Drona clasică vs mini dronă: cum să faci alegerea potrivită pentru tine? 

Aeronavele fără pilot (UAV – unmanned aerial vehicle) sau dronele sunt tot mai populare printre oamenii de toate vârstele. Aceste aparate de zbor reprezintă instrumente utile în activități profesionale și de timp liber, așa că îți prezentăm în continuare detalii despre principalele tipuri de drone și recomandări ca să știi cum alegi drone pentru începători sau pentru pasionați de drone, cu experiență în domeniu.

Cum alegi drone clasice pentru activități profesionale și de hobby

Dronele pot să fie ghidate de pilot automat digital, montat chiar la bord sau prin telecomandă.  Există drone de dimensiuni foarte reduse (nano drone), mini drone, drone medii și drone mari, utilizate de obicei în activitățile militare. 

Dacă ești în căutare de drone utilitare, denumite și drone profesionale, înseamnă că îți vei alege modelul potrivit din gama de drone clasice, cu greutate maximă de decolare 2kg, multi elice, GPS și posibilitate de zbor de până la 5000 metri altitudine. Există drone pentru curse, drone pentru transporturi, drone pentru supraveghere, drone pentru cartografiere aeriană și scanări aeriene, drone pentru agricultură, drone pentru misiuni de salvare ș.a.

Învață cum să lucrezi cu drone și evaluează necesitățile pe care ai în activitățile tale, ca să optezi pentru cel mai potrivit model de dronă, în funcție de unghiul maxim de înclinare, rezistența maximă la vânt, viteza maximă orizontal, la urcare și la aterizare.

Verifică drona să aibă senzori poziționați pe corpul dronei, în spate și frontal, să fie echipată cu telecomandă cu display integrat, compatibilă cu device-urile mobile și cu o distanță de operare suficientă pentru necesitățile tale. Alte caracteristici importante pentru o dronă clasică sunt camera foto-video și gimbalul, accesoriile de alimentare și încărcare.

Drone clasice pentru activități profesionale și de hobby

DJI Mavic 3 Classic (DJI RC) Drona 5.1K 20MP

DJI Mavic Air 2s Fly More Combo Drona 5.4K

DJI Avata Drona 4K/60fps

Care sunt cele mai bune mini drone pentru tine și familia ta

Vrei să cumperi o dronă pentru familie, o dronă pentru copii sau o dronă pentru vacanță, activități de timp liber și hobby? Ca să știi care sunt cele mai bune mini drone, trebuie să iei în considerare criterii de fiabilitate, ergonomie și preț.

Poți să alegi o mini dronă DJI cu telecomandă, este ușor de manevrat, pentru că are greutate maximă de decolare sub 250 de grame și o distanță de zbor de 1000-2000 de metri. Atinge altitudinea maximă de 4000 de metri și are o rezistență la vânt de 10.7 m/s (nivel 5). Beneficiezi de funcții de siguranță îmbunătățite și în același timp respecți  reglementările în vigoare pentru manevrarea de mini drone.

Vei manevra cu ușurință drona DJI mini 2, echipată cu telecomandă ce are frecvența de operare 2.4 GHz-5.8 GHz, conectivitate Lightning Micro USB (Type-B)USB-C și distanță maximă de operare de 6 kilometri.

Ai la dispoziție și mini drona cu camera 4k, cu distanță focală de 24 mm (echivalent în format 35mm), distanță minimă de focalizare 1 metru, stabilizator de imagine 3-axis mechanical gimbal (tilt, roll, and pan), valoare ISO foto-video 100-3200, diafragmă F1.7, multi-format video, autonomie de 38 de minute. Beneficiezi de smart controller și poți să manevrezi aceste mini drone pentru realizarea fotografiilor de vacanță, pentru filmări aeriene și distracție în timpul liber alături de familie și prieteni.

Alege drona clasică sau mini dronă, în funcție de activitățile pe care vrei să le realizezi cu aceste gadgeturi la modă, utile și spectaculoase, care necesită minime cunoștințe tehnice și un pic de îndemânare. Estimează realist nivelul tău de pregătire și dacă achiziționezi drone pentru copii sau drone pentru începători, asigură-te că sunt modele de drone potrivite. 

Drone sub 250 grame - esențiale pentru începători

DJI Mini 3 PRO

DJI MINI 3

DJI MINI 2

Citește articolul: Cum să zbori legal cu drona în 2023 pentru a fi la curent cu toate noutățile legistlative în ceea ce privește utilizarea dronelor

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.