F64 te invită la Critica Foto
Kiko
- 25minutes read
F64 lansează o nouă provocare comunității foto, mai exact un concurs, în urma căruia 10 câștigători vor beneficia de feedback sau critică foto din partea unor specialiști, pe marginea imaginilor înscrise de aceștia.
Tematica va fi diversă, de la macro la portet, de la produs la fashion sau fotografie culinară la fotografie de stradă, însă rămâi cu ochii pe noi pentru a afla care vor fi provocările fotografice la care ne dorim să iei parte!
Vom anunța săptămânal o temă nouă, iar dornicii pot înscrie până la 3 imagini pe tema respectivă direct în platforma noastră de concurs, unde vom găzdui acest proiect, destinat celor care vor să se perfecționeze și să învețe de la fotografi cunoscuți cum își pot îmbunătăți tehnica fotografică.
La finalul concursului, se vor alege 10 imagini câștigătoare dinte cele publicate, iar fotograful invitat de F64 va oferi o sesiune de comentarii și sfaturi pe marginea lor într-o transmisie LIVE, pe canalul de Facebook al F64, în săptămâna următoare jurizării, începând cu ora 20:00. Vom publica pe contul de Facebook și un event pentru acest LIVE, deci dacă ești interesat și nu ai dat încă LIKE paginii noastre, o poți face AICI. Mulțumim!
UPDATE 7 MAI 2020 – O nouă provocare pentru “Critica foto”: Creative Fashion Photography
A sosit vremea să lansăm următoarea temă fotografică celor interesați de feedback și critică constructivă pe marginea imaginilor realizate. Așteptăm cadrele voastre pe tema Creative Fashion Photography în platforma de concurs F64!
De jurizarea concursului și selectarea celor 10 imagini câștigătoare, cât și pentru sesiunea LIVE de feedback ce va urma concursului se va ocupa fotograful Vlad Andrei.
Cine este Vlad Andrei?
Vlad Andrei este unul dintre cei mai activi fotografi de modă din România. Colaborează cu majoritatea revistelor și brandurilor mari din domeniu.
Cu un background în fotografia documentară, a studiat fotografia de modă la University of Arts London, se specializează într-un spectru larg estetic,tehnic si conceptual al acestui domeniu.
Iată câteva imagini reprezentative realizate de Vlad Andrei:
UPDATE 27 APRILIE 2020 – O nouă provocare pentru “Critica foto”: Fotografia de stradă
A sosit vremea să lansăm următoarea temă fotografică celor interesați de feedback și critică constructivă pe marginea imaginilor realizate. Așteptăm cadrele voastre pe tema Fotografie de Stradă în platforma de concurs F64!
De jurizarea concursului și selectarea celor 10 imagini câștigătoare, cât și pentru sesiunea LIVE de feedback ce va urma concursului se vor ocupa Cristina și Cosmin Gârleșteanu.
Cine sunt Cristina și Cosmin Gârleșteanu?
Iată câteva imagini reprezentative realizate de Cristina și Cosmin:
UPDATE 17 APRILIE 2020 – O nouă provocare pentru “Critica foto”: Fotografia de Peisaj
A sosit vremea să lansăm următoarea temă fotografică celor interesați de feedback și critică constructivă pe marginea imaginilor realizate. Așteptăm cadrele voastre pe tema Fotografie de Peisaj în platforma de concurs F64!
De jurizarea concursului și selectarea celor 10 imagini câștigătoare, cât și pentru sesiunea LIVE de feedback ce va urma concursului se va ocupa Dan Mirică.
Cine este Dan Mirică?
UPDATE 6 APRILIE 2020 – O nouă provocare pentru “Critica foto”: Fotografia de Protret
A sosit vremea să lansăm și cea de-a doua temă fotografică celor interesați de feedback și critică constructivă pe margine imaginilor realizate. Așteptăm cadrele voastre pe tema Fotografie de Portret în platforma de concurs F64!
De jurizarea concursului și selectarea celor 10 imagini câștigătoare, cât și pentru sesiunea LIVE de feedback ce va urma concursului se va ocupa Christina Oné.
Cine este Christina Oné?
Am început relația cu fotografia în liceu, într-a 9-a, când am primit cadou de la tatăl meu un aparat compact Fujifilm FinePix. Ăla a fost primul meu aparat. Din păcate, nu am apucat să gust din fotografia pe film copil fiind, pentru că tatăl meu și-a vândut toată aparatura înainte de a manifesta eu vreun interes în direcția asta. Și oricum, nu mi-ar fi lăsat-o pe mână la vârsta aia, sunt convinsă. Acum, în schimb, mă așteaptă un kit de developare, doar să îmi mai rămână și timp, la finalul unei zile digitale.
Am studiat pictura, mai întâi în liceu, la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, iar mai apoi, am continuat tot cu pictura, la Universitatea Națională de Arte București. În liceu, mă vedeam făcând grafică într-o agenție, pentru ca mai târziu, să mă regăsesc având venituri din fotografie. Am știut că voi fi fotograf, acum, dacă mă uit în urmă. Totul a venit foarte natural, dobândirea tehnicii fotografice a mers în paralel cu pictura și studiul artelor plastice, iar în curând se împlinesc 12 ani de când îmi câștig existența din fotografie. Și aproape 3 ani de când sunt ambasador Samsung România.
START CRITICĂ FOTO – prima temă: Fotografia culinară
Dăm start cu prima temă, fotografia culinară! Pe cât de simplu pare, pe atât de complex poate fi de realizat. Iar acum îl aducem în online pe Radu Tudoroiu, lector și colaborator vechi al F64, atât pentru jurizarea concursului și selectarea celor 10 imagini câștigătoare, cât și pentru sesiunea LIVE de feedback ce va urma concursului. Înscrie-te aici!
De asemenea, cele 10 imagini alese în selecție pentru feedback vor fi printate la F64 pentru câștigători, deci asigurați-vă că aveți și fișierele de print în cazul în care vă veți număra printre câștigători.
Cine este Radu Tudoroiu?
Când era mic, tatăl lui Radu avea un aparat Zenit pe care nu avea voie să pună mâna. Prin clasa a 9-a l-a folosit prima dată și atunci și-a dat seama că asta va face pentru tot restul vieții. Cu ceva timp în urmă, la 23 de ani, Radu Tudoroiu a plecat din Anglia, unde a studiat fotografia, pentru a se întoarce în România. A absolvit cu onoruri Universitatea de Arte Creative din Rochester, UK și s-a întors înapoi în țară.
„În Anglia, dacă apeşi pe un buton, ştii exact ce vei obţine. În România, însă, dacă apeşi pe acelaşi buton, mereu obţii altceva; şi niciodată nu ştii ce. Anglia îţi oferă răspunsuri, România te face să-ţi pui întrebări. Anglia e ermetică, e constantă, România e mereu altfel. De câte ori revin în ţară, găsesc ceva nou”.
Acolo a predat ocazional cursuri de fotografie altor departamente, dar și liceenilor. A realizat că îi place să predea și că este un mod excelent de a deschide noi orizonturi cursanților. În paralel s-a ocupat la început de fotojurnalism, apoi de fashion până într-un final, când și-a găsit locul în zona de advertising, muzică și corporate.
Știai că?
Radu susține la F64: Cursul de editare avansata si compozitare și Cursul introductiv de editare in Photoshop, care vor fi reprogramte în curând!