Kit esențial pentru orice vacanță, oriunde

Atunci când pleci în vacanță, este important să iei cu tine în bagaj echipamentul necesar. Fie că dorești să fotografiezi cu aparatul sau c telefonul, și accesoriile sunt esențiale, pentru a te asigura că te vei bucura de o vacanță reușită. Astfel, un kit pentru vacanță pe care îl poți lua oriunde trebuie să fie în primul rând compact și ușor – nu vei dori să cari un rucsac foarte greu. 

Iată ce ar trebui să conțină un astfel de kit!

#1 Carduri de memorie de calitate

Cardul de memorie este potrivit atât pentru aparatul de fotografiat cât și pentru echipamentul digital specializat pe film. De asemenea, chiar dacă au apărut pe piață telefoane mobile fără slot pentru cardul de memorie, majoritatea oamenilor le folosesc în continuare. 

Fie că îți dorești să pleci într-o călătorie sau vrei să înregistrezi momentele unui eveniment important, asigură-te că ai cel puțin un card de memorie de rezervă în cazul în care primul se strică sau se umple cu fotografii și filmări.

Noi îți recomandăm:

#2 Filtre foto

Poate mergi la plajă, unde este soare și cald, poate mergi pe munte sau în țările nordice unde este frig. Ideea este că un filtru pentru aparatul tău foto va fi mereu util. Și ai și de unde alege. De la filtre de protecție, la filtre UV și de polarizare, descoperă mai jos recomandările noastre:

#3 Un trepied ușor și de încredere

Un trepied de calitate trebuie să fie realizat dintr-un material ușor, să poată fi strâns, transportat și depozitat cu ușurință și, nu în ultimul rând, să ofere stabilitate în timpul ședințelor foto pe care le faci. 

Nu în ultimul rând, acest tip de accesoriu foto trebuie să garanteze o rezistență de durată, mai ales în condițiile în care vrei să îl iei cu tine în natură si în călătorii.

Iată care sunt recomandările noastre:

#4 Stabilizatoare de imagine pentru smartphone

De cele mai multe ori, oricât de mult îndrăgești aparatul de fotografiat pe care îl deții, într-o vacanță preferi să faci fotografii cu telefonul mobil. Cu un stabilizator de imagine potrivit pentru smartphone-ul pe care îl deții, te poți bucura de fotografii și filmări clare. În plus, ai siguranța că nu vei scăpa telefonul din mână.

Specialiștii noștri îți recomandă:

#5 Acumulator extern pentru telefonul mobil

De cele mai multe ori, atunci când suntem în vacanță, plecăm de la cazare dimineața și revenim seara înapoi. Folosim intens smarphone-ul din dotare pentru poze, filmări, mailuri, postări pe rețelele sociale, iar bateria se va descărca mult mai rapid decât într-o zi normală. Un acumulator extern (capacitatea o poți alege în funcție de nevoile tale) este esențial pentru a te putea bucura pe tot parcursul zilei de beneficiile pe care le aduce telefonul mobil în vacanță. Seara, odată ajuns la cazare, îți recomandăm să pui nu doar telefonul, ci și această baterie externă la încărcat. 

Iată ce îți recomandăm:

Unde pui echipamentul?

Este important, bineințeles, să pleci la drum cu o geantă/rucsac potrivite pentru călătorie, unde poți așeza în siguranță aceste echipamente. 

Noi îți recomandăm următoarele modele:

Sperăm că această listă de echipamente esențiale pentru fotografia de călătorie te va ajuta să pleci la drum pregătit pentru orice situație!

Suntem curioși, ce conține kit-ul tău de vacanță? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.