Review Sony 400mm F2.8 GM OSS cu Dragoș Stoica

Fotograful Dragoș Stoica a testat superteleobiectivul Sony 400mm F2.8 GM OSS în această vară, fotografiind fauna și flora din delta Comana. 

Atunci când vorbim despre superteleobiective, avem în vedere în principal fotografia de sport și wildlife. La sport, trebuie să stai pe marginea terenului sau departe de desfășurarea acțiunii și să surprinzi cele mai bune momente. În fotografia wildlife, nu te poți apropria prea mult de subiecte: ori sunt timide și fug, ori ai intervenit în habitatul lor natural, ori sunt prea periculoase pentru tine.

Mai multe despre obiectivul Sony 400mm F2.8 GM OSS

Față de modelele mai vechi de la Sony, este practic cel mai ușor. Dacă pleci mai ales la fotografiat viața sălbatică și trebuie să te pitești în tufișuri, să mergi prin tot felul de terenuri, e mai dificil cu un trepied. De aceea este important faptul că este foarte ușor și bine echilibrat ( Sony a încercat să tragă toată greutatea către mijloc, pentru a îl balansa mai bine).

Sony s-a străduit să vină cu o grămadă de butoane și de funcții. Vine în plus cu un inel între inelul de focus și secțiunea cu cele patru butoane funcționale. Acest inel este acționat cu arc cu rebound și îi putem atribui niște funcții.

Întotdeauna la astfel de obiective veți vedea un buton care reglează plaja în care vrei să focalizezi.

La piciorul pentru trepied există, ca un șurub, un comutator ( click on și click off). Când vreți să învârtiți obiectivul pe inelul de trepied, când punctele se aliniază la 90 de grade poate să facă click să stiți că a ajuns fix în poziție sau să nu, poate vreți să se învârtă în mod continuu fără să simțiți vreun click la un moment dat.

Construcția obiectivului este puternică. Acesta este izolat de praf și umezeală.

Întotdeauna când vom trage cu astfel de obiective, vom dori să obținem cât mai multe detalii în imagine. În acest caz există două abordări. Puteți folosi un senzor cu rezoluție cât mai mare, cum ar fi A7R III sau A7R IV,  sau să folosiți A9 Mark II care are cel mai bun focus. Bineînțeles că cel mai bun focus te atrage.

Puteți vizualiza fotografii realizate de Dragoș Stoica cu acest obiectiv la această adresă.

Curios să afli mai multe despre obiectiv, dar și despre folosirea teleconvertoarelor? Urmărește acest videoclip:

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.