Cele mai bune obiective Sony pentru fotografia de călătorie

Alegerea unui obiectiv pentru fotografia de călătorie este puțin diferită de alegerea unui obiectiv pentru alte tipuri de fotografie. Atunci când te gândești ce obiectiv să îți cumperi pentru fotografia de călătorie, nu contează numai calitatea imaginii, ci și mărimea și greutatea acestuia.

În fotografia de călătorie, este mai indicat să găsești un număr mai mic de obiective care să lucreze bine într-o varietate de situații.

Iată cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în considerare atunci când cumperi un obiectiv pentru fotografia de călătorie!

Deschiderea diafragmei

În cazul fotografiei de călătorie, este indicat ca obiectivul aparatului să aibă o deschidere a diafragmei cât mai largă. Acest lucru este deosebit de util în situații precum fotografierea stelelor sau a aurorelor boreale. Compromisul este dat de faptul că obiectivele cu deschiderea diafragmei mai largă tind să fie mai mari, mai grele și mai scumpe.

Distanța focală

Când vine vorba de fotografia de călătorie, te interesează un obiectiv care poate ajunge de la 16-30 mm la 70-150 mm. Acest lucru îți va oferi flexibilitate, permițându-ți să fotografiezi scenele largi. Un obiectiv de referință bun este un 24-70 f/2.8, o alegere de top în rândul fotografilor în ceea ce privește fotografia de călătorie.

Greutatea

Greutatea este un aspect destul de important atunci când vine vorba de alegerea unui obiectiv pentru fotografia de călătorie. În general, ne dorim să călătorim cât mai confortabil.

Mărimea

Portabilitatea poate fi un factor important în cazul unui obiectiv pentru fotografia de călătorie, mai ales dacă călătorești cu un rucsac pe care îl ai mereu cu tine.

Cele mai bune obiective Sony pentru fotografia de călătorie pentru începători

Sony 35mm F1.8

Sony E-mount 35mm F1.8 OSS este un obiectiv standard ce produce imagini extrem de clare, cu un contrast excelent și este destinat aparatelor foto mirrorless din seria Nex. Obiectivul este prevăzut cu o diafragmă cu 7 lamele ce crează un bokeh foarte interesant. Este ideal pentru călătorie, instantanee și fotoreportaj.

Sony 30mm F3.5 macro 1:1

Sony 30mm f/3.5 este un obiectiv cu un design optimizat pentru aparatele din seria NEX. Unghiul de cuprindere a cadrului cu acest obiectiv este echivalentul a 45mm pe o cameră de 35mm cu elemente optice ce pot focaliza foarte aproape, ajungând la un raport de marire de 1:1. Este ideal pentru fotografia macro si close-up, dar și pentru portrete, sport, fotoreportaj și multe alte aplicații.

Sony 10-18mm F4 OSS

Acest obiectiv ultrawide este dedicat aparatelor foto mirrorless Sony Nex. Cu o calitate optică excelentă și multiple tratamente antireflex, un sistem rapid și precis de focus și o constructie compactă și ușoară, acest obiectiv este recomandat pentru fotografia de peisaj sau alte situații care necesită un unghi larg de cuprindere. Este destinat in special fotografilor care doresc să beneficieze atât de avantajele și performanțele unei optici superioare, de cea mai bună calitate, cât și de această plajă de focale ultra-wide.

Sony 55-210mm F4.5-6.3 OSS 

Acesta este un teleobiectiv ce dispune de o optică de excepție și o construcție foarte robustă si compactă, fiind companionul ideal pentru vacanțe, călătorii sau evenimente sportive. În plus, este dotat cu un sistem de stabilizare a imaginii (SteadyShot) ce vă permite fotografierea din mână cu timpi de expunere cu până la 4 trepte mai lungi decât în mod normal.

Sony 50mm F1.8 

Sony FE 50mm f/1.8 este un obiectiv standard, fix, ce este destinat aparatelor foto Sony cu montura E, putând fi utilizat deopotrivă pe aparatele foto cu senzor APS-C cat si pe cele Full Frame. Este un obiectiv ideal pentru călătorie, instantanee și fotoreportaj, fapt ce-l recomandă deopotrivă fotoreporterilor, fotografilor de evenimente cât și fotografilor amatori. Diafragma deschisă f/1.8 asigură echilibrul perfect dintre claritate și bokeh, fiind potrivit pentru situațiile în care se dorește o bună separare a subiectului de fundal, sau pentru situațiile de iluminare slabă.

Sony 85mm F1.8

Acest teleobiectiv mediu reprezintă o opțiune extrem de versatilă, ușoară și compactă, dar și compatibilă cu o varietate de camere Sony. Cu o deschidere largă a diafragmei F1.8, poate realiza portrete impresionante și foarte clare, cu defocalizare delicată a fundalului, valorificând astfel distanța focală de 85mm și deschiderea maxima F1.8 a diafragmei. Obiectivul dispune de un mecanism cu deschidere circulară de 9 lame care asigură efecte bokeh naturale și un sistem motorizat dublu liniar pentru a permite focalizare rapidă, precisă și silențioasă.

Cele mai bune obiective Sony pentru fotografia de călătorie pentru profesioniști

Sony 85mm F1.4 GM

Proiectat și construit la cele mai stricte standarde de precizie, acest obiectiv oferă o performanță magnifică a imaginii de-a lungul cadrului, chiar până la cea mai largă setare a diafragmei F1.4. Un comutator al modului de focalizare, butonul de menținere a focalizării și inelul diafragmei cu opriri cu clic comutabile asigură un control profesional pentru o gamă largă de situații fotografice.

Sony 16-35mm F2.8 GM

Sony FE 16-35mm f/2.8 GM este un obiectiv zoom wide-angle, ideal pentru fotojurnalism, peisaje etc. Dispune de 2 motoare “Direct Drive Super Sonic Wave” care asigură o focalizare silențioasă și rapidă. Stratul “Nano AR” îmbunătătește transmisia luminii și reduce reflexiile interne, fiind extrem de util într-un obiectiv wide. Diafragma cu 11 lamele oferă un bokeh plăcut pe întreaga plajă de diafragme f/2.8 – f/5.6.

Sony 55mm F1.8 Sonnar T

Sony Sonnar T FE 55mm f/1.8 ZA este un obiectiv pe montură Sony E, recomadat fotografilor exigenti. Poate fi folosit cu camere cu senzor APS-C și Full Frame deopotrivă și oferă imagini remarcabile prin contrast și claritate. Sony Sonnar T FE 55mm f/1.8 ZA a fost proiectat să reziste la praf și umezeală.

Sony 24-105mm F4 OSS G

Sony 24-105mm f/4 G OSS este un obiectiv cu zoom pentru aparatele foto mirrorless full-frame cu montură Sony E. Dispune de un motor Direct Drive SSM care permite focalizarea rapidă și silențioasă, fiind ideal atât pentru aplicații foto, cât și video. Este un obiectiv performant, cu o greutate de doar 663 grame, fiind unul dintre cele mai ușoare obiective full-frame cu zoom. Din punct de vedere optic, are în construcție 17 elemente (4 elemente asferice și 3 elemente ED) aranjate in 14 grupuri. Obiectivul este sigilat împotriva prafului și este rezistent la stropi de apă.

Tu ce obiectiv foto folosești când pleci într-o călătorie? Lasă-ne un comentariu!

 

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.