Locuri de vizitat toamna. 5 destinații recomandate pentru fotografii reușite.

Ești pasionat de fotografie și vrei să te bucuri de spectacolul anotimpurilor, colindând cu cele mai bune modele din colecția ta de aparate foto. Iată care sunt locurile pe care să le vizitezi în toamna aceasta, pentru imagini deosebite și instantanee memorabile.

Toamna în metropolă - fotografii de stradă într-un decor inedit

Cel mai frumos anotimp pentru fotografii de stradă este toamna, cu lumina ei caldă, care pune în valoare natura urbană și-i dezvăluie frumusețile. Iată câteva idei pentru fotografii de toamnă realizate într-o metropolă pe care o vizitezi în vacanța ta din septembrie sau octombrie.

Alege echipamentele potrivite și pune în geantă obiective foto pentru imagini panoramice, peisaje cu zgârie-nori, clădiri de birouri sau vile de epocă oglindite în lacurile din centrul orașului. Prinde lumina de apus reflectată în vitrine și forfota piețelor colorate, cu toate roadele toamnei strânse pe tarabe.

Toamna la munte - creste în ceață și păduri multicolore

Exersează fotografia de peisaj într-o excursie la munte, pentru că toamna îți oferă momente vizuale de mare intensitate. Aici surprinzi în fiecare clipă semnele anotimpurilor. Zilele de brumărel păstrează amintirea verii și în același timp îți oferă primele semne de iarnă.

Folosește camere de acțiune și drone ca să fotografiezi peisaje ample, cu văi cuprinse de ceață și păduri multicolore, în tonuri de cărămiziu, roșu, galben aprins sau portocaliu. Poți realiza diferite tipuri de fotografii cu drone și filmări aeriene ale satelor răzlețe de munte.

Toamna la podgorie - o recoltă de nuanțe și arome

Dacă te întrebi cum faci fotografii toamna, pentru a capta lumina potrivită, mergi într-un weekend la podgorie, este locul ideal pentru exersarea tehnicilor fotografice în aer liber.

Pe dealurile domoale poți să te joci cu cadre largi, instantanee între viile pline de roade și fotografii portret ale oamenilor care culeg strugurii și prepară mustul plin de arome. Vei avea nevoie de accesorii foto pentru stabilizarea cadrului și de filtre foto pentru obiective wide sau super-wide, cu tratamente antireflex pentru eliminarea efectului de flare. 

Toamna la mare - apusuri nostalgice în tonuri aurii

Un alt loc minunat de vizitat toamna este zona litoralului, pentru fotografii la malul mării. Ia echipamente foto pentru vacanță și realizează fotografii de toamnă în decorul spectaculos al întinderilor albastre, luminate feeric la ora de aur, fie la răsărit, fie la apus.

Dacă ești în concediu într-o destinație exotică, poți să surprinzi lumina de crepuscul reflectată direct în apa mării. Pe litoralul românesc prinzi cadre spectaculoase la apus la când faci poze pe lacurile din apropierea țărmului (Siutghiol, Techirghiol, Razelm). La răsăritul soarelui te așteaptă plajele pustii, pentru fotografii de peisaj și compoziții artistice.

Toamna în Delta Dunării - anotimpul magic al fotografilor

Lunile de toamnă sunt ideale pentru fotografii în Delta Dunării, deoarece peisajele de aici sunt unice prin frumusețe, varietate și inedit. De la stufărișurile luxuriante și nuferi delicați, până la colonii de pelicani și lotci plutind la lumina lunii, Delta este un spectacol vizual de excepție.

Dacă te pasionează fotografia wildlife, vei petrece ore în șir pe canale și lacuri, ca să surprinzi specii rare de păsări și animale. Ca amator de etnografie și tradiții locale vei realiza sesiuni foto prelungite cu oamenii Deltei, fermecat de arhitectura caselor vechi, de costumele populare și meșteșugurile specifice zonei.  

Urmează aceste sfaturi pentru fotografii de toamnă și călătorește în căutarea imaginilor deosebite, pe care anotimpul nuanțelor aurii le oferă cu atâta generozitate.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.