTime, soluția pentru videoconferințe a celor de la Apple. De pe iPhone, iPad sau Mac, poți iniția un chat video cu toți cei din agenda ta de contacte, atât timp cât și persoanele respective au la îndemână un device Apple. Chiar dacă te afli într-o zonă cu semnal slab, dar cu conexiune bună la net (Wi-Fi sau date), FaceTime îți permite să intri într-un chat video, fiind, de altfel, utilitatea principală a acestui tool. În 2018, Apple lansa iOS 12, prilej cu care era adăugată și opțiunea Group FaceTime, ce permite un chat video simultan cu un număr de până la 32 de participanți. Evident, aceeași condiție ca în cazul de mai sus: aceștia să utilizeze device-uri Apple, pe care să ruleze aceasta aplicație gratuită pentru videoconferințe. 

Apeluri video în grup pe WhatsApp 

Așa cum ai putut vedea și în clipul de mai sus, WhatsApp îți oferă posibilitatea de a realiza și videoconferințe. Această aplicație de mesagerie, deținută în prezent de Facebook, numără în prezent peste 2 miliarde de utilizatori, la nivel global. Oferă o criptare end-to-end a mesajle, ceea ce înseamnă că doar tu și cei implicați în conversație le puteți citi. Simplitatea cu care se poate utiliza în prezent aplicația WhatsApp o poziționează ca pe o alternativă de luat în calcul, atunci când vrei să organizezi un call video cu cei dragi.

Videoconferințe în grup pe Facebook Messenger

De obicei, Facebook Messenger este utilizată pentru a trimite mesaje, însă oferă și șansa de a realiza call-uri video, transformând astfel acest tool într-o alegere cât se poate de convenabilă, mai ales pentru cei care sunt deja useri ai platformei de socializare. Facebook Messenger este disponibil și în versiunea web, fiind simplu de accesat dacă deții un laptop și o cameră video încorporată. La fel ca în cazul altor aplicații gratuite pentru videoconferințe din acest top, Facebook Messenger permite apelurile video în grup.

Apeluri video de grup pe aplicația Skype 

Skype este una dintre cele mai populare soluții pentru videoconferințe, aplicația fiind deținută în prezent de Microsoft. Este compatibilă cu cele mai importante sisteme de operare ale momentului, atât pentru device-urile mobile, cât și pentru desktop: iOS, Android, Mac OS și Windows. (vezi în clipul de mai sus cum face un video call de grup pe un terminal cu Android). Aplicația Skype are o interfață user friendly și le permite celor care organizează un call opțiunea de a înregistra, salva și partaja apelurile video. Una dintre cele mai importante funcții pe care o oferă acest tool: posibilitatea de a avea subtitrări și subtitrări live. 

Cum poți folosi camera Canon ca webcam?

Cu ajutorul software-ului EOS Webcam Utility,  utilizatorii pot conecta echipamentele DSLR Canon şi aparatele foto Canon PowerShot la un Mac sau PC, fiind recunoscute ca o cameră web conectată prin USB. Cu software-ul EOS Webcam Utility nu mai aveţi nevoie de echipamente suplimentare. Acesta poate înlocui cu succes orice cameră web, iar utilizatorii pot participa la şedinţe virtuale şi videoconferinţe folosind aparatele foto Canon în locul unei camere web.

Companiile încearcă să îmbunătăţească condiţiile de organizare a videoconferinţelor, iar soluţia EOS Webcam Utility oferită de Canon vine ca răspuns la cererea tot mai mare de camere web, pe care le înlocuieşte cu un aparat foto Canon compatibil. Acest software gratuit şi simplu de utilizat poate fi descărcat de pe website-ul Canon şi configurat rapid pentru aplicaţiile de organizare a videoconferinţelor. Deşi în prezent software-ul este compatibil doar cu sistemul de operare Windows, acesta va fi compatibil şi cu MacOS şi va putea fi folosit pe mai multe platforme.

Cum poți folosi camera Sony ca webcam?

Sony a anunțat lansarea noii aplicații Desktop, „Imaging Edge™ Webcam”, ce le permite utilizatorilor să-și transforme gratuit camera digitală Sony într-o cameră web de înaltă calitate, doar prin conectarea la un PC prin USB.

„Imaging Edge Webcam” le permite utilizatorilor să realizeze transmisiuni live și videoconferințe printr-un singur pas simplu, bucurându-se la maximum de avantajele oferite de tehnologiile avansate Sony, precum sistemul de autofocalizare de top, calitatea de înaltă rezoluție a imaginii și alte funcții adiționale inovatoare, specifice fiecăruia dintre modelele compatibile.

Aplicația „Imaging Edge Webcam” este compatibilă în acest moment cu 35 de modele de camere foto Sony, printre care: Alpha 9 IIAlpha 9Alpha 7R IVAlpha 7R IIIAlpha 7R IIAlpha 7S IIAlpha 7SAlpha 7 IIIAlpha 7 IIAlpha 6600Alpha 6400Alpha 6100RX100 VIIRX100 VIRX0 IIRX0camera pentru vlogging ZV-1 și multe altele. Și noul model Alpha 7S III este compatibil cu aplicația „Imaging Edge Webcam”.

Noua aplicație „Imaging Edge Webcam” pentru Desktop poate fi descărcată de aici.

Tu ce alte aplicații gratuite utilizezi pentru a genera o videoconferință?

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.