Să definim stilurile de fotografie: fotografia de stradă cu Vlad Eftenie

E bine să faci din când în când ordine. Nu mai trebuie răscoleşti în toată casa să găseşti cămaşa pe care vrei să o porţi la muncă, sau să dai de cartea pe care vrei să o citeşti de doua săptămâni, dar nu ştii unde ai lăsat-o. Şi aşa cum ordinea în casă aduce beneficii, ne-am gândit să facem ordine şi în rândul stilurilor de fotografie. În sertarul de sus punem fotografia de stradă, în raftul din stânga fotografia de portret, şi tot aşa.
Vrem să definim stilurile de fotografie, să vedem ce implică fiecare stil în parte. La fiecare început de săptămână, vom alege câte un stil de fotografie şi vom afla lucrurile esenţiale despre el. La final sperăm să avem un dulap bine organizat, unde să puteţi găsi oricând, cu uşurinţă, informaţiile necesare despre stilul/stilurile de fotografie care vă interesează.
Putem să vă spunem de pe acum că am adunat o gaşcă mare de fotografi care să vă prezinte câte un stil de fotografie, printre care: Dragoş Asaftei, Ioana Cîrlig, Alex Gâlmeanu, Andreea Retinschi, George Nicolae şi mulţi alţii.
Începem cu fotografia de stradă, stil pe care îl va prezenta Vlad Eftenie, un fotograf total dedicat acestui gen.
Vlad Eftenie a fost câştigătorul categoriei Open Low Light în cadrul competiţiei Sony World Photography Awards 2014,  una dintre cele mai cunoscute competiţii de fotografie din întreaga lume, cu fotografia “First Snow”. Vlad s-a apucat de fotografie de stradă în 2004, şi anul acesta în aprilie, a sărbătorit 10 ani de pasiune pentru street photography.  (Puteţi citi aici un interviu cu Vlad Eftenie)
Urmăriţi aici materialul video cu Vlad Eftenie, despre fotografia de stradă.

Sperăm că v-am trezit interesul şi vă invităm joi, 22 mai, între orele 21:00 – 22:00, la o întâlnire virtuală cu Vlad Eftenie, pe pagina noastră de Facebook, la o sesiune de Q&A-uri. Timp de o oră, puteţi să îi adresaţi lui Vlad întrebări despre fotografia de stradă.
P.S.  Dacă sunteţi înarmaţi cu mirare, curioziate şi poftă de imprevizibil, sunteţi pregătiţi să intraţi pe câmpul de luptă al fotografiei de stradă. Vă mai recomandăm câteva produse, care vă pot ajuta să realizaţi fotografii deosebite.
[products ids=125010656,125007088,125010556,125008316]
 
 
 

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.