F64 te invită la Critica Foto

F64 lansează o nouă provocare comunității foto, mai exact un concurs, în urma căruia 10 câștigători vor beneficia de feedback sau critică foto din partea unor specialiști, pe marginea imaginilor înscrise de aceștia.

Tematica va fi diversă, de la macro la portet, de la produs la fashion sau fotografie culinară la fotografie de stradă, însă rămâi cu ochii pe noi pentru a afla care vor fi provocările fotografice la care ne dorim să iei parte!

Vom anunța săptămânal o temă nouă, iar dornicii pot înscrie până la 3 imagini pe tema respectivă direct în platforma noastră de concurs, unde vom găzdui acest proiect, destinat celor care vor să se perfecționeze și să învețe de la fotografi cunoscuți cum își pot îmbunătăți tehnica fotografică.

La finalul concursului, se vor alege 10 imagini câștigătoare dinte cele publicate, iar fotograful invitat de F64 va oferi o sesiune de comentarii și sfaturi pe marginea lor într-o transmisie LIVE, pe canalul de Facebook al F64, în săptămâna următoare jurizării, începând cu ora 20:00. Vom publica pe contul de Facebook și un event pentru acest LIVE, deci dacă ești interesat și nu ai dat încă LIKE paginii noastre, o poți face AICI. Mulțumim!

UPDATE 7 MAI 2020 – O nouă provocare pentru “Critica foto”: Creative Fashion Photography

A sosit vremea să lansăm următoarea temă fotografică celor interesați de feedback și critică constructivă pe marginea imaginilor realizate. Așteptăm cadrele voastre pe tema Creative Fashion Photography în platforma de concurs F64!

De jurizarea concursului și selectarea celor 10 imagini câștigătoare, cât și pentru sesiunea LIVE de feedback ce va urma concursului se va ocupa fotograful Vlad Andrei.

Cine este Vlad Andrei?

Vlad Andrei este unul dintre cei mai activi fotografi de modă din România. Colaborează cu majoritatea revistelor și brandurilor mari din domeniu.
Cu un background în fotografia documentară, a studiat fotografia de modă la University of Arts London, se specializează într-un spectru larg estetic,tehnic si conceptual al acestui domeniu.

Iată câteva imagini reprezentative realizate de Vlad Andrei:

UPDATE 27 APRILIE 2020 – O nouă provocare pentru “Critica foto”: Fotografia de stradă

A sosit vremea să lansăm următoarea temă fotografică celor interesați de feedback și critică constructivă pe marginea imaginilor realizate. Așteptăm cadrele voastre pe tema Fotografie de Stradă în platforma de concurs F64!

De jurizarea concursului și selectarea celor 10 imagini câștigătoare, cât și pentru sesiunea LIVE de feedback ce va urma concursului se vor ocupa Cristina și Cosmin Gârleșteanu.

Cine sunt Cristina și Cosmin Gârleșteanu?

Cristina și Cosmin iubesc fotografia de stradă.
 
De ce? Pentru că e o continuă provocare, niciodată la fel… Pentru că imprevizibilul este la el acasă în acest stil fotografic, pentru că presupune plimbări lungi și îi scoate adesea din zona de comfort.
 
Pentru că îi ajută să conștientizeze lucrurile mărunte care se întâmplă în jurul lor, zi de zi.
 
Călătoresc ori de câte ori au ocazia dar nu spun nu nici străzilor de acasă, din Bucureșți, sau de prin diversele orașe românești.
 
Au expus, împreună sau separat, în cadrul London Street Festival, Miami Street Festival, Brussels Street Festival, dar și în diverse expoziții de la Milano, Kuala Lumpur, San Francisco sau New York.
 
Sunt de asemenea administratori ai grupului internațional de fotografie de stradă On Spot, alături de care organizează anual diferite ieșiri și expoziții sau evenimente.
 
Împreuna cu Mirela Momanu, organizează și un curs de fotografie de stradă, de regulă toamna.
 
Îi găsiți pe Facebook și Instagram, dar în viitorul apropiat spera sa isi faca un site dedicat.
 
Weekendul trecut au lansat și o pagină de facebook dedicată fotografiei de stradă
 
Aici, iubitorii genului vor găsi multe informații utile: articole, recomandări de cărți, filme, știri despre expoziții etc.
Iată câteva imagini reprezentative realizate de Cristina și Cosmin:

UPDATE 17 APRILIE 2020 – O nouă provocare pentru “Critica foto”: Fotografia de Peisaj

A sosit vremea să lansăm următoarea temă fotografică celor interesați de feedback și critică constructivă pe marginea imaginilor realizate. Așteptăm cadrele voastre pe tema Fotografie de Peisaj în platforma de concurs F64!

De jurizarea concursului și selectarea celor 10 imagini câștigătoare, cât și pentru sesiunea LIVE de feedback ce va urma concursului se va ocupa Dan Mirică

Cine este Dan Mirică?

Fotografia a apărut în viața mea în momentul în care mi-am dorit să devin liber, liber cu timpul meu, liber financiar. Când a apărut a fost strict financiar, cumpârănd un business de realizat tururi virtuale cu echipamentul basic aș putea spune (canon 450d, trepied, cap panoramic, domeniu și know how-ul de a realizare tururile virtuale prin fotografii).
Asta se întâmpla la sfarșitul lui 2009. Timp de cca. 2 ani m-am străduit să dezvolt acest business fiind exact în perioada crizei financiare, întrebându-mă de fiecare dată dacă asta este ceea ce-mi doresc să fac.
Răspunsul mi-a venit în urma primei excrursii în Maroc din Februarie 2012, m-am simțit ca acasă în acea țară și a trezit în mine pasiunea pentru fotografie. Țin minte când ne împărtășeam dorințele cu colegii de călătorie… iar eu le-am spus “mi-ar plăcea să împărtășesc și cu alții experiențele și locurile în care merg”, neștiind ce urma să-mi rezerve viața.

După acea călătorie lucrurile au mers natural, participând la mai multe workshopuri de fotografie, călătorind mai mult, împărtășind experiențe, fotografii, legând prietenii și trăind o viața mai plină sufletește.

Chiar dacă am făcut mai multe tipuri de fotografie, de la evenimente, la produse, corporate, arhitecturală, fotografia care este mai aproape de mine și care mă împlinește este cea de călătorie, de a întâlni și cunoaște oameni și locuri. 
Iată câteva imagini reprezentative realizate de Dan:

UPDATE 6 APRILIE 2020 – O nouă provocare pentru “Critica foto”: Fotografia de Protret

A sosit vremea să lansăm și cea de-a doua temă fotografică celor interesați de feedback și critică constructivă pe margine imaginilor realizate. Așteptăm cadrele voastre pe tema Fotografie de Portret în platforma de concurs F64!

De jurizarea concursului și selectarea celor 10 imagini câștigătoare, cât și pentru sesiunea LIVE de feedback ce va urma concursului se va ocupa Christina Oné.

Cine este Christina Oné?

Am început relația cu fotografia în liceu, într-a 9-a, când am primit cadou de la tatăl meu un aparat compact Fujifilm FinePix. Ăla a fost primul meu aparat. Din păcate, nu am apucat să gust din fotografia pe film copil fiind, pentru că tatăl meu și-a vândut toată aparatura înainte de a manifesta eu vreun interes în direcția asta. Și oricum, nu mi-ar fi lăsat-o pe mână la vârsta aia, sunt convinsă. Acum, în schimb, mă așteaptă un kit de developare, doar să îmi mai rămână și timp, la finalul unei zile digitale.

Am studiat pictura, mai întâi în liceu, la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, iar mai apoi, am continuat tot cu pictura, la Universitatea Națională de Arte București. În liceu, mă vedeam făcând grafică într-o agenție, pentru ca mai târziu, să mă regăsesc având venituri din fotografie. Am știut că voi fi fotograf, acum, dacă mă uit în urmă. Totul a venit foarte natural, dobândirea tehnicii fotografice a mers în paralel cu pictura și studiul artelor plastice, iar în curând se împlinesc 12 ani de când îmi câștig existența din fotografie. Și aproape 3 ani de când sunt ambasador Samsung România.




START
CRITICĂ FOTO – prima temă: Fotografia culinară

Dăm start cu prima temă, fotografia culinară! Pe cât de simplu pare, pe atât de complex poate fi de realizat. Iar acum îl aducem în online pe Radu Tudoroiu, lector și colaborator vechi al F64, atât pentru jurizarea concursului și selectarea celor 10 imagini câștigătoare, cât și pentru sesiunea LIVE de feedback ce va urma concursului. Înscrie-te aici!

De asemenea, cele 10 imagini alese în selecție pentru feedback vor fi printate la F64 pentru câștigători, deci asigurați-vă că aveți și fișierele de print în cazul în care vă veți număra printre câștigători.

Cine este Radu Tudoroiu?

Când era mic, tatăl lui Radu avea un aparat Zenit pe care nu avea voie să pună mâna. Prin clasa a 9-a l-a folosit prima dată și atunci și-a dat seama că asta va face pentru tot restul vieții. Cu ceva timp în urmă, la 23 de ani, Radu Tudoroiu a plecat din Anglia, unde a studiat fotografia, pentru a se întoarce în România. A absolvit cu onoruri Universitatea de Arte Creative din Rochester, UK și s-a întors înapoi în țară.  

„În Anglia, dacă apeşi pe un buton, ştii exact ce vei obţine. În România, însă, dacă apeşi pe acelaşi buton, mereu obţii altceva; şi niciodată nu ştii ce. Anglia îţi oferă răspunsuri, România te face să-ţi pui întrebări. Anglia e ermetică, e constantă, România e mereu altfel. De câte ori revin în ţară, găsesc ceva nou”.

Acolo a predat ocazional cursuri de fotografie altor departamente, dar și liceenilor. A realizat că îi place să predea și că este un mod excelent de a deschide noi orizonturi cursanților. În paralel s-a ocupat la început de fotojurnalism, apoi de fashion până într-un final, când și-a găsit locul în zona de advertising, muzică și corporate.

Știai că?

Radu susține la F64: Cursul de editare avansata si compozitare și Cursul introductiv de editare in Photoshop, care vor fi reprogramte în curând!

Iată câteva imagini și aftermovie-ul de la workshopul de fotografie culinară de la Gargantua, susținut de Radu.

Stai cu ochii pe noi, miercuri dăm drumul la prima provocare! Te așteptăm cu noi detalii pe Blogul F64.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.