13 locuri de fotografiat din România
- F64
- 13minutes read
În România, putem ieși să fotografiem atât în oraș cât și în natură în locuri ofertante, care au un farmec aparte. Fie că ești fan al fotografiei urbane, de stradă, fie că preferi fotografia de peisaj și chiar wildlife, de multe ori poate că te întrebi: ”Unde pot ieși la fotografiat?”.
Am întrebat și noi membrii grupului F64 ce locuri îi inspiră, unde ies să fotografieze. Iată ce răspunsuri am primit!
Locuri de fotografiat
#1 București
Ateneul Român
Ateneul Român este unul dintre locurile emblematice din București. Poți fotografia oamenii care stau pe bănci, arhitectura impresionantă a clădirii, chiar și străzile din zona Ateneului (de exemplu, strada Nicolae Golescu este una dintre cele mai frumoase străzi din București).
Biserica Kretzulescu
În apropiere de Ateneu se află si această biserică care încântă fotografii prin detaliile arhitecturale. De aici poți ajunge repede și în parcul Cișmigiu și pe străzile din jurul acestui parc, unde poți găsi case de poveste.
Banca Națională a României
Iată un exemplu de clădire pe care o poți fotografia dacă te plimbi prin centrul vechi al capitalei. De aici, poți explora apoi toate străzile din această zonă.
Piața Unirii
Zona Pieței Unirii, cu toată agițația din jurul ei, este potrivită pentru fotografia de stradă. Poți fotografia interacțiunile dintre oameni, magazinele, etc.
Parcul Herăstrău
O plimbare în jurul lacului în parcul Herăstrău îți va oeri o muțime de subiecte de fotografiat. Grădina japoneză este unul dintre cele mai populare locuri din acest parc.
Parcul IOR
Parcul IOR este un alt parc preferat de bucureșteni. Aici poți fotografia lacul, rațele și lebedele, potecile umbrite de copaci. În acest parc sunt organizate deseori festivaluri culinare, seri de cinema în aer liber etc.
Muzeul Satului
Cum intri în Muzeul Satului din București, parcă ai ieșit din oraș. O oază de liniște situată nu departe de centrul orașului, aici poți fotografia case țărănesti ce reflectă stiuri din toate zonele țării. Practic, călătorești prin toată țara fără să ieși din oraș!
Pont: Aici vei găsi si casa care se găseste pe bancnota de 10 lei.
#2 Timișoara
Vox Tehnology Park
Vox Tehnology Park este un loc de afaceri cosmpolit, ideal pentru fotografia urbană, pentru a surprinde unghiuri interesante.
Piața Unirii
Piața Unirii din Timișoara este una dintre cele mai frumoase piețe centrale din orașele din România. Poți fotografia fiecare clădire cu stiluri arhitecturale deosebite.
#3 Cetăți și fortificații medievale
În România se întâlnesc o mulțime de cetăți și fortificații medievale, mai ales în zona Transilvaniei. Fiecare cetate are farmecul ei aparte. Noi recomandăm:
- Cetatea Sighișoara
- Cetatea Râșnov
- Fortificațiile Cetății Alba Iulia
- Dealul cetății, Brasov
#4 Palatul Culturii, Iași
Centru cultural al orașuui Iași, Palatul Culturii surprinde prin arhitectură, prin istoria sa și prin atmofsera vibrantă din jurul său.
#5 Farmecul apei
Râurile, lacurile, cascadele, fascinează deopotrivă exploratorii si fotografii. Poți experimenta cu diferite reguli ale compoziției, poți surprinde reflexii etc. Cei pasionați de fotografia wildlife pot surprinde vietățile care trăiesc în aceste habitate. Iată ce locuri recomandăm:
- Balta de la Pischia
- Lunca Argeșului
- Râul Olt
- Capul Turcului, Eforie Sud
- Grădina Gârboavele, faleza Dunării
- lacurile din Sovata
#6 Farmecul munților
Munții Carpați oferă peisaje spectaculoase. Pentru fanii fotografiei de peisaj, sunt de-a dreptul magici. Masivul Bucegi, de exemplu, este unul dintre cele mai frumoase din țara noastră. De asemenea, te poți plimba prin păduri, unde poți respira aer curat. Pădurea Tridale di Pitești este un loc apreciat de locuitorii din zonă.
Îți recomandăm carduri performante și hardisk-uri externe pentru a nu pierde nicio amintire importantă. Nu uita că echipamentul foto-video trebuie protejat, așa că ai grijă la geanta sau rucsacul foto pe care îl alegi. În plus, n-ar strica să ai cu tine un trepied, fie el chiar mini.