Izolat.Împreună – Expoziția cu imagini de Mihnea Ratte pe cuvinte de Ana Mănescu, între 10 – 12 iulie în București

Între 10-12 iulie, F64 susține expoziția Izolat.Împreună, proiect comun al fotografului Mihnea Rattte și al scriitoarei Ana Mănescu. Expoziția va putea fi vizitată la cafeneaua Black Habit Coffee (Calea Griviței nr. 77). Programul de vizitare este: 10 iulie, 18:00 – 23:00, 11 iulie, 9:00 – 23:00 și 12 iulie, 9:00 – 17:00 iar intrarea este liberă.

Mihnea derulează de doi ani pe Instagram #laculteisunsets, o serie de fotografii cu apusul de la balconul apartamentului lui din cartierul Lacul Tei din București, proiect pe care l-a continuat și care i-a dat sens pe durata autoizolării din martie și până în iunie, perioadă în care s-a redescoperit, s-a îndrăgostit și s-a reobișnuit să simtă.

Apoi, printr-o întâmplare, a găsit Quasar al Anei Mănescu, o colecție de texte despre apocalipse individuale, în al căror miez se află dragostea, care descriau exact ce a simțit și astfel s-a născut ideea Izolat.Împreună, o expoziție de 25 de printuri cu apusurile, însoțite de aceste texte.

După fiecare apus urmează liniște, întuneric și un răsărit. La fiecare apus aștept să răsar, să o iau de la capăt. În 11 martie 2020 am intrat în autoizolare. Nu am știut ce va urma, îmi era teamă. Mi-am dat seama că va fi un an pierdut, asta dacă voi supraviețui virusului. Știam că va fi o perioadă grea și nelimitată în care mă voi redescoperi sau mă voi sui pe pereți. În tot acest timp, însă, m-am îndrăgostit, și ce urma să contureze o serie de momente grele, a creionat cea mai faină perioadă din viața mea, am redescoperit atașamanetul și faptul că încă mai simt, si vai cum am simțit. Cuvintele mele sunt prea sărace să descrie cele două luni, dar pentru asta există Ana Mănescu, care deja scrisese tot ce am simțit eu, de la disperare la extaz, înainte să mă cunoască. Aceasta este povestea mea din izolare, pe fundal de #laculteisunsets
Mihnea Ratte
Fotograf

Printurile vor putea fi achiziționate în urma unei donații în alimente neperisabile de minim 150 de lei către Asociația Taxiul cu Bomboane, care în această perioadă livrează pachete de alimente copiilor din medii defavorizate.

Mihnea a început ca jurnalist, dar în paralel a dezvoltat o pasiune pentru fotografie. A pus punct redacției și s-a aruncat cu capul înainte în noul lui scop în viață: să arate celor din jurul lui cum și ce vede el. Așa a ajuns să spună despre el că este fotograf fericit, pentru că în fiecare zi face ce îi place. Fotografiază de 13 ani și cel mai mult îi place alergătura de la evenimente și festivaluri. Consideră că aparatul este doar o unealtă, important este să transmită ce simte, inclusiv prin aceasta expoziție, cu ajutorul textelor Anei Mănescu.

Ana Mănescu sapă în întunericul din ea ca să se elibereze de el şi să îşi regăsească speranţa. Aşa i s-au născut toate cărțile, în care scrie despre iubiri şi lipsa lor, despre frici şi lupta împotriva lor, despre frământările minții şi ale trupului, despre drumul către sine.

Rupte din textele Anei şi păstrându-le esența, fragmentele care acompaniază apusurile spun povestea din izolare a lui Mihnea.

UPDATE: Fotograful Bogdan Zop a surprins atmosfera de la expoziție în imagini pe care le împărtășim și noi în cele ce urmează:

Vernisajul expoziției va avea loc pe 10 iulie, la cafeneaua Black Habit iar Izolat. Împreună va putea fi vizitată până pe 12 iulie.

Evenimentul este organizat cu susținerea F64.

Parteneri media: Iqads, Zile și Nopți, The Institute, PRwave, Iqool, Bookblog, 4arte, Smark, Munteanu.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.