(c) Magda Fulger

Vernisajul expoziției „IMAGINAR – strămoșii mei”, de Magda Fulger

Muzeul de Artă Constanţa, în parteneriat cu Asociația Kulturale din Constanța, organizează sâmbătă, 26 noiembrie 2022, începând cu ora 14.00, vernisajul expoziției „IMAGINAR – strămoșii mei”, semnată de artista Magda Fulger și lansarea albumului cu același titlu.

La vernisaj vor participa, în calitate de invitați, Cristina Irian, doctor în Istoria Artei, specializarea Arhive fotografice și arhitect Olea Paraschivescu. Curatorul expoziției și editorul albumului este drd. Iulia Pană.

Magda Fulger își caracterizează fotografia, realizată până în anul 2019, ca fiind „abstractă, geometrică”. Începând cu anul 2020, Magda Fulger a abordat genul fotografic Fine Art Collage. Fotografia realizată începând cu această perioadă este descrisă de artistă ca fiind „adesea suprarealistă și poetică”. Perioada de restricții și lipsa fotografiei de stradă au determinat-o pe artistă să înceapă proiectul „IMAGINAR – strămoșii mei”, un mixtus de fotografie (din arhivele familiei și fotografii realizate de artistă) și grafică digitală, proiect pe care Magda Fulger l-a dedicat familiei.

 

Despre Magda Fulger

Magda Fulger a descoperit fotografia în 2013, ca un mijloc de exprimare personală. Îi place fotografia de stradă deoarece o consideră o provocare. Iubeste acest gen fotografic deoarece consideră că emoțiile sunt mai importante decât setările camerei.  Fotografia de stradă minimalistă este stilul ei favorit si de cele mai multe ori alege să fotografieze în alb și negru, deoarece i se pare că în acest fel transmite un mesaj diferit. 

Proiectul din carte nu este însă unul de stradă, este o abordare foarte personală asupra unor fotografii de familie care prind o nouă viață. O călătorie prin cutia de fotografii a familiei Fulger, descoperirea rădăcinilor și a celor fără de care ea nu ar fi prins viață. Personajele sunt însă destructurate și rearanjate în spații noi, în scenarii și povești cu iz suprarealist. 

Portofoliul Magdei Fulger conține fotografii selectate în expoziții colective, din țară și din străinătate, care au fost publicate în reviste internaționale, tipărite sau online, selectate în galerii curatoriate sau premiate la prestigioase competiții internaționale. Printre premiile obținute la categoria Fine Art, se numără: 2022 PX3 Prix de la Photographie, Paris, Silver, 2022 Progres Festival Street Photography, 2nd Place, 2021 MIFA-Moscow International Foto Awards, Gold, 2021 Monochrome Awards, 1st Place, 2021 TIFA- Tokyo International Foto Awards, Honorable Mention, 2021 ND Awards, Honorable Mention, 2021 FAPA – Fine Art Photography Awards, Honorable Mention.

Artista Magda Fulger este la a treia expoziție personală pe care o organizează în Constanța și anul acesta a expus în două galerii internaționale (la Milano și Paris).

Magda Fulger este membră a Asociației Kulturale Constanța și a Asociației Creatorilor de Ficțiune.

Expoziția „IMAGINAR – strămoșii mei” va fi deschisă publicului iubitor de artă în perioada 26 noiembrie – 20 decembrie 2022.

Tu ce fotografi urmărești? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.