Lansarea albumului PhotoTeam – „Un cincinal pe stradă”

Postat de: Cristina Gârleșteanu Cristina Gârleșteanu

Vineri, 21 aprilie 2017, începând cu ora 19, după cinci ani de muncă și descoperiri în fotografia de stradă, grupul PhotoTeam România lansează la F64 un mult așteptat și necesar album de fotografie de stradă, intitulat „Un cincinal pe stradă”.

Fotografiile sunt semnate de: Dan Moruzan, Mirela Momanu, Cornel Hlupina, Oliver Merce, Eli Driu și Patricia Hilbert.

Dar înainte de lansare, haide să-i cunoaștem mai bine, atât pe ei, cât și povestea acestei cărți care nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui pasionat de fotografie, fie ea de stradă sau nu.

PhotoTeam România – un scurt istoric

La început a fost doar o idee, aceea de a lucra împreună și de a se promova reciproc: un grup fotografic, un grup de creație. Ideea conturată de Dan Moruzan a fost materializată prin colaborarea cu Cornel Hlupina și Mirela Momanu în octombrie 2011, și așa a luat naștere primul proiect: „Fantom(n)atic”. Imaginile rezultate au fost publicate după numai două luni, pe proaspătul site al grupului, www.phototeam.ro.

Membrilor fondatori li s-au alăturat, pe rând, Cristian Munteanu la sfârșitul lui decembrie 2011, Adrian Căpușan și Eli Driu, la începutul lui februarie 2012, atrași în egală măsură de fotografia de stradă.

În august 2012, Cristian Munteanu și Adrian Căpușan părăsesc grupul.

Activitatea acestuia a continuat însă să crească, cei patru membri rămași continuând să se provoace reciproc cu teme comune, rezultând în primăvara lui 2013 și prima expoziție, „Strada X 4”.

Grupul a organizat periodic și mici concursuri de fotografie de stradă, ocazie cu care l-au întâlnit și pe Oliver Merce, invitat să facă parte din grup în decembrie 2013.

La finele lui octombrie 2014, PhotoTeam, în calitate de organizator al concursului Ziua Fotografiei de Stradă, împreună cu Andrei Bîrsan, au oferit drept premiu Patriciei Hilbert calitatea de nou membru al grupului.