F64 te invită la Critica Foto

F64 lansează o nouă provocare comunității foto, mai exact un concurs, în urma căruia 10 câștigători vor beneficia de feedback sau critică foto din partea unor specialiști, pe marginea imaginilor înscrise de aceștia.

Tematica va fi diversă, de la macro la portet, de la produs la fashion sau fotografie culinară la fotografie de stradă, însă rămâi cu ochii pe noi pentru a afla care vor fi provocările fotografice la care ne dorim să iei parte!

Vom anunța săptămânal o temă nouă, iar dornicii pot înscrie până la 3 imagini pe tema respectivă direct în platforma noastră de concurs, unde vom găzdui acest proiect, destinat celor care vor să se perfecționeze și să învețe de la fotografi cunoscuți cum își pot îmbunătăți tehnica fotografică.

La finalul concursului, se vor alege 10 imagini câștigătoare dinte cele publicate, iar fotograful invitat de F64 va oferi o sesiune de comentarii și sfaturi pe marginea lor într-o transmisie LIVE, pe canalul de Facebook al F64, în săptămâna următoare jurizării, începând cu ora 20:00. Vom publica pe contul de Facebook și un event pentru acest LIVE, deci dacă ești interesat și nu ai dat încă LIKE paginii noastre, o poți face AICI. Mulțumim!

Dăm START cu prima temă, fotografia culinară! Pe cât de simplu pare, pe atât de complex poate fi de realizat. Iar acum îl aducem în online pe Radu Tudoroiu, lector și colaborator vechi al F64, atât pentru jurizarea concursului și selectarea celor 10 imagini câștigătoare, cât și pentru sesiunea LIVE de feedback ce va urma concursului.

Înscrie-te aici!

De asemenea, cele 10 imagini alese în selecție pentru feedback vor fi printate la F64 pentru câștigători, deci asigurați-vă că aveți și fișierele de print în cazul în care vă veți număra printre câștigători.

Cine este Radu Tudoroiu?

Când era mic, tatăl lui Radu avea un aparat Zenit pe care nu avea voie să pună mâna. Prin clasa a 9-a l-a folosit prima dată și atunci și-a dat seama că asta va face pentru tot restul vieții. Cu ceva timp în urmă, la 23 de ani, Radu Tudoroiu a plecat din Anglia, unde a studiat fotografia, pentru a se întoarce în România. A absolvit cu onoruri Universitatea de Arte Creative din Rochester, UK și s-a întors înapoi în țară.  

„În Anglia, dacă apeşi pe un buton, ştii exact ce vei obţine. În România, însă, dacă apeşi pe acelaşi buton, mereu obţii altceva; şi niciodată nu ştii ce. Anglia îţi oferă răspunsuri, România te face să-ţi pui întrebări. Anglia e ermetică, e constantă, România e mereu altfel. De câte ori revin în ţară, găsesc ceva nou”.

Acolo a predat ocazional cursuri de fotografie altor departamente, dar și liceenilor. A realizat că îi place să predea și că este un mod excelent de a deschide noi orizonturi cursanților. În paralel s-a ocupat la început de fotojurnalism, apoi de fashion până într-un final, când și-a găsit locul în zona de advertising, muzică și corporate.

Știai că?

Radu susține la F64: Cursul de editare avansata si compozitare și Cursul introductiv de editare in Photoshop, care vor fi reprogramte în curând!

Iată câteva imagini și aftermovie-ul de la workshopul de fotografie culinară de la Gargantua, susținut de Radu.

Stai cu ochii pe noi, miercuri dăm drumul la prima provocare! Te așteptăm cu noi detalii pe Blogul F64.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *