Fujifilm X-T4 – Review după o lună de utilizare, cu Rareș Davidescu

Fujifilm X-T4 a fost unul dintre cele mai așteptate Mirrorless-uri de la Fujifilm. Fiind lansat pe 15 aprilie 2020, este căutat și la momentul actual pentru calitatea superioară a imaginii, bazată pe tehnologia proprie de reproducere a culorilor. X-T4 este un aparat mirrorless ușor și elegant care continuă stilul adoptat de seria X-T.

Specificații cheie

Fujifilm X-T4 Aparat Foto Mirrorless
  • 15 fps și viteză AF până la 0, 02 pe secundă

  • Calitatea excepțională a imaginii prin utilizarea tehnologiei unice de reproducere a culorilor

  • Funcții video extinse 

  • Senzor APS-C 26.1MP X-Trans CMOS 4

  • Sensibilitate ISO 160-12800

  • Stabilizare de imagine pe 5 axe

  • DCI/UHD 4K la 60 fps, Full HD la 240 fps

Rareș Davidescu a testat aparatul mirrorless Fujifilm X-T4, iar în cele ce urmează, vă prezentăm care este a fost experiența sa după primele 30 de zile împreună cu Fujifilm X-T4.

De la DSLR la Mirrorless

Mulți dintre prietenii mei din domeniul fotografiei și chiar și al videografiei mi-au spus că voi face o greșeală să renunț la DSLR full frame pentru a trece pe Fujifilm deoarece acesta folosește un senzor crop. Timp de 2 ani și jumătate am folosit un DSLR full frame ce a fost lansat în 2012 și nu am dat importanță problemelor ce încet, încet au devenit frustrante. În Iunie am testat 2 săptămâni într-un concediu un Fujifilm X100V și recunosc că m-a făcut să îmi las restul aparaturii în camera de hotel. Câteva săptămâni mai târziu începusem să mă uit la review-uri legate de Fujifilm, în special X-T4, acesta fiind flagship-ul brand-ului. M-a atras extrem de mult, deoarece este o camera hibridă cu care poți avea rezultate extraordinare atât pe foto cât și pe video.