Fotografii culinare de efect, la îndemâna oricui, cu Mihnea Ratte – Eveniment online

UPDATE: Iată cum a fost la eveniment:

În cadrul evenimentului, Mihnea Ratte ne-a arătat cum poți realiza fotografii culinare de efect fără o investițite majoră în echipament, folosindu-te de recuzită precum o lampă de birou, bucată de carton, folie de aluminiu, hârtie de copt etc.

Printre cele mai importante sfaturi pe care le-a oferit, amintim:

  • Contează cum aranjezi alimentele în farfurie, să ai coloristică, diversitate
  • Este important să dai volum alimentelor din farfurie
  • În simularea condițiilor de lumină naturală, recomandă diafragma F4
  • Te poți gândi la fotografia de mâncare ca la o clădire. La o clădire, este mai interesant atunci când soarele luminează din spatele ei și îi dă contur și volum.
  • Farfuriile sunt importante, mai ales în privința cromaticii.
  • Less is more se aplică bine în fotografia culinară
  • Uneori, folosirea trepiedului în fotografia culinară te limitează
  • Fotografiile care prind cel mai bine sunt cele care nu îți arată ce se află în toată farfuria, cu blur pe fundal. Alte fotografii culinare atractive sunt cele în care cineva mănâncă

Poți afla mai multe despre cum a fost la eveniment urmărind acest videoclip:

Vrei să afli cum să realizezi fotografii culinare uimitoare, în care să surprinzi savoarea și textura preparatelor? Te invităm să urmărești un eveniment LIVE, în care fotograful Mihnea Ratte va povesti despre cum să fotografiezi mâncarea.

Pe 24 februarie, de la ora 20:00, te invităm să urmărești un LIVE inedit, cu fotograful Mihnea Ratte

Mihnea Ratte ne va dezvălui de cât de puține lucruri avem nevoie atunci când fotografiem mâncarea. Vei afla informații despre lumină: de la lumina naturală, la bec, până la lumina de studio și cum folia de aluminiu și hârtia de copt te pot salva de replica ”nu am aparatură scumpă, de aia nu îmi ies pozele”. 

Lifebox este partener oficial al acestui eveniment, astfel că Mihnea Ratte va fotografia bunătăți pregătite de chef Alex Cîrțu.

LifeBox este alternativa care te ajută într-un mod sănătos și gustos să îți ții promisiunea pe care ți-ai făcut-o, fie că vorbim despre cum să slăbești, să petreci mai mult timp cu familia sau să te ții de stilul tău de viață. Meniurile zilnice sunt planificate de nutriționist conform aportului caloric necesar pentru a slăbi sau a-ți menține greutatea. Chef-ul transformă calculele atente în gust perfect. Te ajutăm să economisești timp și să scapi de kilogramele în plus în cel mai gustos mod posibil.

Ce trebuie să ai în vedere

Data

24 februarie

Ora

20:00

Locație

Online

Speaker

Mihnea Ratte

Partener oficial

Lifebox

Eveniment

Gratuit

Mihnea Ratte

Mihnea a început ca jurnalist, dar în paralel a dezvoltat o pasiune pentru fotografie. A pus punct redacției și s-a aruncat cu capul înainte în noul lui scop în viață: să arate celor din jurul lui cum și ce vede el. Așa a ajuns să spună despre el că este fotograf fericit, pentru că în fiecare zi face ce îi place. Fotografiază de 15 ani și ceva și cel mai mult îi place alergătura de la evenimente și festivaluri, dar ii place la nebunie sa faca oamenii sa baleasca, asa ca de cativa ani a inceput sa faca poze la mancare si ii ies cat de cat. Consideră că aparatul este doar o unealtă, important este să transmită ce simte.

Produse recomandate pentru fotografia culinară

S-ar putea să te intereseze și articolele:

Fotografia de mâncare – Sfaturi practice și posibilități eficiente pentru monetizare
10 sfaturi pentru îmbunătățirea fotografiei culinare
Cum să fotografiezi ciocolata

Te așteptăm cu drag la eveniment, să povestim despre cum este să fotografiezi mâncarea!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.