Pune orașul tău pe
HARTA URBANĂ

cu locuri tari de pozat la tine în oraș

mai multe despre genul  fotografic preferat

și află care este animalul tău spiritual

Te simți uneori sufocat de oraș și abia aștepți momentele de respiro din mijlocul unui parc sau al altor zone verzi din apropierea ta?

Nevoia de verde/de natură este o constantă a existenței, fie că viețile noastre pline ne permit să conștientiăm asta sau nu. Și, chiar dacă nu ne permitem mereu să explorăm locații îndepărtate, natura are darul de a ne surprinde cu spontaneitatea și diversitatea ei chiar și aproape de inima orașelor.

Există o serie întreagă de peisaje urbane și, în special, de spații marginale, pline de viață. În care flora și fauna abundă, în care ai putea crede, pentru moment, că ești undeva departe de tot tumultul urban…

Luna aceasta, la F64, te invităm să punem aceste locuri pe hartă și să parcurgi articolele de mai jos pe care le-am pregătit special pentru tine.

Fotografia de wildlife

Să capturezi imagini deosebite din natură & wildlife poate fi o adevărată provocare! În cele ce urmează, ți-am pregătit informații despre particularițățile fotografiei de wildlife, echipament necesar și câteva sfaturi în acest stil de fotografie.

shutterstock_231991501

7 sfaturi pentru fotografii wildlife reușite

De la obiectivele folosite la modul în care alegi să te camuflezi, ți-am pregătit 7 sfaturi pentru realizarea de fotografii wildlife reușite!
shutterstock_283587545

Să definim stilurile de fotografie: Doru Panaitescu despre fotografia wildlife

Vei afla ce înseamnă fotografia wildlife și care sunt echipamentele de care ai nevoie înainte de a ieși la fotografiat!
(c) David Bodescu

Wildlife în Delta Dunării cu Sigma 120-300mm/2.8 Sports

Despre fotografia de wildlife în Delta Dunării și experiența cu Sigma 120-300mm/2.8 DG HSM OS Sports ne povestește David Bădescu.
shutterstock_489586786-665x443

Review Sony 400mm F2.8 GM OSS cu Dragoș Stoica

Fotograful Dragoș Stoica a testat Sony 400mm F2.8 GM, fotografiind fauna și flora. Curios să afli mai multe despre obiectiv, dar și despre folosirea teleconvertoarelor?
(c) George Dinu

În Delta Văcărești și împrejurimi cu Sigma 100-400 F/5-6.3

George Dinu a testat obiectivul Sigma 100-400 F/5-6.3 DG DN OS în Delta Văcărești. Citește în acest articol mai multe despre experiența lui.
Antarctica

Antarctica sau fotografia la un capăt de lume, cu Iris Maria Tușa

Din curiozitatea de a o cunoaște mai bine pe Iris și a primi un sumar de studiat al creației sale, am ales să facem acest interviu, pe care să îl împărtășim cu voi.

Fotografia macro

 
Fie că vrem să fotografiem detaliile unei bijuterii sau aripile unui fluture, fotografia macro ne poate ajuta să scoatem la iveală într-un mod artistic toate amănuntele care poate trec neobservate cu ochiul liber. Noi am pregătit câteva exemple în care fotografia macro este vedetă și sperăm că te vom inspira și pe tine să te apuci de acest gen foto, dacă nu ai făcut-o până acum. 
fotografia macro

Mini ghid pentru fotografia macro: echipament și sfaturi

Detalii de flori, capul unei insecte sau marginile unei broboane de rouă, toate fac parte din această lume care ne înconjoară, dar pe care nu întotdeauna o sesizăm.

Află din acest articol cum să realizezi fotografii macro mai bune, dar trecem în rezistă și câteva echipamente necesare.
RF 100mm F2.8L MACRO IS USM - 2

Cele mai bune aparate pentru fotografia macro

Fotografia macro nu este ușoară! Ai nevoie de aparatul de fotografiat potrivit, de iluminarea corespunzătoare și de obiective potrivite.

Îți prezentăm în acest articol recomandările noastre de aparate de fotografiat pentru fotografia macro.
Sony

Petar Sabol – Primii pași în macrofotografie

Una dintre cele mai mari recompense ale meseriei de fotograf este aceea că poți să-ți prezinți perspectiva asupra lumii în rândul unei audiențe largi. Ar putea fi o locație incredibilă, un apus de soare uimitor sau, cum este cazul lui Peter Sabol, o imagine ce dezvăluie detalii care pur și simplu nu pot fi percepute de ochiul uman.
Horsefly-4x-665x443

Microfotografie – echipament și sfaturi, cu Iulian Voicu

Microfotografia este spectaculoasă, insă necesită răbdare, multă îndemânare și un nivel de cunoștințe avansat. În acest articol aflăm câteva sfaturi care ar trebui urmărite pentru ca drumul către microfotografie.
shutterstock_142992178

Close up, macro sau micro? Care e diferența dintre ele?

Termenii de macro și micro sunt utilizați cu precădere atunci când vine vorba despre fotografie și fac referire la același lucru, a face un subiect mic să pară mare. Să descoperim, așadar, care e diferența între fotografia micro, macro și close up.
sfaturi

Sfaturi pentru fotografierea fluturilor, libelulelor și a altor insecte

Ești fascinat de lumea insectelor, a obiectelor în miniatură? Nicolae Fanurie Chirobocea ne prezintă câteva sfaturi tehnice și practice pentru fotografierea insectelor.

Fotografia de strada

 

Fotografia de stradă prezinta în mod direct și neregizat viața oamenilor în mediul public și nu necesita neapărat prezența efectivă a unei strazi sau a mediului urban. Poate chiar să nu aibă subiecți umani, daca prezintă un character incontestabil uman din punct de vedere al atmosferei și esteticii. Este un gen care derivă din fotografia documentară și poate avea valențe diferite în zilele noastre, în functie de abordările personale ale celui care fotografiază.

camelia-versescu

5 idei pentru fotografii de stradă reușite

Deși atât de la îndemână, fotografia de stradă nu este pe atât de ușoară pe cât am putea crede la început. Ți-am pregătit în acest articol 5 idei la îndemână pentru fotografii de stradă de efect, elemente sau reguli de care să ții cont și care pot duce la rezultate reușite la final de zi.
(c) Mirela Momanu

Fotografia de stradă – ar trebui sau nu să fie ilegală?

Ar trebui sau nu ca fotografia de stradă să fie ilegală în era smartphone-urilor? Cum ar putea să fie controlat faptul că acum oricine, oriunde, oricând, poate face o fotografie? Putem contoriza asta? Ar trebui? Se încalcă dreptul la liberă expresie sau este pusă în pericol identitatea cuiva?
fotografia de strada

Fotografia de stradă – Portretul de stradă

Cheia fotografiei de stradă este compoziția și momentul în care declanșăm. Fotografia de stradă trebuie să spună o întreagă poveste dintr-o singură imagine. Află în acest articol un scurt istoric al portretului și câteva sfaturi parctice pentru portretele de stradă.
Mirela Momanu

Ce nu este fotografia de stradă

Asociația Exposure ne propune un articol mai atipic despre fotografia de stradă, în care povestim mai mult despre ce NU este fotografia de stradă, încercând să aducă în vizor anumite mituri și realități. Tu ce părere ai? Ce altceva NU este fotografia de stradă? Lasă-ne un comentariu în acest articol.
foto de strada

Compoziții de stradă cu timp lung de expunere

Ești în pană de idei pentru fotografii de stradă creative? Încearcă compozițiile cu timp lung de expunere! Află cum poți realiza fotografii de stradă creative, cu timp lung de expunere. Ai sfaturi și trucuri foto, de la Mirela Momanu și Exposure.
fotografia de strada

Fotografia de strada: Tips & tricks pentru surprinderea umbrelor

Surprinderea umbrelor în fotografia de stradă poate fi o modalitate de a deschide mai bine ochii în fața a tot ceea ce ne înconjoară și, de asemenea, de a conferi o nota de suprarealism imaginilor.
Edit

Lacul Morii

Chiar dacă se află în apropiere de centrul orașului, Lacul Morii e un punct minunat pentru a te conecta cu naturalul și supranaturalul. Este cel mai mare lac din București,cu o suprafață de 246 ha și o istorie plină de mistere. Noi te încurajăm să descoperi insecte nenumărate, mai ales vara, dar dacă îți place să cauți și fantome, am auzit că în zori ai putea surprinde ceva...

 

Echipament recomandat:

Obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm. Important e sa ai o geanta simplă în care să încapă și extra baterii și carduri.

Delta Văcărești

Foto: (C) Mihai Petre

Dacă vezi vreo poză cu nutrii, lebede, șerpi, viezuri sau șopârle, cel mai probabil este că fotografia e făcută în Delta Văcărești. La doar 5 km de centru, este cel mai mare spațiu verde din București. Adăpostește nenumărate ființe, de la pești, insecte, păsări și mamifere. Dacă ești pasionat de plante distincte de arbuștii de pe lângă blocuri, e locul ideal pentru tine.

Echipamente recomandate:

Cele mai multe animale sălbatice preferă să păstreze distanța față de oameni, deci este indicat să folosești un teleobiectiv în fotografia wildlife. Dacă fotografiezi cu o cameră DLSR sau mirrorless, îți recomandăm obiective cu zoom cu distanța focală de cel puțin 200 mm.

Casa Assan

Foto: (C) Britchi Mirela 

Casa Asan a fost construita in 1914 și este unul din monumentele pe lângă care treci și nici nu îți dai seama că e o bijuterie. Deși intrarea principală din Piața Lahovari pare să arate cea mai frumoasă fațadă, în realitate curtea din spate este locul cel mai frumos. Scara simetrică te va purta în vremuri demult apuse și liniștea spațiului te va face să crezi că nu mai ești în centrul orașului.

Echipamente recomandate:

Un obiectiv superangular este recomandat pentru a surprinde dramatismul arhitecturii unui oraș. Astfel, obiectele din prim plan vor apărea mult mai mari decât sunt în realitate, comparând cu obiectele din planul secundar, care par mai mici. Ex. 16-35mm, 17-35mm, 12-24mm.

Parcul Herăstrău/Parcul "Regele Mihai I"

Foto: (C) Korinna

Parcul Herăstrău are microzone care te invită să călătorești fără să faci mai mult de câțiva pași. De la grădina japoneză care prinde viață primăvara, la un mini baraj care încurajează păsările să adune pește, la zonele mai populate unde veverițele fură mâncarea celor care se joacă în voie. E locul ideal pentru a te bucura de natură.

Echipamente recomandate:

Obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm. Important e sa ai o geanta simplă în care să încapă și extra baterii și carduri.

Parcul Cișmigiu

Foto: (C) Mastermindsro

Parcul Cișmigiu e o parte importantă a istoriei Bucureștiului. Este unul dintre locurile încărcate de momente importante, unul din locurile care au inspirat autorii români și locul de întâlnire al multor săruturi furate. Dincolo de magia locului, descoperim și mulți copaci care ne poartă cu gândul la jungla amazoniană. Multe flori apar în timpul primăverii și copacii se îmbracă în straie colorate.

Echipament recomandat:

Obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm. Important e sa ai o geanta simplă în care să încapă și extra baterii și carduri.

Parcul Tineretului

Foto: (C) Ana Zecheru

Parcul Tineretului este situat în București, sectorul 4, la mică distanță înspre sud de Piața Unirii, centrul orașului, având o suprafață de circa 200 ha fiind, în prezent, parcul cu cea mai mare întindere din București. Parcul Tineretului este casa - permanentă sau sezonieră - a multor specii de păsări (stârci, gaițe, codroși, ciocănitoare etc.) De asemenea, poți întâlni aici foarte des veverițe, rațe sălbatice, lebede, chiar și țestoase.

Echipamente recomandate:

Pentru a fotografia păsările nu pot lipsi din rucsacul tău de trepiedul și teleobiectiv începând de la 150mm. Pentru cadrele de peisaj recomandăm obiectivele 16-35mm sau 24-70mm.

Lacul Morii

Chiar dacă se află în apropiere de centrul orașului, Lacul Morii e un punct minunat pentru a te conecta cu naturalul și supranaturalul. Este cel mai mare lac din București,cu o suprafață de 246 ha și o istorie plină de mistere. Noi te încurajăm să descoperi insecte nenumărate, mai ales vara, dar dacă îți place să cauți și fantome, am auzit că în zori ai putea surprinde ceva...

Echipament recomandat:

Obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm. Important e sa ai o geanta simplă în care să încapă și extra baterii și carduri.

Delta Văcărești

Foto: (C) Mihai Petre

Dacă vezi vreo poză cu nutrii, lebede, șerpi, viezuri sau șopârle, cel mai probabil este că fotografia e făcută în Delta Văcărești. La doar 5 km de centru, este cel mai mare spațiu verde din București. Adăpostește nenumărate ființe, de la pești, insecte, păsări și mamifere. Dacă ești pasionat de plante distincte de arbuștii de pe lângă blocuri, e locul ideal pentru tine.

Echipamente recomandate:

Cele mai multe animale sălbatice preferă să păstreze distanța față de oameni, deci este indicat să folosești un teleobiectiv în fotografia wildlife. Dacă fotografiezi cu o cameră DLSR sau mirrorless, îți recomandăm obiective cu zoom cu distanța focală de cel puțin 200 mm.

Casa Assan

Foto: (C) Britchi Mirela 

Casa Asan a fost construita in 1914 și este unul din monumentele pe lângă care treci și nici nu îți dai seama că e o bijuterie. Deși intrarea principală din Piața Lahovari pare să arate cea mai frumoasă fațadă, în realitate curtea din spate este locul cel mai frumos. Scara simetrică te va purta în vremuri demult apuse și liniștea spațiului te va face să crezi că nu mai ești în centrul orașului.

Echipamente recomandate:

Un obiectiv superangular este recomandat pentru a surprinde dramatismul arhitecturii unui oraș. Astfel, obiectele din prim plan vor apărea mult mai mari decât sunt în realitate, comparând cu obiectele din planul secundar, care par mai mici. Ex. 16-35mm, 17-35mm, 12-24mm.

Parcul Herăstrău/Parcul "Regele Mihai I"

Foto: (C) Korinna

Parcul Herăstrău are microzone care te invită să călătorești fără să faci mai mult de câțiva pași. De la grădina japoneză care prinde viață primăvara, la un mini baraj care încurajează păsările să adune pește, la zonele mai populate unde veverițele fură mâncarea celor care se joacă în voie. E locul ideal pentru a te bucura de natură.

Echipamente recomandate:
Echipament recomandat:

Obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm. Important e sa ai o geanta simplă în care să încapă și extra baterii și carduri.

Parcul Cișmigiu

Foto: (C) Mastermindsro

Parcul Cișmigiu e o parte importantă a istoriei Bucureștiului. Este unul dintre locurile încărcate de momente importante, unul din locurile care au inspirat autorii români și locul de întâlnire al multor săruturi furate. Dincolo de magia locului, descoperim și mulți copaci care ne poartă cu gândul la jungla amazoniană. Multe flori apar în timpul primăverii și copacii se îmbracă în straie colorate.

Echipamente recomandate:
Echipament recomandat:

Obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm. Important e sa ai o geanta simplă în care să încapă și extra baterii și carduri.

Parcul Tineretului

Foto: (C) Ana Zecheru

Parcul Tineretului este situat în București, sectorul 4, la mică distanță înspre sud de Piața Unirii, centrul orașului, având o suprafață de circa 200 ha fiind, în prezent, parcul cu cea mai mare întindere din București. Parcul Tineretului este casa - permanentă sau sezonieră - a multor specii de păsări (stârci, gaițe, codroși, ciocănitoare etc.) De asemenea, poți întâlni aici foarte des veverițe, rațe sălbatice, lebede, chiar și țestoase.

Echipamente recomandate:

Pentru a fotografia păsările nu pot lipsi din rucsacul tău de trepiedul și teleobiectiv începând de la 150mm. Pentru cadrele de peisaj recomandăm obiectivele 16-35mm sau 24-70mm.

Edit

Grădina Copou

Foto: (C) Sb2s3 

Grădina Copou este cel mai mare parc din oraș. Aici o să găsești nenumărați arbori și arbuști care primăvara îmbie să te relaxezi în natură. Dacă tot vii, adu cu tine și niște ghinde sau alune, fiindcă locuitorii parcului sunt cu precădere veverițe și păsări. Aici poți fotografia și Teiul lui Eminescu, un arbore de aproximativ 540 de ani.

Echipament recomandat:

Obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm. Important e sa ai o geanta simplă în care să încapă și extra baterii și carduri.

Parcul dendrologic Titu Maiorescu

Foto: (C) Sb2s3 

Un loc încărcat de istorie, parcul a fost grădină botanică în trecut și este fascinant de observat cum arborii s-au adoptat mediului citadin. Vei descoperi aici numeroși arbori diferiți care găzduiesc numeroase păsări și câteva veverițe curajoase.

Echipament recomandat:

Pentru a fotografia păsările nu pot lipsi din rucsacul tău de trepiedul și teleobiectiv începând de la 150mm. Pentru cadrele de peisaj recomandăm obiectivele 16-35mm sau 24-70mm.

Parcul Ciric

Foto: (C) Cezar Suceveanu

Lacurile de acumulare de pe valea râului Ciric au fost create din dorința locuitorilor orașului de a avea un spațiu de agrement. Salba de lacuri a avut și rolul de a regulariza debitul de apă în aval. Bogata floră specifică zonelor umede, prezența lacurilor, a pădurilor din împrejurimi, dar și amenajările de agrement, crează premisele pentru activități recreative diverse. Cele cinci lacuri însumează peste 120 ha de luciu de apă. Pădurea din jur oferă un cadru perfect de practicare a activităților, precum paintball, cățărare în copaci (parc aventura) sau escaladă pe perete. Oferta restaurantelor a crescut, ca și numărul de persoane care își petrec aici weekend-urile de vară.

Echipament recomandat:

Obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm. Important e sa ai o geanta simplă în care să încapă și extra baterii și carduri.

Casa Dosoftei

Foto: (C) Cezar Suceveanu

Casa Dosoftei, numită și Casa cu arcade, este o clădire veche din municipiul Iași, construită în secolul al XVIII-lea. Este situată în centrul orașului, pe str. Anastasie Panu nr. 69, în preajma vechii Curți Domnești. După analizarea caracteristicilor sale arhitectonice, Orest Tafrali a susținut, în articolul Curțile domnești din Iași că această clădire ar data din vremea lui Alexandru Lăpușneanu (1552-1561, 1564-1568). Are o arhitectură diferită celorlalte clădiri din zonă, ceea ce o face un loc ideal pentru fotografiere.

Echipament recomandat:

Un obiectiv superangular este recomandat pentru a surprinde dramatismul arhitecturii unui oraș. Astfel, obiectele din prim plan vor apărea mult mai mari decât sunt în realitate, comparând cu obiectele din planul secundar, care par mai mici. Ex. 16-35mm, 17-35mm, 12-24mm.

Grădina Copou

Foto: (C) Sb2s3 

Grădina Copou este cel mai mare parc din oraș. Aici o să găsești nenumărați arbori și arbuști care primăvara îmbie să te relaxezi în natură. Dacă tot vii, adu cu tine și niște ghinde sau alune, fiindcă locuitorii parcului sunt cu precădere veverițe și păsări. Aici poți fotografia și Teiul lui Eminescu, un arbore de aproximativ 540 de ani.

Echipament recomandat:

Obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm. Important e sa ai o geanta simplă în care să încapă și extra baterii și carduri.

Parcul dendrologic Titu Maiorescu

Foto: (C) Sb2s3 

Un loc încărcat de istorie, parcul a fost grădină botanică în trecut și este fascinant de observat cum arborii s-au adoptat mediului citadin. Vei descoperi aici numeroși arbori diferiți care găzduiesc numeroase păsări și câteva veverițe curajoase.

Echipament recomandat:

Pentru a fotografia păsările nu pot lipsi din rucsacul tău de trepiedul și teleobiectiv începând de la 150mm. Pentru cadrele de peisaj recomandăm obiectivele 16-35mm sau 24-70mm.

Parcul Ciric

Foto: (C) Cezar Suceveanu

Lacurile de acumulare de pe valea râului Ciric au fost create din dorința locuitorilor orașului de a avea un spațiu de agrement. Salba de lacuri a avut și rolul de a regulariza debitul de apă în aval. Bogata floră specifică zonelor umede, prezența lacurilor, a pădurilor din împrejurimi, dar și amenajările de agrement, crează premisele pentru activități recreative diverse. Cele cinci lacuri însumează peste 120 ha de luciu de apă. Pădurea din jur oferă un cadru perfect de practicare a activităților, precum paintball, cățărare în copaci (parc aventura) sau escaladă pe perete. Oferta restaurantelor a crescut, ca și numărul de persoane care își petrec aici weekend-urile de vară.

Echipament recomandat:

Obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm. Important e sa ai o geanta simplă în care să încapă și extra baterii și carduri.

Casa Dosoftei

Foto: (C) Cezar Suceveanu

Casa Dosoftei, numită și Casa cu arcade, este o clădire veche din municipiul Iași, construită în secolul al XVIII-lea. Este situată în centrul orașului, pe str. Anastasie Panu nr. 69, în preajma vechii Curți Domnești. După analizarea caracteristicilor sale arhitectonice, Orest Tafrali a susținut, în articolul Curțile domnești din Iași că această clădire ar data din vremea lui Alexandru Lăpușneanu (1552-1561, 1564-1568). Are o arhitectură diferită celorlalte clădiri din zonă, ceea ce o face un loc ideal pentru fotografiere.

Echipament recomandat:

Un obiectiv superangular este recomandat pentru a surprinde dramatismul arhitecturii unui oraș. Astfel, obiectele din prim plan vor apărea mult mai mari decât sunt în realitate, comparând cu obiectele din planul secundar, care par mai mici. Ex. 16-35mm, 17-35mm, 12-24mm.

Edit

Faleza cazinoului

Foto: (C) Mihairomeob 

Cazinoul se află în centrul istoric al orașului, pe faleza din peninsulă, în vecinătatea bulevardului Regina Elisabeta. Este una dintre clădirile emblemă ale Constanței. Aici poți să surprinzi valurile sălbatice pe timpul iernii, cât și lebedele care popsesc aici pe timpul iernii. Dacă ai noroc, poate că poți vedea și un delfin în diminețile liniștite.

Echipament recomandat:

Pentru fotografierea zonelor de pe litoral, a valurilor dinamice, a pescărușilor, vei avea nevoie de un obiectiv pentru unghi larg, precum 24mm sau 14-24mm. Pentru fotografierea peisajelor şi a priveliştilor marine, cele mai comune două tipuri de filtre utilizate sunt filtrele cu densitate neutră graduală GND şi cu densitate neutră ND.

Farul Genovez

Foto: (C) Kdanv

Pe strada Remus Opreanu, in apropiere de Faleza Cazinou se afla cea mai veche cladire din Constanta, ridicata intre 1858-1860. Este ușor de trecut cu vederea dacă nu ești atent, dar de asta suntem aici. Farul Genovez are o înălțime de 8 metri și are o arhitectură aparte.

Echipamente recomandate:

Un obiectiv superangular este recomandat pentru a surprinde dramatismul arhitecturii unui oraș. Astfel, obiectele din prim plan vor apărea mult mai mari decât sunt în realitate, comparând cu obiectele din planul secundar, care par mai mici. Ex. 16-35mm, 17-35mm, 12-24mm.

Piaţa Ovidiu

Foto: (C) Kdanv

Plimbă-te prin Piaţa Ovidiu, cândva centrul oraşului, astăzi, sufletul vechiului oraş, şi admiră aici unul dintre monumentele frumoase ale Constanţei: statuia poetului latin Ovidiu. Poţi să iei loc o clipă şi „dac-ai iubit vreodată, te roagă pentru dânsul, să-i fie somnul lin.” Acestea sunt versurile pe care le-a lăsat poetul pentru a fi puse pe mormântul lui, dar cum nu se ştie exact unde este înmormântat, au fost scrise pe soclul statuii.

Echipament recomandat:

Un obiectiv superangular este recomandat pentru a surprinde dramatismul arhitecturii unui oraș. Astfel, obiectele din prim plan vor apărea mult mai mari decât sunt în realitate, comparând cu obiectele din planul secundar, care par mai mici. Ex. 16-35mm, 17-35mm, 12-24mm.

Lacul Tăbăcăriei

Relativ izolat de sursele naturale, lacul Tabacariei are o adancime care variaza intre 1.5 m si 4.4 m, fiind dependent de aportul de apa din lacul Siutghiol. Surplusul de apa este deversat din lacul Tabacariei în mare printr-un stavilar situat în punctul “Pescarie”.  In jurul lacului Tabacariei se afla parcul cu acelasi nume. Vegetatia parcului cuprinde specii variate de arbori specifici zonelor lacustre precum: salcii, plopi, chiparosi de balta, stejar rosu.

Echipament recomandat:

Obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm. Important e sa ai o geanta simplă în care să încapă și extra baterii și carduri.

Dunele marine de la Agigea

Dunele Marine de la Agigea reprezintă un loc în care e poți relaxa și poți descoperi natura în cea mai frumoasă formă a sa.  Rezervația naturală a fost declarată arie protejată și se întinde pe o suprafață de 25 hectare. Aria naturală reprezintă o zonă de interes botanic a litoralului românesc, însă aici găsești și cele mai simpatice țestoase dobrogene.

Echipamente recomandate:

Un obiectiv macro este un instrument excelent pentru fotografierea reptilelor și a insectelor, care de obicei pot trece neobservate. Un obiectiv wide (ex.12-24mm), un teleobiectiv (ex.70-200mm), un trepied foto și o telecomandă sunt câteva din echipamentele recomandate pentru rucsacul tău.

Padurea Hagieni

Rezervația Naturală Pădurea Hagieni este situată în partea sud-estică a Podișului Dobrogei de Sud, la o distanță de aproximativ 10 kilometri de orașul Mangalia. Pădurea Hagieni este spectaculoasă, aceasta este o rezervație naturală cu numeroase platouri calcaroase, cu șerpi veninoși și vipere cu corn. Dacă te avânți pe aici trebuie să acorzi o atenție uriașă fiecărui pas. Mai multe despre această rezervație aici. 

Echipamente recomandate:

Un obiectiv macro este un instrument excelent pentru fotografierea reptilelor și a insectelor, care de obicei pot trece neobservate. Un obiectiv wide (ex.12-24mm), un teleobiectiv (ex.70-200mm), un trepied foto și o telecomandă sunt câteva din echipamentele recomandate pentru rucsacul tău.

Băneasa - Canaraua Fetei

În zona sud-vestică a Dobrogei, la ieșire din comuna Băneasa, în apropiere de Lipnița găsim, cumva ascunsă, Canaraua Fetii. Este situată într-o regiune spectaculoasă, cu dealuri, văi și stânci calcaroase, cu profil de canion. Versanții văii Canaraua Fetii Fauna și flora acestor pereți sunt deosebite și cuprind un număr mare de specii rare pentru România. Aici vei găsi mai multe specii de păsări, dar și pentru broaștele țestoase de uscat dobrogene. Mai multe despre această arie aici. 

Echipamente recomandate:

Pentru a fotografia păsările nu pot lipsi din rucsacul tău de trepiedul și teleobiectiv începând de la 150mm. Pentru cadrele de peisaj recomandăm obiectivele 16-35mm sau 24-70mm.

Faleza cazinoului

Foto: (C) Mihairomeob 

Cazinoul se află în centrul istoric al orașului, pe faleza din peninsulă, în vecinătatea bulevardului Regina Elisabeta. Este una dintre clădirile emblemă ale Constanței. Aici poți să surprinzi valurile sălbatice pe timpul iernii, cât și lebedele care popsesc aici pe timpul iernii. Dacă ai noroc, poate că poți vedea și un delfin în diminețile liniștite.

Echipament recomandat:

Pentru fotografierea zonelor de pe litoral, a valurilor dinamice, a pescărușilor, vei avea nevoie de un obiectiv pentru unghi larg, precum 24mm sau 14-24mm. Pentru fotografierea peisajelor şi a priveliştilor marine, cele mai comune două tipuri de filtre utilizate sunt filtrele cu densitate neutră graduală GND şi cu densitate neutră ND.

Farul Genovez

Foto: (C) Kdanv

Pe strada Remus Opreanu, in apropiere de Faleza Cazinou se afla cea mai veche cladire din Constanta, ridicata intre 1858-1860. Este ușor de trecut cu vederea dacă nu ești atent, dar de asta suntem aici. Farul Genovez are o înălțime de 8 metri și are o arhitectură aparte.

Echipamente recomandate:

Un obiectiv superangular este recomandat pentru a surprinde dramatismul arhitecturii unui oraș. Astfel, obiectele din prim plan vor apărea mult mai mari decât sunt în realitate, comparând cu obiectele din planul secundar, care par mai mici. Ex. 16-35mm, 17-35mm, 12-24mm.

Piaţa Ovidiu

Foto: (C) Kdanv

Plimbă-te prin Piaţa Ovidiu, cândva centrul oraşului, astăzi, sufletul vechiului oraş, şi admiră aici unul dintre monumentele frumoase ale Constanţei: statuia poetului latin Ovidiu. Poţi să iei loc o clipă şi „dac-ai iubit vreodată, te roagă pentru dânsul, să-i fie somnul lin.” Acestea sunt versurile pe care le-a lăsat poetul pentru a fi puse pe mormântul lui, dar cum nu se ştie exact unde este înmormântat, au fost scrise pe soclul statuii.

Echipament recomandat:

Un obiectiv superangular este recomandat pentru a surprinde dramatismul arhitecturii unui oraș. Astfel, obiectele din prim plan vor apărea mult mai mari decât sunt în realitate, comparând cu obiectele din planul secundar, care par mai mici. Ex. 16-35mm, 17-35mm, 12-24mm.

Lacul Tăbăcăriei

Relativ izolat de sursele naturale, lacul Tabacariei are o adancime care variaza intre 1.5 m si 4.4 m, fiind dependent de aportul de apa din lacul Siutghiol. Surplusul de apa este deversat din lacul Tabacariei în mare printr-un stavilar situat în punctul “Pescarie”.  In jurul lacului Tabacariei se afla parcul cu acelasi nume. Vegetatia parcului cuprinde specii variate de arbori specifici zonelor lacustre precum: salcii, plopi, chiparosi de balta, stejar rosu.

Echipament recomandat:

Obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm. Important e sa ai o geanta simplă în care să încapă și extra baterii și carduri.

Dunele marine de la Agigea

Dunele Marine de la Agigea reprezintă un loc în care e poți relaxa și poți descoperi natura în cea mai frumoasă formă a sa.  Rezervația naturală a fost declarată arie protejată și se întinde pe o suprafață de 25 hectare. Aria naturală reprezintă o zonă de interes botanic a litoralului românesc, însă aici găsești și cele mai simpatice țestoase dobrogene.

Echipamente recomandate:

Un obiectiv macro este un instrument excelent pentru fotografierea reptilelor și a insectelor, care de obicei pot trece neobservate. Un obiectiv wide (ex.12-24mm), un teleobiectiv (ex.70-200mm), un trepied foto și o telecomandă sunt câteva din echipamentele recomandate pentru rucsacul tău.

Padurea Hagieni

Rezervația Naturală Pădurea Hagieni este situată în partea sud-estică a Podișului Dobrogei de Sud, la o distanță de aproximativ 10 kilometri de orașul Mangalia. Pădurea Hagieni este spectaculoasă, aceasta este o rezervație naturală cu numeroase platouri calcaroase, cu șerpi veninoși și vipere cu corn. Dacă te avânți pe aici trebuie să acorzi o atenție uriașă fiecărui pas. Mai multe despre această rezervație aici. 

Echipamente recomandate:

Un obiectiv macro este un instrument excelent pentru fotografierea reptilelor și a insectelor, care de obicei pot trece neobservate. Un obiectiv wide (ex.12-24mm), un teleobiectiv (ex.70-200mm), un trepied foto și o telecomandă sunt câteva din echipamentele recomandate pentru rucsacul tău.

Băneasa - Canaraua Fetei

În zona sud-vestică a Dobrogei, la ieșire din comuna Băneasa, în apropiere de Lipnița găsim, cumva ascunsă, Canaraua Fetii. Este situată într-o regiune spectaculoasă, cu dealuri, văi și stânci calcaroase, cu profil de canion. Versanții văii Canaraua Fetii Fauna și flora acestor pereți sunt deosebite și cuprind un număr mare de specii rare pentru România. Aici vei găsi mai multe specii de păsări, dar și pentru broaștele țestoase de uscat dobrogene. Mai multe despre această arie aici. 

Echipamente recomandate:

Pentru a fotografia păsările nu pot lipsi din rucsacul tău de trepiedul și teleobiectiv începând de la 150mm. Pentru cadrele de peisaj recomandăm obiectivele 16-35mm sau 24-70mm.

Edit

Parcul Cetățuia

Grădina Botanică este una dintre primele, cele mai mari și cele mai complexe astfel de grădini din sud-estul Europei. Întinzându-se pe o suprafață de 14 hectare, are ca principale atracții grădina japoneză, grădina romană, serele cu plante tropicale și ecuatoriale.

Echipamente recomandate:

Un obiectiv macro este un instrument excelent pentru fotografierea florei in detaliu. De asemenea, obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm.

Pădurea Hoia-Baciu

Foto: Miclaus George

Pădurea este considerată de mulți Triunghiul Bermudelor din România. Această pădure pare să fie bântuită, așa că dincolo de animalele de pădure poate dai și de vreo oiță fantomă. De ce zic de oi? Fiidncă pădurea pare să fi luat numele de Hoia Baciu de la un cioban care și-ar fi pierdut 200 de oi în acest loc. Legenda spune că tot căutându-le, a reușit să înainteze până în Poiana Rotundă, dar din momentul acela nu a mai fost văzut niciodată. Despre copaci se zice că ar fi sufletele celor ce și-au pierdut viața în pădure.

Echipamente recomandate:

Natura, întotdeauna schimbătoare, de la animale fascinante la priveliști care-ți taie răsuflarea, priveliști care atunci când revi nu mai sunt la fel. Pentru obiective recomandăm: obiectivele Fisheye, wide și focala de 17mm, obiectivele de 70-200mm și începând de la 150mm.

Bastionul Croitorilor

Bastionul Croitorilor este unul din puținele turnuri de fortificație care au făcut parte din Vechea Cetate a Clujului și care s-a păstrat intact până în zilele noastre. Este construit din piatră dăltuită, zidurile masive păstrând încă lăcașurile de tragere. Spre nord se mai păstrează încă o bucată din zidul de piatră cu creneluri și drumul de strajă pe zid.

Echipamente recomandate:

Obiectivele wide și cu distanță focală fixă (începând cu 24 și până la, 35 și 40mm – echivalent full-frame) sunt cele mai utilizate în fotografia de stradă. Acest tip de obiective te forțează să te apropii de subiect pentru a surprinde momentul, oferindu-ți posibilitatea de a capta detalii greu de surprins de la distanță, o focalizare mai rapidă, sunt mai mici și mai ușoare.

Palatul Baboș

Foto: (C) Hkoala

Edificiul a fost construit la începutul anilor 1890, într-o formă similară literei V, devenind un reprezentant de seamă al arhitecturii Belle Époque din Cluj. Elemente eclectice, neo-gotice și Art-Nouveau se îmbină elegant și conferă clădirii o alură impresionantă. Palatul era cu atât mai impresionant cu cât, în Clujul de altădată, în imediata vecinătate a palatului puteau fi zărite în general doar case de mici dimensiuni, cu maxim un etaj.

Echipamente recomandate:

Un obiectiv superangular este recomandat pentru a surprinde dramatismul arhitecturii unui oraș. Astfel, obiectele din prim plan vor apărea mult mai mari decât sunt în realitate, comparând cu obiectele din planul secundar, care par mai mici. Ex. 16-35mm, 17-35mm, 12-24mm.

Parcul Central ,,Simion Barnutiu”

Foto: (C) Hkoala

Parcul Central adăposteşte castani seculari, cazinoul şi lacul, reprezentând un loc ideal pentru relaxare, ferit de zgomote, într-un oraş aglomerat. Astăzi, parcul oferă plimbări cu barca pe lac sau patinaj (în funcţie de sezon), teren de baschet cu nocturnă, aparate de fitness cu acces gratuit, o fântână arteziană înconjurată de bănci și parc special amenajat pentru copii. Lângă fântâna arteziană se află un foişor, unde vara se țin concerte de muzică simfonică. Lacul Chios și Clădirea Cazinoului rămân atracțiile principale ale Parcului.

Echipamente recomandate:
Echipament recomandat:

Obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm. Important e sa ai o geanta simplă în care să încapă și extra baterii și carduri.

Parcul Cetățuia

Grădina Botanică este una dintre primele, cele mai mari și cele mai complexe astfel de grădini din sud-estul Europei. Întinzându-se pe o suprafață de 14 hectare, are ca principale atracții grădina japoneză, grădina romană, serele cu plante tropicale și ecuatoriale.

Echipamente recomandate:

Un obiectiv macro este un instrument excelent pentru fotografierea florei in detaliu. De asemenea, obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm.

Pădurea Hoia-Baciu

Foto: Miclaus George

Pădurea este considerată de mulți Triunghiul Bermudelor din România. Această pădure pare să fie bântuită, așa că dincolo de animalele de pădure poate dai și de vreo oiță fantomă. De ce zic de oi? Fiidncă pădurea pare să fi luat numele de Hoia Baciu de la un cioban care și-ar fi pierdut 200 de oi în acest loc. Legenda spune că tot căutându-le, a reușit să înainteze până în Poiana Rotundă, dar din momentul acela nu a mai fost văzut niciodată. Despre copaci se zice că ar fi sufletele celor ce și-au pierdut viața în pădure.

Echipamente recomandate:

Natura, întotdeauna schimbătoare, de la animale fascinante la priveliști care-ți taie răsuflarea, priveliști care atunci când revi nu mai sunt la fel. Pentru obiective recomandăm: obiectivele Fisheye, wide și focala de 17mm, obiectivele de 70-200mm și începând de la 150mm.

Bastionul Croitorilor

Bastionul Croitorilor este unul din puținele turnuri de fortificație care au făcut parte din Vechea Cetate a Clujului și care s-a păstrat intact până în zilele noastre. Este construit din piatră dăltuită, zidurile masive păstrând încă lăcașurile de tragere. Spre nord se mai păstrează încă o bucată din zidul de piatră cu creneluri și drumul de strajă pe zid.

Echipamente recomandate:

Obiectivele wide și cu distanță focală fixă (începând cu 24 și până la, 35 și 40mm – echivalent full-frame) sunt cele mai utilizate în fotografia de stradă. Acest tip de obiective te forțează să te apropii de subiect pentru a surprinde momentul, oferindu-ți posibilitatea de a capta detalii greu de surprins de la distanță, o focalizare mai rapidă, sunt mai mici și mai ușoare.

Palatul Baboș

Foto: (C) Hkoala

Edificiul a fost construit la începutul anilor 1890, într-o formă similară literei V, devenind un reprezentant de seamă al arhitecturii Belle Époque din Cluj. Elemente eclectice, neo-gotice și Art-Nouveau se îmbină elegant și conferă clădirii o alură impresionantă. Palatul era cu atât mai impresionant cu cât, în Clujul de altădată, în imediata vecinătate a palatului puteau fi zărite în general doar case de mici dimensiuni, cu maxim un etaj.

Echipamente recomandate:

Un obiectiv superangular este recomandat pentru a surprinde dramatismul arhitecturii unui oraș. Astfel, obiectele din prim plan vor apărea mult mai mari decât sunt în realitate, comparând cu obiectele din planul secundar, care par mai mici. Ex. 16-35mm, 17-35mm, 12-24mm.

Parcul Central ,,Simion Barnutiu”

Foto: (C) Hkoala

Parcul Central adăposteşte castani seculari, cazinoul şi lacul, reprezentând un loc ideal pentru relaxare, ferit de zgomote, într-un oraş aglomerat. Astăzi, parcul oferă plimbări cu barca pe lac sau patinaj (în funcţie de sezon), teren de baschet cu nocturnă, aparate de fitness cu acces gratuit, o fântână arteziană înconjurată de bănci și parc special amenajat pentru copii. Lângă fântâna arteziană se află un foişor, unde vara se țin concerte de muzică simfonică. Lacul Chios și Clădirea Cazinoului rămân atracțiile principale ale Parcului.

Echipamente recomandate:
Echipament recomandat:

Obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm. Important e sa ai o geanta simplă în care să încapă și extra baterii și carduri.

Edit

Muntele Tâmpa

Dacă urci pe muntele Tâmpa de jur împrejur vei descoperi că fauna se diversifică odată ce te depărtezi de aglomerație. Poți da nas în nas cu porci mistreți. lupi cenușii, căprioare, râși, vulpi, veverițe și altele. 

 

Echipament recomandat:

Pentru a surprinde vârfurile de munte, alături de zonele înzăpezite sau cele pline de brazi verzi și tineri, vei avea nevoie de un aparat cu senzor mare, performant atât pe timp de zi cât și la lumină slabă. Pentru obiective recomandăm: obiectivele Fisheye, wide și focala de 17mm, obiectivele de 70-200mm și începând de la 150mm.

Parcul Livada Poștei

Acest parc integrează natura în orice spațiu reamenajat, fie că vorbim de leagăne simple ce par a fi agățate în copaci, scări, elemente din lemn, bușteni, trunchiuri, planuri înclinate din lemn. Arborii fructiferi oferă vara un peisaj minunat aleile lungi crează linii ideale pentru a trage cadre faine.

Echipament recomandat:

Obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm. Important e sa ai o geanta simplă în care să încapă și extra baterii și carduri.

Turnul Alb

De-a lungul zidurilor sale, turnul prezintă metereze, guri pentru smoală și balcoane susținute de console cioplite în piatră. Aflându-se la 59 m depărtare de zidul cetății, turnul comunica cu aceasta printr-un pod mobil ce făcea legătura între turn și Bastionul Graft. Avea vedere spre Blumăna și, cu cele 5 etaje ale sale, era cel mai ridicat punct de fortificație din Brașov.

Echipament recomandat:

Un obiectiv superangular este recomandat pentru a surprinde dramatismul arhitecturii unui oraș. Astfel, obiectele din prim plan vor apărea mult mai mari decât sunt în realitate, comparând cu obiectele din planul secundar, care par mai mici. Ex. 16-35mm, 17-35mm, 12-24mm.

Biserica Neagră

Biserica Neagră este biserica parohială a comunității evanghelice luterane din Brașov, situată în centrul municipiului Brașov. Clădirea gotică a fost parțial avariată în incendiul din 1689, când zidurile ei s-au înnegrit și a primit numele actual. Denumirea populară de după incendiu, „Biserica Neagră”, a fost acceptată oficial în secolul al XIX-lea.

Echipamente recomandate:

Un obiectiv superangular este recomandat pentru a surprinde dramatismul arhitecturii unui oraș. Astfel, obiectele din prim plan vor apărea mult mai mari decât sunt în realitate, comparând cu obiectele din planul secundar, care par mai mici. Ex. 16-35mm, 17-35mm, 12-24mm.

Parcul Noua

Dacă te întâlnești cu ursul cel mai bine este să nu scoți aparatul să îl tragi în poză, iar șansele să te întâlnești cu el sau alte surate sunt destul de mari în zona aceasta. Dacă vrei să testezi echipamentele de acțiune, poți vizita și parcul de aventuri de lângă unde poți să vezi de la înălțime toate spațiile verzi.

Echipamente recomandate:

Nu mai reprezintă pentru nimeni un secret faptul că o cameră de acțiune îți permite să filmezi experiențe extreme dintr-o perspectivă unică, iar dronele sunt excelente pentru a captura cele mai frumoase peisaje de la înălțime, fie acestea rurale sau urbane. Dronele vin în diferite dimeniuni, de la nano la mari, iar tu poți alege dimensiunea în funcție de domeniul în care dorești să le folosești.

Muntele Tâmpa

Dacă urci pe muntele Tâmpa de jur împrejur vei descoperi că fauna se diversifică odată ce te depărtezi de aglomerație. Poți da nas în nas cu porci mistreți. lupi cenușii, căprioare, râși, vulpi, veverițe și altele. 

 

Echipament recomandat:

Pentru a surprinde vârfurile de munte, alături de zonele înzăpezite sau cele pline de brazi verzi și tineri, vei avea nevoie de un aparat cu senzor mare, performant atât pe timp de zi cât și la lumină slabă. Pentru obiective recomandăm: obiectivele Fisheye, wide și focala de 17mm, obiectivele de 70-200mm și începând de la 150mm.

Parcul Livada Poștei

Acest parc integrează natura în orice spațiu reamenajat, fie că vorbim de leagăne simple ce par a fi agățate în copaci, scări, elemente din lemn, bușteni, trunchiuri, planuri înclinate din lemn. Arborii fructiferi oferă vara un peisaj minunat aleile lungi crează linii ideale pentru a trage cadre faine.

Echipament recomandat:

Obiectivele zoom standard sunt excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul. Câteva exemple ar fi un 17-50mm, 24-70mm f/2.8, 24-105mm sau 24-120mm. Important e sa ai o geanta simplă în care să încapă și extra baterii și carduri.

Turnul Alb

De-a lungul zidurilor sale, turnul prezintă metereze, guri pentru smoală și balcoane susținute de console cioplite în piatră. Aflându-se la 59 m depărtare de zidul cetății, turnul comunica cu aceasta printr-un pod mobil ce făcea legătura între turn și Bastionul Graft. Avea vedere spre Blumăna și, cu cele 5 etaje ale sale, era cel mai ridicat punct de fortificație din Brașov.

Echipament recomandat:

Un obiectiv superangular este recomandat pentru a surprinde dramatismul arhitecturii unui oraș. Astfel, obiectele din prim plan vor apărea mult mai mari decât sunt în realitate, comparând cu obiectele din planul secundar, care par mai mici. Ex. 16-35mm, 17-35mm, 12-24mm.

Biserica Neagră

Biserica Neagră este biserica parohială a comunității evanghelice luterane din Brașov, situată în centrul municipiului Brașov. Clădirea gotică a fost parțial avariată în incendiul din 1689, când zidurile ei s-au înnegrit și a primit numele actual. Denumirea populară de după incendiu, „Biserica Neagră”, a fost acceptată oficial în secolul al XIX-lea.

Echipamente recomandate:

Un obiectiv superangular este recomandat pentru a surprinde dramatismul arhitecturii unui oraș. Astfel, obiectele din prim plan vor apărea mult mai mari decât sunt în realitate, comparând cu obiectele din planul secundar, care par mai mici. Ex. 16-35mm, 17-35mm, 12-24mm.

Parcul Noua

Dacă te întâlnești cu ursul cel mai bine este să nu scoți aparatul să îl tragi în poză, iar șansele să te întâlnești cu el sau alte surate sunt destul de mari în zona aceasta. Dacă vrei să testezi echipamentele de acțiune, poți vizita și parcul de aventuri de lângă unde poți să vezi de la înălțime toate spațiile verzi.

Echipamente recomandate:

Nu mai reprezintă pentru nimeni un secret faptul că o cameră de acțiune îți permite să filmezi experiențe extreme dintr-o perspectivă unică, iar dronele sunt excelente pentru a captura cele mai frumoase peisaje de la înălțime, fie acestea rurale sau urbane. Dronele vin în diferite dimeniuni, de la nano la mari, iar tu poți alege dimensiunea în funcție de domeniul în care dorești să le folosești.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.