(c) Horia Stan

Cum a fost la LIVE shooting cu Horia Stan și Fujifilm X-T4

Pe data de 22 septembrie de la ora 21:00 a avut loc un un live shooting inedit cu Horia Stan, un fotograf cu peste 10 ani de experiență, specializat în fashion, beauty, lifestyle și portret. Timp de două ore Horia Stan a realizat o serie de portrete în trei setup-uri de lumină diferite, folosind un aparat Fujifilm X-T4. Pe parcursul acestui live shooting Horia Stan a răspuns și întrebărilor din partea spectatorilor.

Haideți să descoperim cum a fost la acest eveniment online. Vom afla în cele ce urmează ce echipament a folosit Horia Stan în studioul lui și care au fost fotografiile pe care le-a considerat cele mai reușite, precum și sfaturile pe care le oferă. 

Echipament folosit în cadrul primului set-up

Profoto Softbox Octa RFi 150 cm
Elinchrom #26649 Rotalux Octabox 175cm

Fotografii realizate în cadrul acestui set-up, pe fundal alb

Echipament folosit în cadrul celui de-al doilea set-up

Godox SL-200W Lampa Video LED 5600K Montura Bowens
Godox Octobox cu 16 Spite P90L Light Version 90cm Montura Bowens

Fotografii realizate în cadrul acestui set-up, pe un fundal gri pictat

Echipament folosit în cadrul celui de-al treila set-up

Pentru această parte a ședinței foto, Horia Stan a folosit o singură sursă de lumină care a luminat din spate ( un octobox), alături de două panouri reflectorizante albe.

Fotografii realizate în cadrul acestui set-up

Ce sfaturi oferă Horia Stan fotografilor entuziaști?

  • În cazul portretelor, nu ma interesează consistența, ci emoția. 95% psihologie, 5% echipament.
  • Atunci când setați luminile, nu vă limitați la lumina pe care ați gândit-o inițial. Testați fiecare unghi.
  • Camera nu trebuie să fie un obstacol în calea ta. Dacă tu ai foarte multe probleme atunci când tragi cu o cameră, s-ar putea să nu fie camera potrivită pentru tine. Contează foarte mult emoția din spatele și din fața camerei, mai mult decât aparatul în sine.
  • Pozițiile naturale sunt cele mai bune. Un truc ar fi să urmăriți modelul în momentul în care stă în pauză. Atunci puteți imita acea poziție.
  • Bliturile sunt  bune fiindcă îngheață mai mult imaginea. În cazul portretelor, nu este foarte multă mișcare și poți folosi lumina continuă.
  • Daca vreți poveste în anumite fotografii, nu vă luați cel mai scumpe obiective. Cea mai bună calitate a imaginii nu este egal cu cea mai bună emoție pe care o poți obține din fotografie.
  • Cu cât ești mai limitat din punct de vedere al echipamentului, cu atât trebuie să îți pui mai mult mintea la contribuție.

Mai multe sfaturi puteți descoperi urmărind LIVE-ul evenimentului:

https://www.facebook.com/F64.ro/videos/325328068796266/

Fotograf: Horia Stan

Model: Ema Rebeca Obreja

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.