Aplicații gratuite pentru videoconferințele pe care le organizezi

Toată această perioadă de distanțare socială a determinat o schimbare clară de paradigmă, în privința determinării unor canale sigure de comunicare. Datorită aplicațiilor gratuite pentru videoconferințe, i-am avut pe cei dragi în permanență aproape de noi, ori de câte ori am simțit nevoia să îi vedem. 

Dacă pentru cei care au lucrat remote în ultimele luni, contactul cu firma a avut loc printr-o serie de soluții pentru videoconferinte mult mai “business oriented” (număr mare de participanți, vizualizare în timp real a unei prezentări, salvarea întâlnirii în cloud etc), call-urile cu cei dragi nouă s-au putut ține pe multe dintre aplicațiile pe care deja noi le aveam în telefoanele mobile:

Conferințe video prin FaceTime pe iPhone

Prima aplicație despre care discutăm astăzii este FaceTime, soluția pentru videoconferințe a celor de la Apple. De pe iPhone, iPad sau Mac, poți iniția un chat video cu toți cei din agenda ta de contacte, atât timp cât și persoanele respective au la îndemână un device Apple. Chiar dacă te afli într-o zonă cu semnal slab, dar cu conexiune bună la net (Wi-Fi sau date), FaceTime îți permite să intri într-un chat video, fiind, de altfel, utilitatea principală a acestui tool. În 2018, Apple lansa iOS 12, prilej cu care era adăugată și opțiunea Group FaceTime, ce permite un chat video simultan cu un număr de până la 32 de participanți. Evident, aceeași condiție ca în cazul de mai sus: aceștia să utilizeze device-uri Apple, pe care să ruleze aceasta aplicație gratuită pentru videoconferințe. 

Apeluri video în grup pe WhatsApp 

Așa cum ai putut vedea și în clipul de mai sus, WhatsApp îți oferă posibilitatea de a realiza și videoconferințe. Această aplicație de mesagerie, deținută în prezent de Facebook, numără în prezent peste 2 miliarde de utilizatori, la nivel global. Oferă o criptare end-to-end a mesajle, ceea ce înseamnă că doar tu și cei implicați în conversație le puteți citi. Simplitatea cu care se poate utiliza în prezent aplicația WhatsApp o poziționează ca pe o alternativă de luat în calcul, atunci când vrei să organizezi un call video cu cei dragi.

Videoconferințe în grup pe Facebook Messenger

De obicei, Facebook Messenger este utilizată pentru a trimite mesaje, însă oferă și șansa de a realiza call-uri video, transformând astfel acest tool într-o alegere cât se poate de convenabilă, mai ales pentru cei care sunt deja useri ai platformei de socializare. Facebook Messenger este disponibil și în versiunea web, fiind simplu de accesat dacă deții un laptop și o cameră video încorporată. La fel ca în cazul altor aplicații gratuite pentru videoconferințe din acest top, Facebook Messenger permite apelurile video în grup.

Apeluri video de grup pe aplicația Skype 

Skype este una dintre cele mai populare soluții pentru videoconferințe, aplicația fiind deținută în prezent de Microsoft. Este compatibilă cu cele mai importante sisteme de operare ale momentului, atât pentru device-urile mobile, cât și pentru desktop: iOS, Android, Mac OS și Windows. (vezi în clipul de mai sus cum face un video call de grup pe un terminal cu Android). Aplicația Skype are o interfață user friendly și le permite celor care organizează un call opțiunea de a înregistra, salva și partaja apelurile video. Una dintre cele mai importante funcții pe care o oferă acest tool: posibilitatea de a avea subtitrări și subtitrări live. 

Tu ce alte aplicații gratuite utilizezi pentru a genera o videoconferință?

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *