Fotografia cu telefonul – accesorii pentru a deveni mai bun

Așa cum știm cu toții, tehnologia avansează din ce în ce mai repede și odată cu ea, ne dăm seama că in domeniul fotografic, putem obține fotografii foarte bune chiar și cu un banal smartphone.

Totuși, pentru fotografii cât mai reușite, am selectat o listă de accesorii ce pot îmbunătății dramatic modul în care fotografiem. Lentilele pentru fotografia cu telefonul de exemplu, am tot vorbit despre ele. Acum a sosit momentul să-ți prezentăm și alte accesorii la care sigur nu te așteptai! 

Astfel, fie că ești deținător de smatphone de top cu o cameră super-performantă cum ar fi: Apple Iphone X, Apple Iphone XS, Huawei P20, Huawei P20 PRO și Samsung Galaxy Note 9, fie că ai una din variantele mai de “începători” cum s-ar spune, de tipul:  Huawei P20 Lite, Samsung Galaxy A6 Plus sau Samsung Galaxy A8 Plus și Samsung Galaxy S9 pentru a te putea folosi de toate funcțiile camerei foto, îți va fi foarte util un minitrepied sau o lumină externă.

fotografia cu telefonul
Ținând cont că acum majoritatea camerelor telefoanelor noastre beneficiază de mod manual, din care putem selecta un timp lung de expunere de până la 15s, consider că un minitrepied ar fi mai mult decât binevenit.

În aceste situații poți opta pentru  cea mai versatilă variantă,  Huawei AF 14 – Selfie stick cu fir, un selfie-stick ce beneficiază de buton de declanșare, dar care la nevoie se transformă și într-un minitrepied ce poate susține telefoane cu lățimea între 56-85 mm. Încă un mare plus al acestuia este faptul că nu necesită încărcare și este compatibil atât Android cat și iOS.

Alte modele de minitrepied cu adaptor de telefon inclus ar fi Joby MPod – Mini Stand, ce are ca avantaj faptul că picioarele sale flexibile, dar și Aukey CP-T01, un minitrepied pentru smartphone cu raport calitate-preț foarte bun.

Dacă ai deja un trepied pentru aparatul foto, îți recomand unul din adaptoarele prin care poți monta telefonul pe acesta: JJC SPC-1A – dispune și de patină în care poți monta o lampă sau microfon. Ar mai fi aici de menționat și Lume Cube – suport telefon.

fotografia cu telefonul

Dacă nu poți folosi un timp lung de expunere, sigur îți va fi utilă o lumină suplimentară, iar în această zonă îți recomand: Star – Lampă Led pentru smartphone cu conector jack, Kit Vision Selfie flash LED pentru smartphone-uri și tablete sau Kathay Mini LED Flashlight pentru telefon, iar în caz de autoportret sau fotografie macro, vei găsi foarte util Star – Mini boxă cu LED-uri pentru selfie sau STAR Lampă LED pentru smartphone.

Înainte de a te apuca de fotografiat, asigură-te ca ai suficientă memorie de stocare a creațiilor tale. Trebuie să iei în calcul și un card de memorie: Sandisk Ultra MicroSDHC 32GB, clasa 10, 48MB/s, optimizat pentru Android, sau un stick OTG Leef iBridge 3 – Memorie flash, 16GB, USB 3.0 – Lightning, în cazul în care folosești un iPhone.

Odată cu venirea anotimpului rece, e posibil ca și bateria telefonului tău sa se consume mai repede așa că, pentru a nu rata momentul, poți folosi ca backup unul din acumulatorii externi foarte compacți si cu încărcare rapidă:  Asus ZenPower  și  Puridea S7 – Baterie Externă, 5000mAh.Dacă toate aceste accesorii vor fi utile pasionaților de fotografie, nu-i pot neglija nici pe pasionații de zona video sau începătorii într-ale vlogging-ului. Ținând cont că poți obține chiar și calitate 4k direct din telefon, iată câteva accesorii ce îți vor face viata mai ușoara în crearea de videoclipuri:

Pentru o filmare mai fluidă poţi folosi un stabilizator precum: Feiyu Vimble C sau DJI Osmo Mobile, la care poți adăuga una din lămpile de mai sus, iar ca sunetul să fie de o calitate superioară poți alege fie o lavalieră, Rode smartLav+ sau Audio-Technica ATR3350iS, fie un microfon special pentru smartphone ca Rode Videomic Me.

fotografia cu telefonul
DCIM100GOPROGOPR0224.JPG


În încheiere, iți recomand și Snapseed, o aplicație gratuită care îți poate salva fotografiile prin corectarea expunerii și a balansului de alb, dar și prin diverse brush-uri cu care poți corecta doar anumite zone din fotografie.

Extra: Știai ca iți poți folosi tastele de volum de pe firul caștilor ca telecomanda? Astfel, vei avea o telecomanda cu fir pentru smartphone cu costuri 0. 🙂

fotografia cu telefonul

Sigur te vor interesa și aceste articole despre fotografia cu telefonul:

 Un articol de Oana Georgescu.

Tu ce accesorii folosești pentru fotografia cu telefonul? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *