Cum a fost la Zilele Sony în iulie 2022

În perioada 25 – 29 iulie, am revenit cu o nouă serie de evenimente marca Sony Days, menite să aprindă curiozitatea oricărui pasionat de lumea foto-video. În cadrul acestei ediții, două dintre evenimente au avut loc în locații ideale pentru ca participanții să experimenteze cu cele două stiluri de fotografie: fotografia de interior la Casa Timiș și fotografia culinară la localul Decadance.

Participanții au avut ocazia să testeze echipamente Sony și au aflat de la lectori sfaturi utile pentru genurile abordate în această ediție. 

Iată care a fost atmosfera la evenimentele Zilele Sony în iulie 2022!

25 IULIE - Fotografia de interior (fotografia imobiliară) cu Călin Stan

Imaginează-ți căsuțele hobbiților în secolul XXI, într-un amestec fermecător de elemente de basm și linii moderne, rafinate. Un loc unde timpul pare că se oprește în loc, nu mai simți trecerea lui, nu ai de ce să te grăbești, ci doar să savurezi o cafea sau o limonadă admirând podgoria întinsă din jurul tău și dealurile verzi din depărtare.

Resortul Casa Timiș a fost o alegere excelentă pentru fotografia de interior, iar participanții au fost încântați de peisaj, de toate detaliile arhitecturale și decorul rafinat al bungalow-ului unde au putut fotografia în voie. 

Cum a decurs o zi de luni ruptă din ritmul obișnuit al zilelor petrecute în agitația orașului? Am plecat din București spre resortul Casa Timiș, unde participanții au fost întâmpinați cu o gustare răcoritoare și cu apă și cafea. Fiecare dintre cele 16 bungalow-uri are cromatica sa specială și un nume aparte. Cei de la Casa Timiș ne-au pus la dispoziție unul dintre cele mai încântătoare bungalow-uri. Acolo, Călin Stan a povestit participanților despre ce înseamnă fotografia de interior, cum să te pregătești de o astfel de sesiune foto, cum să surprinzi farmecul unui loc de poveste precum Casa Timiș.

După această introducere, participanții au putut fotografia cele două camere ale bungalow-ului. Au surprins în compoziții originale fiecare detaliu din decorul rafinat și luxos. Cele trei ore ale workshop-ului au trecut foarte repede. Cum să te plictisești, cu atâta frumusețe în jur?

Am pornit spre București încântați de tot ceea ce am văzut și fotografiat la Casa Timiș, gândindu-ne că, din când în când, așa ar trebui să arate o zi de luni!

26 IULIE - Fotografia culinară, cu Mihnea Ratte

Dacă la Casa Timș participanții au avut parte de un spectacol al unui decor unic, la Decadance Pub festinul a fost unul culinar.

Participanții au aflat de la Mihnea Ratte tips & tricks despre fotografia culinară, cum pot realiza fotografii culinare uimitoare. Au descoperit cum să se folosească de echipamente, lumină și recuzită pentru a realiza fotografii culinare de efect Și pentru că cel mai bine înveți practicând, au avut ocazia de a fotografia preparatele delicioase de la Decadance, într-un decor ce  se aseamănă cu o scenă de teatru, cu arcade Scala, podea de terrazo și multe alte elemente de care subliniază fantezia.

28 IULIE - Fotografia corporate, cu Cătălin Săvulescu

Cătălin Săvulescu este un fotograf profesionist, cu o experiență de peste 12 ani în fotografia comercială, având un vast portofoliu de clienți, de la restaurante, până la cabinete profesionale individuale și corporații.

La cel de-al treilea eveniment din această ediție Zilele Sony, le-a povestit participanților despre secretele fotografiei corporate, despre cum să fotografiezi tot felul de produse și despre una dintre regulile de bază ale acestui gen fotografic: orice poate fi vândut va fi fotografiat!

29 IULIE - Soluții Sony pentru startul în vlogging și creație, cu Gabriel V. Barna

În cadrul ultimului eveniment din această ediție Zilele Sony, Gabiel Barna a povestit despre cum te inspiri în alegerea subiectelor, cum îți prezinți povestea, cum te documentezi, dar și ce echipamente să folosești în funcție de subiect.

În ziua de astăzi poți face vlogging cu orice tip de device, de la telefon până la o cameră de acțiune. Diferența o face, evident, calitatea imaginii, dar depinde atât de ce fel de conținut vrei să livrezi cât și de bugetul fiecăruia dintre noi.

Ce echipamente au testat participanții în cadrul Zilele Sony iulie 2022

Ce alte genuri fotografice ai dori să abordăm, în viitor, la evenimente Zilele Sony? Suntem curioși, lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.