Accesorii esențiale pentru utilizatorii de drone

O nouă “modă” prinde tot mai mult în mediul artistic românesc și internațional, cea a fotografiilor și filmărilor aeriene. Dacă îți dorești de mult să zbori și să vezi ce te paște pe culmi îndepărtate, posibil te tentează să-ți cumperi o dronă care să te ajute în acest sens. Poate că mai este cale lungă până acolo sau chiar ți-ai achiziționat deja una, iată de ce trebuie să ții cont:

În acest articol vom vorbi despre ce trebuie să ai în vedere, pe lângă drona în sine, pentru a te bucura din plin de fotografia sau videografia aeriană. Accesoriile sunt esențiale pentru a realiza cadrele și filmările în mod optim.

Folosesc în acest moment o dronă extrem de versatilă, de ultimă generație de la producătorul coreean DJI. Este vorba despre modelul DJI Mini 2 Este o dronă ușor de folosit, perfectă pentru piloți începători, fiind mică și puternică. Cu doar câteva atingeri, DJI Mini 2 capturează automat videoclipuri de calitate profesională pe care le poți partaja instantaneu. Fie că ești  începător sau chiar un pilot experimentat, cu DJI Fly poți crea conținut uimitor cu piese audio si filtre.

Să presupunem că mai întâi cumperi doar drona, ca pachet de bază. Aceasta vine in pachet cu un acumulator, un încărcător standard și… cam atât. Mai rămân câteva lucruri de care ai nevoie pentru început, după cum urmează:

#1 Protecții de elice

Pentru a te asigura că drona se deplasează în deplină sigurață în orice fel de mediu.

Elicele asigură protecția la impact către o suprafață verticală (perete, copac sau chiar obstacole umane). Oferă protecție în caz de coliziune atât pentru dronă, cât și pentru obiectele atinse.

#2 Carduri de memorie

Pentru a avea pe ce să înregistrezi filemele sau fotografiile, mai ales dacă te tentează formatul 4k.

Majoritatea dronelor, funcționează cu un card de tip microSD. Recomand să ai cel puțin două astfel de carduri, de capacitate 32gb sau 64GB. Dacă drona filmeaza 4K îți recomand carduri cu standardul UH-I C10

#3 Acumulator de rezervă

Vei avea nevoie pentru sesiunile de foto/video mai lungi de 30 de minute. Bateria inteligenta de zbor asigură până la 34 de minute de funcționare în plus. Prevăzută cu DJI Intelligent Battery Management System, bateria este capabilă să monitorizeze în timp real nivelul de încărcare și să îl redea cu acuratețe. În general vei pierde cam 30% din capacitatea bateriei prin poziționare și zborul de întoarcere. Dacă îți socotești 10-15’ min. timp de filmare efectiv te vei apropia de realitate cu orice model de dronă.

#4 Hub de încărcare

Pentru viteza de încărcare, alimentarea simultană a mai multor acumulatori.

Hub-ul de încarcare se poate cumpăra separat, dacă ai luat pachetul de bază, adică doar drona. Însă îl poți găsi direct inclus în diferite pachete, împreună cu alte accesorii.

#5 Telecomandă

Face parte din accesoriile de bază, fiind compatibilă cu Mavic 2, Mavic Air 2, DJI Air 2S și DJI Mini 2.  Controller-ul DJI Smart vine cu un microfon încorporat și un difuzor pentru opțiuni extinse, cum ar fi streaming live. De asemenea, poate reda video prin portul HDMI de la 4K 60fps cu H.264 și H.265.

#6 Geantă / Rucsac de transport 

Esențiale pentru păstrarea și protecția dronei.

Pentru a putea transporta în sigurață drona îți recomand achiziționarea unei genți sau rucsac în funcție de dimensiunea dronei. Este foarte important ca geranta să nu exercite o presiune mare pe zona brațelor sau pe motoare. Orice deformare poate duce la pierderea controlului dronei. O sumă mica investită la timp poate salva o investiție mult mai mare, cum se întâmplă în cazul unei drone accidentate. Este bine ca geanta / rucsacul să poată găzdui și celelalte accesorii utilizate.

#8 Ultimele, dar nu cele din urmă sunt filtrele 

Aproape toate dronele pot folosi filtre UV sau de densitate neutră (ND).

În acest moment pachetul accesoriilor esențiale este aproape complet. Ai carduri, protecții de elice, acumulatori suplimentari și dock de încărcare, telecomandă, geanta. 

Abia acum poți spune că ai tot ce îți trebuie pentru a porni la drum în aventura fotografiei și filmării aeriene.

Succes și cer senin!

Un articol de Iulian Căpătoiu.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.