6 sfaturi simple pentru un city break cu fotografii de efect

In forfota zilelor de astazi,nu avem mereu timp de o vacanta lunga, asa cum am visat. Ramane insa oricand valabila optiunea city break. Oamenii iubesc acest gen de vacanta tocmai fiindca le da posibilitatea sa fuga din contidian peste weekend, sa se detaseze si sa-si incarce bateriile.

Un city break e si o buna ocazie foto, iar ulterior, odata reveniti acasa, putem retari anumite stari, momente sau ne putem inspira din scurta vacanta tocmai incheiata, prin intermediul fotografiilor, bineinteles.

Astfel, pentru a nu rata niciun moment important si pentru a obtine imagini cat mai reusite din city break-ul tau, ti-am pregatit cateva sfaturi scurte, dar utile:

#1 Alegeti companionul potrivit

Nu ne referim la prieteni, ci la echipamentul foto 🙂 Poate preferi in vacanta un mirrorless sau o compacta, ori poate te simti mai bine cu un DSLR. Echipamentul potrivit pentru tine este posibil sa nu fie potrivit pentru altii si viceversa. Ia cu tine in city break acel echipament pe care il cunosti bine si cu care te simti complet relaxat. Asta te va ajuta sa fii in largul tau si sa te gandesti in primul rand la fotografiile realizate, si mai putin la setari sau diverse aspecte tehnice.

#2 Fa o mica cercetare sau altfel spus, fa-ti temele!

Inainte de a pleca, pregateste-te! Ai la dispozitie online sau in librarii, zeci si sute de ghiduri si idei despre ce poti face intr-un oras, despre locurile care merita sau nu vizitate samd. Nu te lua insa doar dupa sfaturile dedicate turistilor, incearca sa afli de pe forumuri sau de la prieteni si despre acele colturi secrete, cu specific local, in care turistii calca mai putin, dar care pentru fotografie pot fi locatiile ideale.

#3 Include oameni in imaginile tale

Surprinderea oamenilor intr-o zona interesanta sau intr-un oras pe care il vizitezi va adauga un plus de poveste si de emotie imaginilor surprinse, asa ca nu ezita. Daca observi ca subiectilor nu le face placere acest lucru, asteapta un nou personaj. Cu siguranta se va ivi ocazia perfecta.

#4 Ia aminte de micile detalii

In orice city break, daca faci fotografii, nu uita de detalii: indicatoare, ferestre si usi, decoruri din vitrine, tarabele de tot felul si alte lucruri care iti atrag atentia si care probabil sunt “altfel” decat acasa.

#5 Surprinde o stare

#6 Nu poti face niciodata prea multe fotografii

In vacante si in city break-uri nu putem vorbi vreodata de prea multe fotografii. Regula de aur este sa nu eziti atunci cand ceva iti atrage atentia. Vei avea timp de selectie odata ajuns acasa, dar momentele pierdute nu se vor intoarce. Asa ca nu te gandi la contorul aparatului foto, ca nu e cazul, si profita de orice ocazie, pentru ca apoi sa nu fie loc de regrete.