WEDDCAMP 2024 – COMUNITATE, NU COMPETIȚIE!

Am fost, am văzut, am simțit: WEDDCAMP este altceva! Așa am auzit discutându-se în sală și în lobby-ul Belvedere Grand Hotel din Brașov. Printre răspunsurile pe care le-am primit la întrebarea “Cum te simți la WEDDCAMP?”, am găsit “WEDDCAMP este un sentiment, e un fenomen care te face să revii mereu. Și nu pentru informațiile pe care le oferă speakerii neapărat, ci pentru cât de mult poți câștiga la capitolul prietenie, dezvoltare personală și încredere că se poate mai bine. Eu mi-am luat deja bilet pentru 2025 și nici nu m-a interesat cum o să arate panelul invitaților.” Așa am simțit și noi că a fost impresia generală. Am găsit multă prietenie, o comunitate din ce în ce mai închegată și mulți fotografi tineri.

weddcamp 2024

După episodul de podcast realizat de echipa F64 cu organizatorii WEDDCAMP, l-am întrebat pe Marius Tudor, unul dintre membrii echipei din spatele acestui eveniment, ce diferențiază WEDDCAMP de alte evenimente? “Lăsăm oamenii să fie cine sunt ei! E singurul lucru pe care nu-l face nimeni, iar prezentarea Rotund Perfect de anul ăsta mi-a întărit această idee. La WEDDCAMP nu vii ca să înveți tehnică, vii pentru un booster de încredere, vii pentru prieteni, vii pentru că te simți bine! Noi nu controlăm prezentările, lăsăm speakerii să exprime ce au de spus, așa cum vor ei, fără să le alterăm mesajul și nici nu ne dorim să ne îndreptăm spre rigiditatea unui eveniment corporate, cu participanți îmbrăcăți la costum, cu program la secundă. De aceea încercăm mereu să oferim pauze mai lungi, pentru ca participanții să aibă mai mult timp să discute, dar și să testeze aparatură de la standurile partenerilor noștri.

Am completat noi și cu ceva comentarii strânse de pe grupul WEDDCAMP Community, primul chiar de la unul dintre speakerii de anul acesta, Raluca (Rotund Perfect): “Nu doar ce a spus Marius, mi se pare că indiferent cum ești, la WEDDCAMP nu te judecă nimeni și te simți bine. Treceți acolo o bere și pentru mine, că la anu’ o să am voie să beau și trebuie să recuperez! Și noi (eu și Florin) ne-am luat deja biletele pentru la anul.” sau Mihai Baltă, participant la ultimele 5 ediții și înscris deja pentru a 6-a: “Eu am scris și am zis multe despre voi și despre WEDDCAMP, dar da, lăsați ca fiecare să vină cu bagajul lui și să își pună amprenta, mai mică sau mai mare, ați răspuns mereu cu un zâmbet și o vorbă bună și s-a format o comunitate care are o weddcomunitate! Hai, gata cu periajul, că nu am primit nicio bere! 😂😂 Love as always!

Am vrut să aflăm mai multe despre cum merg lucrurile la WEDDCAMP, poate cel mai respectat, valoros și apreciat in România, dar și peste hotare eveniment dedicat fotografilor de nuntă și i-am luat la întrebări pe toți cei 5 organizatori, Daniela Sterea, Marian Sterea, Irina Groza, Robert Trică și Marius Tudor.

WELCOMING PARTY, DOUĂ ZILE DE CONFERINȚĂ ȘI PARTY DE FINAL

Fiecare WEDDCAMP începe cu un welcoming party, ca participanții care vin pentru prima dată să aibă șansa să se integreze, să-i cunoască pe cei care au fost la cel puțin o ediție sau mai multe. Din spusele organizatorilor, există și 5 veterani care au participat la toate cele 8 ediții. În anii precedenți ba a fost un foc de tabără pe plajă, ba muzică, mâncare grecească și spart de farfurii, ba seri liniștite la mese întinse pe plajă, însă anul acesta, care a coincis și cu mutarea evenimentul de la Mamaia la Brașov, a fost o petrecere in toată regulă, cu muzică live, dans și voie bună. Cei care au fost prezenți spuneau și credeau că acesta a fost, de fapt, party-ul WEDDCAMP 2024. Evident, n-a fost așa, dar povestim mai încolo. Întâlnirea a avut loc la un pub din centrul istoric al Brașovului, Deane’s Irish Pub & Grill.

deanes irish pub & grill brasov

O parte din strategia WEDDCAMP, încă de la început, a fost să ofere acces fotografilor de nuntă din România la informații, idei și viziuni venite din alte țări. Mai exact să ajungă la colaborări cu brandurile mari producătoare de aparatură și să le convingă să-și invite dintre ambasadorii globali. Și au reușit asta an de an începând din 2018 până astăzi.

Exemplele din 2024 sunt Jonas Borg, Lumix Panasonic Ambassador, dar și Boni Bonev, Sony Europe Imaging Ambassador. Lor li s-a alăturat un alt ambasador global, dar al unui brand care oferă soluții de intelgență articială în post-procesare, Ana Pastoria, ImagenAI.

Un mare câștig al ediției din 2024 a fost prezența, pentru prima dată, a Nikon România, care a avut și un reprezentat pe scenă: Alexander Lupașcu, Creator Z Nikon România.Panelul speakerilor a fost completat de alți fotografi invitați pentru creativitatea și strălucirea din fotografiile lor, dar și pentru imaginea impecabilă pe care o au în comunitățile din care fac parte: Linda Bouritius (Olanda), Raluca și Florin (Rotund Perfect, România), Sara Sganga (Italia), Ufuk Sarisen (Turcia) și Ioan Bragheșiu (vizibil.eu, România).

Toate prezentările au fost apreciate în mare măsură, informațiile au fost acolo, multe și diverse, iar fiecare invitat și-a pus amprenta pe audiență. Unii au reușit să ridice sala în picioare, iar finalul a fost așa cum am fost obișnuiți în fiecare an. Intens, cu aplauze îndelungate, dar și cu o parte plină de umor, organizatorii rulând două clipuri care au prezentat pe deplin atmosfera acestui eveniment.

După prima zi, peste 60 de fotografi au fost într-o vizită la Impact Albums în ceea ce s-a numit “Ziua porților deschise”, pentru a vedea procesul din spatele producției de albume și câtă muncă e în spatele unei companii care vrea să depășească livrarea de 1000 de albume pe zi.

WEDDCAMP nu se putea termina decât cu un party epic, încheiat la 5 dimineața, asta chiar dacă o parte dintre participanți a plecat spre casă. Totuși, atmosfera pentru un party de duminică, în centrul Brașovului, a întrecut așteptările tuturor, în ciuda spațiului îngust pus la dispoziție de clubul Nagu. Distracția din prima seară, de la petrecerea de bun-venit, a fost întrecută și umblă vorba că motto-ul ediției din acest an este: “Dați-ne o sufragerie și o să facem cel mai tare party!

CONCLUZII

Concluzia WEDDCAMP 2024 a tras-o Ana Pastoria în prezentarea ei. Ce contează cel mai mult este stabilitatea emoțională, să fiți împăcăți cu eșecurile și reușitele voastre, să vă acceptați așa cum sunteți, să vă înțelegeți atât defectele cât și calitățile și să vă faceți viața mai bună. O viață mai bună, mai sănătoasă atrage de la sine numai reușite.

“Community over competition” a devenit și motto-ul comunității WEDDCAMP, o comunitate care oferă fotografilor acces la informație de calitate, la parteneriate cu brandurile mari (la WEDDCAMP s-au născut câțiva dintre ambasadorii și promotorii unor branduri ca SONY sau PANASONIC și mai urmează și alții), la o rețea de networking importantă ca fiecare să poată crește, să recomande și să primească. Sunt motivele pentru care oamenii se întorc an de an la WEDDCAMP, iar feedbackul primit pe formularul anonim nu minte niciodată. Noi am primit câteva date de la organizatori și vi le prezentăm și vouă.

Pe parcursul conferinței, contul de instagram al WEDDCAMP a generat peste 1000 de stories (90% dintre ele de la participanți), a trimis contintul către peste 30000 de fotografi din intreaga lume și a strâns 140000 de afișări.

PARTENERI

Partenerii au avut standuri generoase, au oferit premii și au făcut tombole, au strâns participanții pentru testare și vizionare și au fost în permanentă legătură cu organizatorii. Premiile totale au însumat în jur de 75000 lei (15000 EUR).

CE URMEAZĂ?

WEDDCAMP 2025, 22-23 MARTIE

Înregistrările la WEDDCAMP 2025 sunt deschise pentru toată lumea. Treceți în calendar 22-23 martie, tot la Brașov! Prețul de Early Booking este 199 EUR și este valabil până pe 1 septembrie. Apoi, prețul întreg devine 300 EUR.

Ce este inclus? Coffee break dimineață, masa de prânz pentru cele două zile, traducere simulatana din engleză în română și invers, accesul la un party privat după conferință, welcoming party privat înainte de conferință și multă, multă veselie.

Cei care ați participat la ediția din 2024 vă găsiți discountul direct în cont dacă vă logați, până pe 15 aprilie. După 15 aprilie va fi disponibil discountul de veteran, pentru cei care au participat la cel puțin 3 ediții.

Există și un payment plan, rezervarea locului la WEDDCAMP se poate face după achitarea a 40% din bilet, restul se achită până pe 10 martie 2025

WORKSHOP CHRISTIAN CARDONA, AMBASADOR MAGMOD, 9-10 SEPTEMBRIE 2024, BUCURESTI

La începuturile WEDDCAMP, a fost unul dintre visurile echipei să aducă în România cât mai mulți fotografi străini profesioniști și care au demonstrat că pot educa și ridica o industrie.
Au tot adus, lista e lungă, dar își doreau demult să-l aibă pe Christian Cardona, unul dintre numele aflat pe buzele multora de-a lungul anilor. A fost prima dată distanța, vine din Columbia, a fost a doua oară nesincronizarea (în câteva rânduri chiar), nu se suprapunea calendarul, apoi a venit pandemia.
Acum n-a mai fost loc de scăpare. Chiar dacă n-au reușit să-l aducă la WEDDCAMP 2024, îl vor aduce în septembrie pentru un workshop de senzație. Nici n-are rost să-i enumerăm titlurile, premiile sau ce face pentru fotografia de nuntă de peste 20 de ani.
Workshopul e pe 9-10 septembrie, e deschis pentru 20 de fotografi, dar 14 locuri s-au ocupat deja. Ești interesat? Prețul este 525 EUR pentru participanții la WEDDCAMP 2024 și 650 EUR pentru restul. Rezervarea locului se poate face după achitarea unui avans de 40%, restul de plată până la 1 septembrie.

✅✅ Comunitatea a cerut seri de critică, WEDDCAMP s-a conformat. Tot feedbackul primit i-a convins că ele trebuie să continue.

📨📥 Puteți trimite imagini pe mailul live@weddcamp.com! Doar imaginile trimise aici vor fi luate în considerare (maximum 10). Vor fi folosite în ordinea sosirii, dar pot fi utilizate atunci când e cazul chiar dacă au fost discutate de alți invitați.
Trimiteți doar dacă puteți, știți și suportați să primiți critică, nu ne dorim să creăm antipatii.

🗓️🗓️Calendarul până pe 19 iunie (în fiecare miercuri, din 2 în 2 săptămâni, de la 8 PM):

10 aprilie – Gina Buliga, Marian Sterea, Cristian Manolache (seara ambasadorilor)
24 aprilie – Mario Silaghi & Catalin Gogan
9 mai – Andra si Marius Dragan
22 mai – Irina Groza & Robert Trica (Cromatica Photography)
5 iunie – Casian Podarelu & Vali Matei
19 iunie – Larisa Stanca & Vlad Solomon

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.