(c) Vlad Lodoabă

Photo Talks – Fotografie și implicare socială cu Vlad Lodoabă

Începând cu 20 martie, am lansat proiectul Photo Talks, alături de fotografi cunoscuți din comunitate. În cadrul acestui proiect, abordăm teme diverse, din mai multe domenii, teme de actualitate, precum: fotografia documentară, fotografia ca terapie, fotografia de familie, tehnici de editare etc. Pe pagina de Youtube F64, puteți urmări videoclipurile cu toate evenimentele Photo Talks.

Continuăm seria de evenimente LIVE Photo Talks. 🎥 Ne revedem vineri 22 mai, de la ora 21:00 pe pagina de Facebook a F64, alături de Vlad Lodoabă și Marius Tudor. Tematica acestei ediții este fotografia și implicarea socială. Pe lângă experiența vastă în fotografie, Vlad Lodoabă este în prezent voluntar SABIF. Din această prismă, vom descoperi în această ediție Photo Talks ce înseamnă să fii în prima linie și toate modalitățile în care fotografia se împletește cu implicarea socială.

Putem profita împreună de timpul în care stăm acasă pentru a învăța lucruri noi, pentru a ne dezvolta pasiunea pentru fotografie și videografie și mai ales pentru a rămâne conectați la comunitatea foto-video, lucru vital în această perioadă.

Vlad Lodoabă

Vlad Lodoabă a pus mâna pe aparatul foto prima dată în perioada când fotografia pe film se numea doar „fotografie”. La vârsta la care alți băieți se bucurau de imaginile explicite topless cu triburi exotice din National Geographic, el descoperea World Press Photo, fotografia de presă și imaginile explicite din războiul din Iugoslavia sau suferința cauzată de atentatele din Alger. Când era mic, după ce a visat să fie ninja când crește mare, a revenit cu picioarele pe pământ și și-a dorit să ajungă fotograf de război. 

A lucrat o perioadă în presă, ca fotograf și editor foto și încă se gândește cu melancolie la luptele de stradă pe care le-a fotografiat, la nopțile petrecute în Belgrad la declararea independenței provinciei Kosovo, la protestele fotografiate în Londra sau București din 2008 până în prezent și la pachetele de țigări sudate cu colegi de breaslă în fața penitenciarelor așteptând cadre cu persoane atunci faimoase, acum uitate, intrând sau ieșind din arest. 

Totuși, pentru că socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele de la târg, a ajuns încet-încet la fotografia de nuntă. Cu fotografia de nuntă a descoperit că indiferent de genul fotografic abordat, o fotografie bună este o fotografie bună. 

În cei peste 10 ani de fotografie de nuntă a fotografiat evenimente pe 4 continente în peste 10 țări, a fost în topurile celor mai cunoscute organizații internaționale și a jurizat concursuri interne și internaționale. Se consideră meșteșugar, nu artist fotograf și pune preț pe momente bine surprinse, pe importanța compoziției și a luminii și pe editarea simplă care potențează un cadru deja puternic la declanșare.

Vă lăsăm mai jos câteva imagini realizate de invitatul nostru Vlad Lodoabă:

Vă așteptăm vineri, 20 mai de la ora 21:00 cu întrebări pentru invitatul nostru! Poți să le lași aici în comentarii sau direct în pagina evenimentului, pe contul nostru de Facebook.

Lasă-ne un comentariu cu ce vrei să afli de la Vlad Lodoabă, iar invitatul nostru vă va răspunde tuturor întrebărilor!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.