Grupul PhotoTeam România – Oamenii din spatele imaginilor

Postat de: F64 F64

Așa cum v-am anunțat deja în articolul precedent, vineri, 21 aprilie 2017, începând cu ora 19, după cinci ani de muncă și descoperiri în fotografia de stradă, grupul PhotoTeam România lansează la F64 un mult așteptat și necesar album de fotografie de stradă, intitulat „Un cincinal pe stradă”.

Fotografiile sunt semnate de: Dan Moruzan, Mirela Momanu, Cornel Hlupina, Oliver Merce, Eli Driu și Patricia Hilbert.

Grupul a pornit de la ideea de a lucra împreună și de a se promova reciproc, trecând printr-o serie de proiecte bazate pe teme comune, expoziții, organizări de concursuri de fotografie de stradă și realizarea de acțiuni și interviuri pentru a promova și a crește acest gen fotografic în România. Componența grupului s-a schimbat și ea de-a lungul vremii, astfel că puteți citi un scurt istoric PhotoTeam aici.

Cum nu e puțin lucru să scoți o astfel de carte, ne-am gândit ca înainte de lansare să realizăm un scurt interviu cu cei șase autori din album, pentru a-i cunoaște mai bine și pentru a afla povestea acestei cărți care nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui pasionat de fotografie, fie ea de stradă sau de alt tip.