Prin Ploiești cu Sony A7 III

Într-o lume în care revoluția aparatelor mirrorless este la putere, în luna aprilie a anului 2018 Sony hotărăște să vină pe piață cu generația a-III-a a modelului A7. Chiar dacă lansarea a avut loc acum aproape 3 ani Sony A7 III reușește cu brio să facă față noilor generații de mirrorless-uri, dar și a DSLR-urilor din piața actuală. Știu că internetul este plin de foarte multe date tehnice despre acest model, iar din acest motiv o să încerc să prezint experiența mea cu gama de echipamente de la Sony. Cu această ocazie vreau să le mulțumesc prietenilor mei de la F64 care au pus la dispoziție acest model pentru teste alături de obiectivele Sony 70-200mm F4 OSS G și Sony 24-70mm F4 OSS Vario-Tessar T*.

Experința mea cu Sony pornește acum 3 ani tot prin intermediul F64 în cadrul unui eveniment de testare de echipament din Eden Land Park. Pe vremea respectivă aveam doar 2 ani de când activăm în domeniul foto și am rămas surprins de primul contact cu un aparat mirrorless, compact, rigid, dar cel mai important, funcțiile cu care venea la pachet. Cu puțina teamă îmi aleg echipamentul și ne punem pe fotografiat. Motivul fricii era generat de faptul că până în momentul respective nu reușisem să pun mâna pe echipament din acel segment. În ziua respectivă am testat modelel Sony A7 III, Sony A7 S2, Sony A7 R3 alături de obiectivele Sony 70-200mm F4 OSS G / Sony 70-200mm F2.8 OSS GM și Sony 24-70mm F4 OSS Vario-Tessar T*. După o zi plină de cadre reușite și multă distracție în mintea mea apare o singură întrebare ”Cât timp o să mai reziste DSLR-urile?”. La 3 ani răspunsul întrebării s-a conturat atăt de bine încât majoritatea producătorilor au început să vină pe piată cu majoritatea modelelor fiind mirrorless-uri. Până în momentul actual am reușit să testez 8 modele de mirrorless-uri care m-au convins să nu mă întorc la un aparat DSLR, cu mici excepții legate de baterie. Revenind la întrebarea noastă consider că DSLR-urile o să reziste până la punctul în care tehnologia de pe aparatele mirrorless o să fie suficient de accesibilă pentru toată lumea.

Revenind în prezent Sony A7 III reușește fară probleme să facă față unui fotograf exigent, dar și situaților spontane care pot să apară pe teren. La exterior regăsim un body ergonomic cu un grip plăcut, dar și comenzi amplasate inteligent. Ecranul este unul rabatil care este de ajutor în cazul unor încadrări dinamice, dar și tactil permițând astfel comenzi accesibile. Lipsa ecranului din zona superioară nu își face simțită prezența deoarece atât ecranul și viewfinder-ul se adaptează în funcție de diafragmă, expunerea și iso-ul selectat. Un lucru pe care l-am apreciat de fiecare dată la Sony a fost calitatea cu care se realizează echipamentele foto. Începând de la body și până la cele 2 obiective calitatea este una premium fără reproș. Inele de zoom și de focus ale obiectivelor se mică fluent și fără nici o urmă de agățare, lucru care aduce un plus când vine vorba de schimbat rapid zoom-ul. Echipamentul a fost utilizat în teste la Ploiești, dar și în cadrul Hipodromului Ploiești.

În cadul Hipodroului Ploiești am reușit să testez o serie de mai multe mirrorless-uri, dintre care de Sony A7 III am rămas cel mai surprins. Am avut o rată de ratare a focusului mai mică ( 4/5 cadre ) decât a concurenței testate și un randament când venea vorba de cadrele în rafală.

Tu deții un aparat mirrorless sau ai dori în viitorul apropiat să achiziționezi un astfel de aparat? La ce aparate mirrorless ai dori să citești review-uri pe blogul F64? Lasă-ne un comentariu!

S-ar putea să te intereseze și:

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Chiar as vrea sa imi iau un mirrorless si as vrea sa vad si o recenzie cu un Nikon Z6. Desi am cautat sa inchiriez unul, inclusiv la voi, nu am reusit si mi-as dori sa vad cat mai multe opinii despre el, daca tot nu am cum sa il testez, inainte sa investesc 10,000 de lei intr-un aparat nou.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.