13 locuri de fotografiat din România

În România, putem ieși să fotografiem atât în oraș cât și în natură în locuri ofertante, care au un farmec aparte. Fie că ești fan al fotografiei urbane, de stradă, fie că preferi fotografia de peisaj și chiar wildlife, de multe ori poate că te întrebi: ”Unde pot ieși la fotografiat?”. 

Am întrebat și noi membrii grupului F64 ce locuri îi inspiră, unde ies să fotografieze. Iată ce răspunsuri am primit!

Locuri de fotografiat

#1 București

Ateneul Român

Ateneul Român este unul dintre locurile emblematice din București. Poți fotografia oamenii care stau pe bănci, arhitectura impresionantă a clădirii, chiar și străzile din zona Ateneului (de exemplu, strada Nicolae Golescu este una dintre cele mai frumoase străzi din București).

(c) Florin Dinu

Biserica Kretzulescu

În apropiere de Ateneu se află si această biserică care încântă fotografii prin detaliile arhitecturale. De aici poți ajunge repede și în parcul Cișmigiu și pe străzile din jurul acestui parc, unde poți găsi case de poveste. 

Banca Națională a României

Iată un exemplu de clădire pe care o poți fotografia dacă te plimbi prin centrul vechi al capitalei. De aici, poți explora apoi toate străzile din această zonă. 

Piața Unirii

Zona Pieței Unirii, cu toată agițația din jurul ei, este potrivită pentru fotografia de stradă. Poți fotografia interacțiunile dintre oameni, magazinele, etc.

Parcul Herăstrău

O plimbare în jurul lacului în parcul Herăstrău îți va oeri o muțime de subiecte de fotografiat. Grădina japoneză este unul dintre cele mai populare locuri din acest parc. 

(c) Florin Dinu

Parcul IOR

Parcul IOR este un alt parc preferat de bucureșteni. Aici poți fotografia lacul, rațele și lebedele, potecile umbrite de copaci. În acest parc sunt organizate deseori festivaluri culinare, seri de cinema în aer liber etc. 

Muzeul Satului

Cum intri în Muzeul Satului din București, parcă ai ieșit din oraș. O oază de liniște situată nu departe de centrul orașului, aici poți fotografia case țărănesti ce reflectă stiuri din toate zonele țării. Practic, călătorești prin toată țara fără să ieși din oraș!

Pont: Aici vei găsi si casa care se găseste pe bancnota de 10 lei.

#2 Timișoara

Vox Tehnology Park

Vox Tehnology Park este un loc de afaceri cosmpolit, ideal pentru fotografia urbană, pentru a surprinde unghiuri interesante.

(c) Nick Costner

Piața Unirii

Piața Unirii din Timișoara este una dintre cele mai frumoase piețe centrale din orașele din România. Poți fotografia fiecare clădire cu stiluri arhitecturale deosebite.

(c) Bruno Ötvös

#3 Cetăți și fortificații medievale

În România se întâlnesc o mulțime de cetăți și fortificații medievale, mai ales în zona Transilvaniei. Fiecare cetate are farmecul ei aparte. Noi recomandăm:

  • Cetatea Sighișoara
  • Cetatea Râșnov
  • Fortificațiile Cetății Alba Iulia
  • Dealul cetății, Brasov
(c) Andy Willis

#4 Palatul Culturii, Iași

Centru cultural al orașuui Iași, Palatul Culturii surprinde prin arhitectură, prin istoria sa și prin atmofsera vibrantă din jurul său. 

#5 Farmecul apei

Râurile, lacurile, cascadele, fascinează deopotrivă exploratorii si fotografii. Poți experimenta cu diferite reguli ale compoziției, poți surprinde reflexii etc. Cei pasionați de fotografia wildlife pot surprinde vietățile care trăiesc în aceste habitate. Iată ce locuri recomandăm:

  • Balta de la Pischia
  • Lunca Argeșului
  • Râul Olt
  • Capul Turcului, Eforie Sud
  • Grădina Gârboavele, faleza Dunării
  • lacurile din Sovata
(c) Cristian Boartes

#6 Farmecul munților

Munții Carpați oferă peisaje spectaculoase. Pentru fanii fotografiei de peisaj, sunt de-a dreptul magici. Masivul Bucegi, de exemplu, este unul dintre cele mai frumoase din țara noastră. De asemenea, te poți plimba prin păduri, unde poți respira aer curat. Pădurea Tridale di Pitești este un loc apreciat de locuitorii din zonă.

Îți recomandăm carduri performante și hardisk-uri externe pentru a nu pierde nicio amintire importantă. Nu uita că echipamentul foto-video trebuie protejat, așa că ai grijă la geanta sau rucsacul foto pe care îl alegi. În plus, n-ar strica să ai cu tine un trepied, fie el chiar mini.

produse recomandate

Tu unde ieși la fotografiat? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.