Peak Design Backpack – ideal pentru echipamentul foto

Fotografii în general, au multe alegeri de făcut. Ce sistem foto să-și ia, ce aparat, ce obiective etc. Iar după ce într-un final rezolvă, problemele de mai sus, apare cea mai mare. În ce să care tot echipamentul? Există foarte multe firme de genți foto, fiecare cu avantajele și dezavantajele lor, unele mai scumpe altele mai frumoase, unele bune pentru munte altele bune pentru oraș, este însă destul de greu să găsești un rucsac care să  arate și bine să fie și comod și foarte versatil.

Rucsacul Backpack 20 de la Peak Design se aproprie foarte mult de acest ideal.

Cine este Peak Design? Păi este unul dintre cele mai mari succese ale platformei Kickstarter, prin care s-au lansat în 2011. Totul a început cu o excursie de 4 luni în jurul lumii, făcută de Peter Dering. În această excursie Peter, și-a dat seama că este destul de incomod să cari atâta timp un DSLR, cu obiective, după tine. După ce a revenit acasă și-a petrecut următoarele 10 luni creând un accesoriu care să permită atașarea camerei foto pe curele sau pe rucsacuri. Lumea a apreciat produsul și astfel Peak Design a strâns peste 14 milioane de dolari. Apoi au urmat curele, genți și în cele din urmă un rucsac.

Și că tot am menționat gențile și curelele, iată câteva recomandări de accesorii tot marca Peak Design:

Peak Design Backpack vine în două mărimi, cel de 20 de L, ideal pentru mirrorless și cel de 30  de L, recomandat pentru DSLR. Primul lucru care sare în ochi este designul destul de atipic, însă perfect justificat de cele două căi de acces laterale, ce se întind pe toată lungimea rucsacului. De asemenea, similar cu rucsacurile de munte are un acces pe partea superioară, ce se închide cu un mecanism ingenios, prevăzut cu magnet. Materialele folosite sunt foarte durabile și rezistă foarte bine la ploaie. Fundul este făcut dintr-un material și mai rezistent, pentru a face față la uzură.

Cei de la Peak Design chiar au vrut să facă rucsacul perfect și mulți spun că au reușit. Poate să transporte în siguranță un laptop de 15” și un iPad de 10”. Buzunarele laterale sunt extensibile, un lucru foarte banal, dar pe care l-am observat foarte rar la alte genți și în general era folosită o plasa foarte urâtă, nu este cazul aici. De asemenea, toate buzunarele se închid cu magneți sau cu fermoare. Nu există arici sau cleme de plastic pe acest rucsac.

Mai sunt incluse două curelușe destul de lungi cu care se pot înfășura tot felul de accesorii de la trepied până la sac de dormit, pe exteriorul rucsacului și o centură lombară ascunsă destul de bine și puțin cam subțire, dar nu este totuși un rucsac de munte. În interior este loc separat pentru ochelari, carduri, acumulatori și alte accesorii și este și un buzunar secret pe care nu-l voi deconspira.

Însă de departe cea mai tare inovație în ceea ce privește Peak Design și implicit rucsacul din acest articol, este sistemul de despărțitoare. Sunt tot din spumă și se fixează tot cu arici, dar sunt foarte ajustabile, astfel încât să reușești să cari, ori foarte multe obiective mici, ori unul imens, fără prea mare bătaie de cap. Pentru a înțelege mai bine ce poate face acest sistem îi las chiar pe cei de la Peak Design să explice în acest video:

Inițial și eu am fost sceptic, era o firmă de care nu mai auzisem, iar prețul nu era chiar printre cele mai mici. După ce l-am testat însă, pot spune că mi-a spulberat toate îndoielile, chiar este un rucsac comod și foarte practic. În plus, materialele folosite mi se par printre cele mai rezistente pe care le-am văzut. Te invit în showroom-ul nostru unde avem toată gama Peak Design expusă, ca sa te convingi.

În încheiere îți las un paragraf de pe site-ul Peak Design, încerc să-l traduc cât mai exact:

“Scopul nostru, este să le creăm niște vieți mai frumoase și mai fericite în primul rând oamenilor care lucrează aici. S-ar putea să sune egoist, dar noi credem că misiunea noastră poate fi îndeplinită doar atunci când toți cei 25 (și continuă să crească) de oameni frumoși vin cu entuziasm la birou.”

Poate te-ar interesa și acest articol despre cum să alegi o geantă sau rucsac foto.

Un articol de Adrian Soare.

[products ids=125029403,125036824,125029431]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.