Să definim stilurile de fotografie: Gina Buliga despre fotografia subacvatică

Suntem în plin sezon de concedii și ne-am gândit că poate îți dorești să încerci ceva nou vara aceasta. Fotografia subacvatică poate fi la îndemâna oricui iar rezultatele obținute pot fi spectaculoase, mai ales că totul se desfășoară într-un mediu atipic, cu care nu suntem obișnuiți.
Fie că fotografiezi peisaje subacvatice marine sau personaje și diverse scenarii în piscină, trebuie să ai în vedere o serie de aspecte pe care de multe ori doar prin exercițiu le poți descoperi.
Gina Buliga, autoarea proiectului „Underwater Love”, indică o parte dintre aceste mici trucuri pentru fotografia subacvatică care în cazul ei au făcut diferența:

  • Observă din timp orele la care lumina naturală pică așa cum trebuie în zonele cu apă (fie ca vorbim de mare sau piscină) în care îți dorești să realizezi fotografii
  • Fă o serie de probe înainte, pentru a câștiga din timp atunci când vei fotografia modelul sub apa
  • Stabilește de la început cu subiectul care este structura „scenariului” și dă-i timp să se obinuiască cu mimica și deschiderea ochilor sub apă
  • Folosește-te de orice detalii ai la îndemână pentru a obține compoziții frumoase/echilibrate, de la reflexii și oglindirea/luciul apei la posibilele trepte dintr-o psicină, scara ș.a.m.d
  • Nu ignora nici posibilele accesorii pe care le poti introduce în apă (eșarfe, flori etc.)
  • Nu ignora, de asemenea, fotografiile și ipostazele ce pot apărea și la suprafața apei

Ţi-am pregătit o întâlnire virtuală cu Gina Buliga, 17 iulie, între orele 21:00 – 22:00, pe pagina noastră de Facebook, la o sesiune de Q&A-uri. Timp de o oră, poți să îi adresezi Ginei întrebări despre fotografia subacvatică, de portret și nu numai. 
 

Urmăreşte aici interviul despre fotografia subacvatică cu Gina Buliga

 
Gina Buliga consideră că o fotografie bună trebuie să trezească în mintea privitorului, în prima fază, o emoție, o vibrație, o stare de bine. O fotografie bună este acel cadru pe care îți dorești să îl mai vezi și a doua oară și care îți transmite de fiecare dată parcă altceva, e acea imagine pe care îți dorești să o pui undeva unde să o vezi mereu. O fotografie bună este un cadru pe care îl descoperi de mai multe ori, care te enervează, dar care te și atrage.
 
În privința echipamentului, Gina Buliga folosește în prezent un Nikon Aw1, însă prima parte a proiectului „Underwater Love” a fost realizată cu modelul Nikon AW110.
Gina Buliga fotografia subacvtica
Gina Buliga a descoperit cu adevărat pasiunea pentru fotografie în anul 2009. Până atunci a lucrat foarte mult cu artiștii din România, pe parte de producție. În 2009 a renunțat însă la tot pentru a merge mai departe în fotografie, pentru a face în principal ce îi place și pentru a se bucura de tot ce se întâmplă în jurul ei. Modelele ei preferate sunt chiar fetele ei, Alexa și Maria, care îi luminează viața.
Legat de „Underwater Love”, a început să lucreze la proiect în vara anului 2012, întrucât primise de ziua ei un aparat subacvatic și a început să se joace. Avea două momente bune în zi când lumina era perfectă ca să poată să fotografieze pe sub apă cu Alexa (fiica ei cea mare), asta în cazul în care era soare afară. S-au jucat , au creat, iar s-au jucat , au încercat să contureze povești și au ieșit cadre minunate.Vara aceasta au reluat proiectul și așteptăm cu nerăbdare să vedem noua serie.
Gina Buliga fotografia subacvtica
„ Nu îmi mai fac niciun plan, totul se întâmplă pur și simplu. Am realizat în sfârșit că asta e ce îmi doresc să fac cu adevărat! E magnific să faci ce îți place și asta să fie meseria ta, e minuant să faci ce faci cu dragoste și pasiune! Cum îmi place să zic: let the beauty of what you love be what you do…”
Gina Buliga fotografia subacvtica
De la Gina Buliga vei învăța mereu o lecție despre cum să vezi aspectele pozitive din viață și să le lași să curgă, despre cum să te bucuri de frumos și să mulțumești pentru ceea ce ai realizat. Indiferent dacă spontane sau regizate, fotografiile Ginei conferă o energie pozitivă, transmițând întotdeauna întreg pachetul de emoții pe mai departe.
Nu uita de întâlnirea virtuală de  joi, 17 iulie, între orele 21:00 – 22:00, cu Gina Buliga, pe pagina noastră de Facebook, la o sesiune de Q&A-uri. Timp de o oră, poți să îi adresezi Ginei întrebări despre fotografia subacvatică, de portret și nu numai. Te așteptăm!
[products ids=125003821,125003823,125003811,125003809,125011994,125003726]
 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.