Să definim stilurile de fotografie: George Nicolae despre fotojurnalism

Săptămânile trecute am vorbit despre fotografia de stradă, respectiv fotografia cu telefonul mobil, ca parte a inițiativei noastre de a defini stilurile de fotografie. Am pornit de la ideea că fotografia este un domeniu extrem de complex şi variat, cu foarte multe ramuri şi că o încercare de a înţelege fiecare stil în parte nu poate fi decât benefică.
George Nicolae, lector F64 şi dependent de vizual, vorbeşte astăzi despre fotojurnalism, unul dintre stilurile cele mai incitante din fotografie, de care s-a apucat pentru că este foarte greu, pentru că necesită răbdare şi  pentru că trebuie să aştepţi momentul, să găseşti ocaziile şi oportunităţile. “Niciodată nu ştii ce găseşti la faţa locului”, spune George. “E mai degrabă călătoria ta, decât o destinaţie anume.” Şi adaugă: “E bine ca un fotograf să fie curios, e una dintre calităţile lui primordiale.”
Vă invităm să urmăriţi filmul cu George Nicolae, pentru a afla ce defineşte fotojurnalismul.

 
 
Vă invităm joi, 05 iunie, între orele 21:00 – 22:00, la o întâlnire virtuală cu George Nicolae, pe pagina noastră de Facebook, la o sesiune de Q&A-uri. Timp de o oră, puteţi să îi adresaţi lui George întrebări despre fotojurnalism.
Fotojurnalism George Nicolae Fotojurnalism George Nicolae Fotojurnalism George Nicolae P.S. Avem o recomandare de produse utile pentru fotojurnalism [products ids=1044603,1047484,2304313,6904937,1046828,65809131]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.