Super Cupa României la Fotbal cu Sigma 120-300mm F2.8 HSM Sports

În perioada 15-26 Aprilie am avut ocazia de a testa obiectivul Sigma 120-300 mm F2.8 Sports pus la dispoziție prin bunăvoința celor de la F64, la diferite evenimente sportive.

Body-ul cu care am combinat obiectivul a fost un Canon 5D Mark IV,  iar evenimentele la care am ales să merg la treabă cu aceast teleobiectiv au fost:

 • Super Cupa României la Fotbal ( FCSB – CFR Cluj )
 • Fotbal – CSA Steaua Bucuresti – Rapid București II, Liga 3
 • Fotbal – Rapid Bucuresti – CS Mioveni , Liga 2
 • Gimnastică aerobică și ritmică – Bucharest One Cup, Sala Polivalentă
 • Și câteva fotografii cu atleții de pe stadionul Lia Manoliu

Au fost evenimente unde subiecții se mișcau foarte rapid și unde am întâlnit condiții diferite de lumină.

De ce am ales să îmi fac treaba cu acest Sigma?

Simplu. Zoom-ul foarte util și diafragma fixă de F2.8 de la 120mm până la 300mm, au fost motivele care m-au făcut sa îi rog pe cei de la F64 să mi-l împrumute. Așadar, am plecat la treabă plin de optimism și încredere că voi reusi să obțin cadre bune.

Construcția obiectivului este una foarte solidă, lucru care îți oferă încredere dacă îl folosești în condiții ceva mai dure. Într-adevar, este cam greuț, dar nu imposibil de ținut în mână o oră, două…chiar 3.

Eu am fotografiat cu el doar din mână în toată perioada de testare.

Ei bine, la diafragma de F2.8 pot spune că este foarte sharp, dar eu întotdeauna indiferent cu ce obiectiv trag, la sport prefer să folosesc o diafragmă ceva mai închisă ( 4, 4.5, 5.6 , în funcție de lumina ) pentru a fi sigur de focus pe subiectul în mișcare.

Acest Sigma 120-300mm f/2.8 Sport folosit la diafragma cea mai deschisă, F2.8, îmi mai dădea rateuri, în schimb odată ce treceam pe F4, destul de rar îmi rata focusul la fotbal sau gimnastică.

Ce mi-a plăcut la acest obiectiv?

 • Este foarte sharp la F2.8, și numai bun de folosit la portrete unde subiectul nu este în mișcare.
 • De calitatea fotografiilor trase la diafragme închise, pot spune că este una extraordinară.
 • Chiar și după Crop foarte mare, calitatea imaginilor este foarte bună.
 • Acest Sigma folosit împreună cu un aparat cu peste 26 mpx este o combinație perfectă.

Un alt lucru care mi-a placut foarte mult la el este STABILIZAREA.

Mi-a fost de mare folos la Gimnastică unde n-am folosit monopied, și totusi am reușit să scot niște rezultate de care sunt foarte mulțumit cu expuneri lungi sau expuneri multiple.

În concluzie acest obiectiv își merită titulatura de ‘’ SPORTS ‘’ în denumirea lui. Sunt de parere că se poate fotografia lejer orice sport indiferent în ce condiții de lumina, cu acest Sigma 120-300 mm F2.8 SPORTS.

Plusuri / Puncte forte

 • Zoom-ul super versatil cu Diafragma de F2.8 fixa
 • Foarte sharp la F2.8
 • Stabilizarea își face treaba impecabil
 • Focalizare rapidă în condiții mai slabe de lumină

Minusuri

 • Focalizare grea la F2.8. ATENȚIE: Când subiectul se mișcă foarte rapid, la cadre dinamice.
 • Aș mai spune greutatea, dar depinde de fiecare. Eu cel puțin m-am cam obișnuit după atâtea zile de folosire.

Articol și fotografii de Vasile Mihai Antonio

 
🏋🤼‍♂️🤸‍♀️⛹️‍♂️🤾‍♀️🏊🤽‍♀️🚴
Dacă ți-a plăcut articolul și ești pasionat de fotografia de sport, nu uita să te abonezi la Newsletterul F64, la canalul de Yotube și te așteptăm să revii pe Blog pentru articole și tutoriale noi! Dacă ai o întrebare legată de cum poți fotografia mai bine sporturi diverse, lasă-ne un comentariu și îți vom da soluții!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.