(c) Mihai Strompl

Cu Fujifilm XF 70-300 F4-5.6 în inima sălbatică a României

Mihai Strömpl a testat timp de aproximativ o săptâmână obiectivul  Fujifilm XF 70-300 F4-5.6 R LM OIS W, pe care l-a folosit la aparatul Fujifilm X-T4. A călătorit în inima României, în zona lacului Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din România. A surprins flora și fauna acestor locuri minunate și a reușit să fotografieze și un urs, deși nu cum plănuise inițial. 

În cele ce urmează, descoperim alături de Mihai Strompl de ce consideră că acest obiectiv este cel mai bun obiectiv cu zoom de la Fujifilm.

Calitatea obiectivului

Obiectivul este destul de compact și ușor pentru 300 de milimetri și nu se simte ieftin în niciun fel. Desigur, încetează să fie atât de compact atunci când măriți. Inelul de zoom este destul de strâns și sigur. Prezent pe acest corp este, de asemenea, inelul de deschidere, iar inelul de focalizare este foarte neted.

Pe elementul frontal vedem câteva inițiale care simbolizează faptul că acest obiectiv are un inel de deschidere, are un motor liniar, este stabilizat optic, este rezistent la intemperii și are o dimensiune a filetului de 67 la montura obiectivului. Este compatibil cu unul din teleconvertoarele Fuji, care va dubla efectiv gama focală.

Calitatea imaginii și bokeh

Aceste imagini evidențiază nivelul de detaliu și claritate pe care le are acest obiectiv în intervalul focal. Separarea subiectului de fundal este frumoasă și destul de netedă. Obiectivul are o distanță minimă de focalizare de 83 de centimetri, ceea ce nu este rău, având în vedere cât de mult puteți mări.

Alternative la acest obiectiv

Practicalitatea

Puteți mări cu adevărat subiectul și să îl izolați. Puteți selecta un singur subiect. Vă permite să creați mult mai multe fotografii din aceeași locație, practic, pentru că veți evidenția lucruri complet diferite în fiecare imagine.

Autofocus, stabilizare și video

M-am bazat în principal pe focalizarea automată și este grozav, este foarte rapid. Poate că singurul lucru pe care trebuie să îl menționez este că uneori când fotografiam la 300 milimetri, focalizarea automată devenea puțin mai lentă, mai ales în condiții de lumină scăzută. Și în cazul filmărilor funcționează excelent.

Întâlnirea cu ursul

În opinia mea, este cel mai bun obiectiv zoom de la Fujifilm, dacă avem în vedere raportul calitate-preț.

Vrei să afli mai multe informații despre experiența lui Mihai Strömpl cu acest obiectiv? Te invităm să urmărești acest videoclip:

Tu deții un obiectiv de la Fujifilm? Dacă da, care este experiența ta cu acesta?

Despre ce produse de la Fujifilm ai dori să te documentezi, să citești review-uri pe blogul F64 și să urmărești review-uri pe canalul de Youtube F64? Lasă-ne un comentariu!

Îți recomandăm să citești și următoarele articole:

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *