Fotografia culinară folosind lumina de studio pentru smartphone-uri

Cei de la Profoto au provocat-0 pe fotografa de succes din Tokyo, Sakiko Ohno, să creeze imagini folosind lumina de studio Profoto C1 Plus pentru smartphone-uri, alături de un iPhone 11 Pro. Poate fi această lumină de studio de la Profoto de ajutor în fotografia culinară realizată cu un smartphone? Vom descoperi în cele ce urmează.

(c) Taira Taradate

Experimentul a început cu fotografierea unei supe de mazăre verde și coriandru în stil asiatic. Sakiko a captat aburul care se ridica din supă îndreptând lumina C1 Plus atașată la Clic Grid20 cu lumina de fundal în stânga, în spatele subiectului. Ea a folosit Clic Grid20 pentru a identifica și ilumina doar aburul.

Cu C1Plus (c) Sakiko Ohno
Fără C1Plus (c) Sakiko Ohno
(c) Taira Tairadate

Pentru următoarea fotografie, a fost stabilită o scenă relaxantă, decorul constând într-o canapea, o carte și o băutură. Fotografa a folosit C1Plus atașat la ClicGrid10, direct pe cotiera canapelei și a îndreptat lumina în stânga, în spatele subiectului. Lumina LED poate fi așezată direct pe o masă sau o cârpă, deoarece nu se încălzește, permițând o iluminare rapidă. Ea a reușit să foloseacă lumina pentru a capta strălucirea sucului de afine și a bulelor acestuia.

Cu C1 Plus (c) Sakiko Ohno

Ultima provocare a fost fotografierea unui desert japonez, Wagashi. Imaginea a fost creată prin reflectarea și strălucirea C1Plus atașat de un suport pe un perete alb, alături de un reflector în dreapta. Astfel a alungit umbrele și a surprins aspectul 3D al dulciurilor, dintr-o poziție mai joasă decât în fotografia anterioară.

Cu C1Plus (c) Sakiko Ohno
Fără C1Plus (c) Sakiko Ohno

”C1Plus este foarte mic, de dimensiunea palmei, și poate fi plasat cu ușurință oriunde, ceea ce îl face diferit de luminile stroboscopice normale. Am simțit că aș putea exprima ceva nou, deoarece dimensiunile reduse mi-au permis să experimentez”, a declarat Sakiko.

(c) Taira Taradate

”Întrucât puteți regla temperatura culorii de la 3000 la 6500K după cum doriți pentru lumina continuă și lumina intermitentă, acest lucru este foarte util pentru fotografia culinară, unde captarea culorii este foarte importantă.”

Articol preluat de pe site-ul Profoto, scris de Profoto Japan

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.