Sigma 85mm F1.4 DG DN Art Mark II într-o locatie specială

Obiectivul Sigma 85mm f/1.4 DG DN Art Mark II este un obiectiv ideal pentru portrete, dar Horia Bogdan s-a gândit să îl testeze într-o locație specială, realizând tot felul de fotografii, cu excepția portretelor. La Conacul Iancu, trecutul și viitorul se îmbină extrem de interesant. Este un loc plin de detalii și texturi. Un obiectiv precum Sigma 85mm F1.4 te ajută foarte bine să evidențiezi un anumit obiect, o anumită textură, și să o separi foarte bine de fundal.

Horia Bogdan a testat echipamentul atât ziua, cât și noaptea, cel mai adesea la diafragma lui cea mai deschisă, de f1.4, pentru a încerca să surprindă toate detaliile frumoase.

Cum mie nu-mi place să fotografiez oameni, am adus acest obiectiv primordial de portret într-un loc diferit, pentru a încerca să-i exploatez profunzimea foarte mică de camp vizual. După un mic timp de adaptare, cu ajutorul lui am reușit să scot în evidență o droaie de detalii, subiecte si texturi, care altfel - cu alt tip de obiective - nu as fi avut cum. La final, Sigma 85mm s-a dovedit a fi o excelentă sursă de inspiratie și creativitate pentru cineva ca mine, asa ca vă îndemn să-l încercati și voi.

Horia Bogdan

În toate zilele în care l-am avut, aproape fără excepție, l-am folosit strict la 1.4. Am vrut acea profunzime extrem, extrem de mică, și să beneficiez la maxim de luminozitatea lui, pentru a evidenția exact mici detalii. Nu este genul de obiectiv cu care te poți obișnui instant. Trebuie realmente să îți înveți ochiul să privească prin genul ăsta de focală combinată cu o diafragmă atât de largă.

Horia Bogdan

Ești curios să vezi acest obiectiv în acțiune, într-o locație specială? Urmărește videoclipul de mai jos:

Zilele petrecute alături de acest obiectiv au fost un adevărat declic pentru mine. Mă gândesc sincer să-mi iau și eu ceva de genul ăsta. Pentru un complet alt tip de fotografie, obiective de genul acesta vin enorm de mult în ajutor.

Horia Bogdan

produse recomandate

Tu deții un obiectiv de la Sigma și dacă da, care este experiența ta cu acesta? Lasă-ne un comentariu! 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.