Tu ştii care este cel mai aşteptat vernisaj de fotografie al toamnei?

Se pare că agenda culturală şi mondenă a Bucureştiului nu este niciodată mai aglomerată ca toamna. Lansări de colecţii de sezon, deschideri de magazine mono sau multibrand, degustări de vinuri – evenimente pentru toate gusturile îşi fac loc în viaţa trepidantă a capitalei.

Între 15 – 22 octombrie 2019 va avea loc în premieră în România expoziţia de fotografie „Waiting: A Decade of Life in the Grand Prix Pit Lane” ce poartă semnătura foto-jurnalistului american Richard Kelley, cel care va vizita România cu această ocazie.

Cei care vor trece pragul expoziţiei găzduită de Qreator by Iqos vor avea privilegiul de a retrăi prin intermediul imaginilor neconvenţionale Epoca de Aur a Formulei 1.

O galerie impresionantă de aur a piloţilor care au făcut istorie la volanul monoposturilor de Formula 1 ni se va înfăţişa dintr-o perspectivă inedită: Niki Lauda, Alain Prost, Nigel Mansell, James Hunt sau Jackie Stewart au fost surpinşi în momente de încrâncenare sau de triumf, de aşteptare sau de pregătire pentru cursă.

Expoziţia se doreşte a fi un omagiu adus unui reper model de voinţă către care se îndreaptă şi acum admirativ privirile sau ambiţiile piloţilor aspiranţi. Niki Lauda şi-a pus amprenta de necontestat în Formula 1 a anilor ’70, având o viaţă ce a depăşit ficţiunea şi a fost peste măsură de inspiraţională. Chiar înainte de momentul în care căuta secunde ascunse în monopostul său, Niki îşi explora sufletul în căutarea forţei nu doar pentru a supravieţui, ci şi de a se întoarce şi a lupta.

Viaţa lui Niki Lauda poate deveni cu lejeritate definiţia cuvântului „invincibil”.

La polul opus ca temperament îl vom putea regăsi pe Campionul Mondial din 1976, englezul James Hunt, cu o ţigaretă în colţul gurii şi având alături o frumuseşe Penthouse, desfacând şampania victoriei în 1977, după câştigarea Marelui Premiu al Statelor Unite de la Watkins Glen.

Hunt era unul dintre cele mai complicate, carismatice şi controversate personaje care au concurat vreodată în Formula 1. Îi făcea plăcere să-şi proiecteze imaginea de playboy al anilor ’70, pe care o susţinea cu declaraţii efervescente sau cu viteză de neoprit şi demonstraţii de dinamism pe pistă.

Această imagine reprezintă o epocă romantică pentru Formula 1, plină de spontaneitate şi situaţii mai puţin jucate după reguli, care nu a mai fost reprodusă până în prezent.

Revenind la autor, o primă expoziţie cu lucrările sale are loc în 2013 în Hong Kong, coroborată cu aniversarea de 50 de ani de McLaren.

Vernisajul va fi cu atât mai valoros cu cât Richard Kelley îşi va prezenta în premieră şi lucrarea scrisă şi ilustrată “Waiting”, publicată în 2018, nominalizată de “The Telegraph” UK pe lista scurtă pentru “Best Illustrated Sport Book” şi prefaţată de Jarno Trulli.

Evenimentul pare a îmbina toate ingredientele succesului pentru un public cu precădere pasionat nu doar de Formula 1 dar şi de fotografie, aşa cum rezultă aceasta cu ajutorul mijloacelor tehnice ale perioadei.

Nu vă vom lăsa în suspans. Revenim cu informaţii şi impresii de la faţa locului.

Citește aici mai multe despre Richard Kelley!

Articol de Andreea Militaru


S-ar putea să te intereseze și: 8 sfaturi utile în fotografia sportivă

 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Si cum a fost la “cel mai asteptat” vernisaj?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *