Zilele Sony revin în iulie la F64

În perioada 25 –  29 iulie, revenim cu o nouă serie de evenimente speciale, dedicate pasionaților de fotografie și vlogging, organizate împreună cu partenerul nostru Sony Romania. Zilele Sony sunt menite să aprindă curiozitatea oricărui pasionat de lumea foto-video. 

Ce te așteaptă? Sfaturi utile pentru tot felul de fotografii comerciale (fotografie imobiliara, fotografie culinara si corporate), creativitate, emoție, fotografi și vloggeri de la care avem de învățat în cadrul a patru evenimente în care vom descoperi totodată echipamentele Sony și le vom pune la test.

Te-am făcut curios? Iată care este ordinea evenimentelor din cardul Zilelor Sony la F64!

25 IULIE - Fotografia de interior (fotografia imobiliară) cu Călin Stan

Pe 25 iulie ia-ți liber și vino alături de noi la acest atelier de fotografie imobiliară de o zi, în care înveți și aplici secretele acestui tip de fotografie comercială, alături de Călin Stan.

Vorbim despre:

  • cum ne pregătim de o astfel de sesiune foto
  • cum fotografiem
  • tips & tricks de fotografiere și editare
  • aplicăm la fața locului, într-o locație de vis: Casa Timiș

Programul zilei va fi următorul:

  • 10:00 – plecarea din București, cu autocar de 4*
  • 11:45 – sosirea la Casa Timiș
  • 12:00-12:30 – Welcome coffee ca să spargem gheața
  • 12:30-15:30 – Tips&tricks și aplicații practice
  • 16:00 – retur București
  • 18:00 – sosirea în București

La acest eveniment, asigurăm transportul cu autocar de 4 stele!

Despre Casa Timiș

Între coamele blânde ale dealurilor subcarpatice, a fost creată o nouă filă de poveste: Resortul Casa Timiș (www.casatimis.ro), un portal fermecat către o insulă de lumină și sănătate. 

 În aparență 16 căsuțe de hobbiți, ascunse în interiorul colinelor, cu acoperișuri vegetale, pereți pictați și uși fără colțuri. În esență niște bungalow-uri de lux, ce dispun de spații generoase și dotări de excepție, un întreg univers de rafinament și răsfăț. 

 Alegerile sunt nesfârșite, pe domeniul lor de 140 de hectare: piscină cu saună exterioară și jacuzzi, trasee de biciclete, jogging, trakking. Plimbări prin parcul Casa Timiș, cu cele trei lacuri ale sale. Foc de tabără, minigolf, loc de joacă. 

Desăvârșiți, apoi, ziua cu răsfățul gastronomic suprem: fine dining în splendidele restaurante de la fața locului.

Resortul Casa Timiș este un spațiu privilegiat, de schimburi și împărtășiri în jurul unei pasiuni legate de ospitalitate, de tradiții, de vinuri și de natură. O sărbătoare a prezentului, care la noi e sinonimă cu „bucuria de a trăi”. Tot ce se petrece aici este despre suflet și dedicare și poartă dorința de a pune în valoare o parte din identitatea românească, pornind de la o tradiție bogată, ai cărei transmițători vrem să fim.

Despre Călin Stan

Cu o experiență de peste 15 ani fotografie, Călin Stan este un fotograf profesionist specializat în  fotografii pentru domeniul HORECA (imagini de interior, exterior) și fotografie culinară pentru meniu, fotografie imobiliară și de arhitectură și fotografie industrială. În portofoliul său vei găsi și alte tipuri de servicii foto pe care le oferă periodic, cum ar fi tururi virtuale 360, filmări și fotografii aeriene și fotografii de eveniment (corporate).

De-a lungul timpului a lucrat pentru clienți din diferite domenii: hoteluri, restaurante, companii industriale, agenții de publicitate, agenții de turism, magazine online și offline, organizatori de evenimente dar și reprezentanți locali ai unor producători auto, companii din domeniul mobilei sau producători.

Câteva nume ar fi: Ikea, Rompetrol, Ramada, Suzuki, HP, Google, Casa Kraus, Arcadia Apartments șamd

Ce echipamente vei testa

26 IULIE - Fotografia culinară, cu Mihnea Ratte

Când?

18:30 - 20:30

Unde?

Decadance (București, Strada Constantin Daniel nr.11)

Vrei să afli cum să realizezi fotografii culinare uimitoare, în care să surprinzi savoarea și textura preparatelor? Te invităm la cel de-al doilea eveniment din cadrul Zilelor Sony, în iulie 2022.

Ne întâlnim pe 26 iulie, la 18:30, la Decadance Pub, un local situat în apropiere de Piața Romană, în București. Mihnea Ratte ne va arăta cum să ne folosim de echipamente, lumină și recuzită pentru a realiza fotografii culinare de efect.

Decadance este un local situat în apropiere de Piața Romană, ascuns departe de aglomerație și de zgomot, într-una dintre cele mai mari clădiri de birouri ale orașului – The Landmark.

Inspirat de unul dintre cele mai mari spectacole de dans – Decadence – locația se aseamănă cu o scenă de teatru, cu arcade Scala, podea de terrazo și multe alte elemente de decor care subliniază fantezia.

Meniul este inspirat din ingrediente locale, transpuse în preparate moderne, astfel încât oaspeții să fie surprinși de ceea ce vor găsi în farfurie (diferite tipuri de brânzeturi, mezeluri și multe alte bunătăți tradiționale). În privința băuturilor, folosind tehnici personalizate  și experimentând cu ingrediente pentru a dezvolta noi modalități de a capta diverse arome, sunt create cocktail-uri extraordinare.

Astfel, vei avea ce să fotografiezi la acest eveniment!

Despre Mihnea Ratte

Mihnea a început ca jurnalist, dar în paralel a dezvoltat o pasiune pentru fotografie. A pus punct redacției și s-a aruncat cu capul înainte în noul lui scop în viață: să arate celor din jurul lui cum și ce vede el. Așa a ajuns să spună despre el că este fotograf fericit, pentru că în fiecare zi face ce îi place. Fotografiază de 15 ani și ceva și cel mai mult îi place alergătura de la evenimente și festivaluri, dar ii place la nebunie sa faca oamenii sa baleasca, asa ca de cativa ani a inceput sa faca poze la mancare si ii ies cat de cat. Consideră că aparatul este doar o unealtă, important este să transmită ce simte.

Ce echipamente vei testa

28 IULIE - Fotografia corporate, cu Cătălin Săvulescu

Când?

18:30 - 20:30

Unde?

Sala Bucovina (str. Bucovina nr.2B)

Pentru voi, cei care vreți să „treceți la nivelul urmator” și să începeți un mic business în domeniul fotografiei, am pregătit evenimente dedicate în cadrul Zilelor Sony, iar prezentarea din 28 iulie nu face excepție.

Află de Cătălin Săvulescu cât mai multe despre fotografia corporate, cum realizăm astfel de ședințe foto, la ce să fim atenți, ce fel de cerințe au clientii si cum ajungi să câștigi din astfel de fotografie.

Cine este Cătălin Săvulescu?

Cătălin Săvulescu este un fotograf profesionist, cu o experiență de peste 12 ani în fotografia comercială, având un vast portofoliu de clienți, de la restaurante, până la cabinete profesionale individuale și corporații.

De asemenea, a predat fotografie de produs la Dalles și CPPC (Centrul de Pregătire Profesională în Cultură), a fost lector pentru mai mule discipline foto în cadrul Festivalului de Arte Vizuale – Vama sub Lumini de Oscar și a avut numeroase workshop-uri de fotografie comercială, și nu numai.

“Fotografia reprezintă acel ceva fără de care viața mea nu ar avea niciun înțeles. Fotografia îmi este mereu aproape, îmi este pasiune, îmi este refugiu și îmi este sursa venitului. Fotografia a fost dintotdeauna o componentă importantă a mea, este felul în care mă descriu, este felul în care mă exprim. Fotografiez orice fel de produs din orice material ar fi el. Realizez fotografie de mâncare, fotografie de bijuterii, fotografie de interioare, fotografie de pantofi/haine și nu numai. Regula de bază este: orice poate fi vândut va fi fotografiat!

Cătălin Săvulescu

Ce echipamente vei putea testa

29 IULIE - Soluții Sony pentru startul în vlogging și creație, cu Gabriel V. Barna

Când?

18:30 - 20:30

Unde?

Sala Bucovina (str. Bucovina nr.2B)

În ziua de astăzi poți face vlogging cu orice tip de device, de la telefon până la o cameră de acțiune. Diferența o face, evident, calitatea imaginii, dar depinde atât de ce fel de conținut vrei să livrezi cât și de bugetul fiecăruia dintre noi.

Te întrebi cum te inspiri în alegerea subiectelor, cum îți prezinți povestea, cum te documentezi, dar și ce echipamente să folosești în funcție de subiect? Ei bine, despre toate acestea și mult mai multe vorbim în cadrul evenimentului din 29 iulie, alături de Gabriel Barna.

Despre Gabriel V Barna

De-a lungul timpului a lucrat și lucrează în continuare cu brand-uri precum F64 sau Cristian Onețiu și a atins rezultate excelente în conversie prin materialele video realizate.

De exemplu, în doar 8 luni a reușit să crească un canal de YouTube de la 300.000 de vizualiăari la peste 1 Milion.

În momentul de față este Vlogger, colaborator F64 pentru review-uri și consultanță de strategie pentru YouTube, creator de content pentru Cristian Onețiu și consultant Social Media.

Creez conținut educațional și inspirațional, care dezvoltă competențe și ușurează viețile oamenilor prin tehnologie, educație modernă și lifestyle SMART.

Gabriel V. Barna

Ce echipamente vei putea testa

Ești gata să iei parte la Zilele Sony, în luna iulie 2022? Alege evenimentul de care ești interesat de mai jos și completează formularul!

Eveniment 1

Eveniment 2

Eveniment 3

Eveniment 4

Fotografia de interior (fotografia imobiliară) cu Călin Stan

Fotografia culinară, cu Mihnea Ratte

Fotografia corporate, cu Cătălin Săvulescu

Soluții Sony pentru startul în vlogging și creație, cu Gabriel V. Barna

Te așteptăm la Zilele Sony în iulie 2022, menite să aprindă curiozitatea oricărui pasionat de lumea foto-video!

Alți fotografi au mai citit și:

6 Comments

  • Buna ziua!

    La evenimentul – Fotografia culinară – pot participa si cei aflati la inceput de drum in tainele fotografiei? Multumesc!

    • Bună ziua, dacă veți primi confirmarea, puteți participa la acest eveniment indiferent de nivelul de cunoștințe pe care le aveți în fotografie.

  • Buna ziua, daca particip la una din zilele de eveniment Sony, mai pot participa si in alta /zi, exista vreo limitare pentru inscriere?In sensul ca unul din evenimente mi-l doresc mai mult

    • Buna ziua, nu exista nicio limitare pentru inscriere, va puteti inscrie la cate evenimente doriti din aceasta editie a Zilelor Sony.

  • Buna ziua!scuzati intrebarea..pot participa la zilele Sony chiar dacă nu folosesc sony si folosesc canon?multumesc

    • Bună ziua! Bineînțeles, puteți participa la zilele Sony chiar dacă folosiți produse Canon.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.