Sfaturi pentru folosirea dronelor în scopuri comerciale

În ultimii ani utilizarea dronelor a cunoscut o dezvoltare accelerată, datorită multiplelor beneficii ale filmărilor cu drona și fotografiilor aeriene ce se pot realiza cu aparate de zbor. Îți prezentăm în continuare detalii și sfaturi despre folosirea dronelor în scopuri comerciale. Aceste device-uri aduc un plus de eficiență în diverse domenii, de la agricultură și meteorologie, până la construcții, amenajări edilitare, servicii de supraveghere și pază, livrări de colete, proiecte educative ș.a.

Respectă legislația privind utilizarea dronelor

Când te decizi să utilizezi camere de acțiune și drone în scopuri comerciale, asigură-te că ai toate aprobările necesare și că respecți legislația pentru folosirea dronei, actualizată.

Este o mare diferență între manevrarea dronelor pentru realizarea unor filmări recreaționale sau a fotografiilor de vacanță și introducerea lor în activități profesionale. Trebuie să știi în detaliu ce este o dronă și cum influențează ea regulile economice, logistice, de siguranță, securitate, viață privată, protecție a mediului, protecție împotriva zgomotului ș.a.

Legislația națională privind utilizarea dronelor în scopuri comerciale se bazează pe principiul liberei circulații în Uniunea Europeană și respectă toate măsurile de siguranță reglementate de aviația civilă. Reține că regulile de folosire a dronelor sunt actualizate în fiecare an, așa că trebuie să fii mereu informat despre cele mai noi acte normative și regulamente în domeniu. 

Astfel vei cunoaște drepturile și obligațiile pe care le ai ca producător, comerciant, distribuitor sau operator de drone. Vei afla cum să înregistrezi o dronă pe platforma Autorității Aeronautice Civile Române (AACR) și ce documente îți trebuie ca să manevrezi o dronă în scopuri comerciale (autorizații, planuri de zbor, verificări de siguranță, polițe de asigurare împotriva daunelor materiale, zone cu restricție de survol ș.a.).

Alege modelul potrivit dintre diferite tipuri de drone

Te inițiezi în domeniul camerelor de acțiune? Interesează-te la specialiști și află cum alegi cele mai bune drone pentru începători, ca să capeți experiență și să înțelegi particularitățile diferitelor tipuri de drone. 

Astfel vei utiliza în mod corect și legal nano drone, mini drone, drone mici și medii, pentru zboruri cu drona deschise, zboruri cu drona specifice și zboruri cu drona certificate. În funcție de domeniul de activitate, o să folosești drone cu aripi fixe sau drone cu aripi rotative, drone terestre sau drone subacvatice, drone cu camere foto, drone pentru cinematografie ș.a.

După ce înveți cum să faci fotografii cu drone și realizezi proiecte de fotografie documentară, poți să te specializezi în servicii complexe, cu filmări aeriene, materiale de prezentare, raportări de date și imagini pentru diverse domenii de activitate (topografie, agricultură, silvicultură, monitorizare faună, cercetări științifice ș.a.).

Echipează drona cu accesorii de protecție

Când folosești drone și camere de acțiune în scopuri comerciale,  alege echipamente pentru drone care să ofere siguranță în utilizare, indiferent de condițiile meteo și de caracteristicile reliefului. Achiziționează articole profesionale de la magazine specializate, precum F64, ca să beneficiezi de calitate a produselor, garanție extinsă și consultanță.

Completează dotările pentru drone cu plăci de protecție gimbal, protecții pentru elice de drone, kituri de protecție pentru manevre la aterizare, landing gears, protecții elice și tren aterizare dronă, protecții pentru cameră și senzor, protecții de elice cu picioare aterizare incluse, kituri de protecție de tip quick release.

Achiziționează kituri de elice și protecții elice, pentru aerodinamică și propulsie îmbunătățite. Nivelul de zgomot la utilizarea dronei va fi redus, ceea ce este un mare avantaj atunci când folosești drone în scopuri comerciale. În plus, aceste kituri de accesorii pentru drone conțin și hardware pentru instalare.

Verifică opțiunile de conectivitate între drone și celelalte dispozitive digitale pe care le utilizezi în activitatea ta profesională. Completează echipamentul de lucru cu adaptoare și cabluri pentru diferite tipuri de drone: cabluri DJI cu conectori micro USB, cabluri conectoare de tip reverse/standard Micro USB, ca să conectezi telecomanda la smartphone, prin porturi Micro USB, cabluri conectoare prin port Lightning, cabluri de alimentare de la baterii, prin conectori USB Type-C. 

Urmează sfaturile prezentate și include folosirea dronelor în serviciile profesionale pe care le oferi clienților tăi. Vei câștiga un important avantaj concurențial și vei reuși să folosești cele mai noi tehnologii, într-un mod practic și creativ deopotrivă.

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Intr-adevar, zborul in scop comercial trebuie realizat in conditii de siguranta.

  • Sfaturile sunt foarte utile, folosesc o drona destul de des pentru filmari si pot spune cu siguranta ca ceea ce a-ti mentionat in acest articol este esential pentru oricine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.