Să definim stilurile de fotografie: prima recapitulare şi prima vacanţă

Dragi fotografi, pasionaţi de fotografie, sau curioşi care au trecut pe la noi prin blog!
La sfarşitul lui mai, am început o serie de articole şi de sesiuni de Q&A-uri săptămînale, prin care am încercat să definim stilurile de fotografie şi să vă oferim şansa să staţi de vorbă cu fotografi experimentaţi şi dispuşi să împărtăşească din secretele lor.
Pentru că intrăm într-o scurtă vacanţă de vară, vrem să facem o recapitulare a stilurilor de fotografie pe care am încercat să le definim până acum.
1. Fotografia de stradă cu Vlad Eftenie
Vlad Eftenie, câştigătorul categoriei Open Low Light în cadrul competiţiei Sony World Photography Awards 2014,  una dintre cele mai cunoscute competiţii de fotografie din întreaga lume, a sărbătorit anul acesta 10 ani de relaţie cu fotografia de stradă şi ne-a vorbit despre pasiunea sa.
Vlad EFtenie
2. Fotografia cu telefonul mobil
Bogdan Grigore, trainer, improvizator şi fotograf, ne-a amintit că fotografia cu telefonul mobil este stilul cel mai la îndemână şi ne-a oferit sfaturi despre cum să facem fotografii reuşite cu telefonul.
Photo Nov 17, 17 33 26
3. Fotojurnalismul 
George Nicolae, trainer F64 şi fotojurnalist pasionat, ne-a spus că fotojurnalismul e mai degrabă o călătorie, decât o destinaţie anume, şi ne-a reamintit că un fotograf trebuie să rămână curios.
Fotojurnalism George Nicolae
4. Fotografia de copii
Alexandrei Sandu îi place să lucreze cu copii, pentru că sunt mult mai direcţi, şi atunci fotografierea lor transmite ceva onest. “În timpul unei şedinţe foto în studio, foarte rar poţi să îl rogi pe un copil, stai aici cuminte. Pentru el trebuie să fie o joacă.”
Fotografia de Copii Alexandra Sandu
5. Fotografia aeriană
“Fotografia aeriană este exact ceea ce pare,” spune Dragoş Asaftei. “Să te urci într-un avion şi să fotografiezi tot felul de locuri frumoase.”
fotografia aeriana Dragos Asaftei
6. Fotografia de modă
Pentru shooting-urile ei, dincolo de vestimentaţie şi modele, Andreea Retinschi pune foarte mult accent pe poveste şi pe spaţiul în care aceasta se desfăşoară.
Andreea Retinschi
7. Fotografia culinară
Radu Dumitrescu ne-a vorbit despre un stil de fotografie care ne face poftă la propriu şi ne-a dezvăluit câteva dintre secretele acesteia.
Despre fotografia culinară, cum să faci poze la mâncare
8. Fotografia de natură

Dorin Bofan ne aminteşte că pentru fotografia de natură este necesară uimirea și mai ales îmbrățișarea frumosului pentru a învăța să îți activezi acele simţuri dincolo de prevederi, norme, stiluri şi tehnică.
Fotografia de natura cu Dorin Bofan
9. Fotografia subacvatică
Gina Buliga ne sfătuieşte cum să fotografiem sub apă şi să aducem din adâncuri fotografii misterioase.
Gina Buliga fotografia subacvtica
Din luna septembrie revenim cu forțe proaspete, cu noi stiluri de fotografie și sesiuni Q&A, așa cum v-am obișnuit. Dacă aveți sugestii pentru noi și vă doriți să prezentăm cu prioritate un anume stil de fotografie, așteptăm mai jos comentariile voastre în acest sens. Vacanță veselă să fie!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.