F64 lansează seria de transmisii LIVE “Photo Talks”

F64 lansează începând de vineri, 20 martie, o serie de transmisii LIVE, alături de fotografi cunoscuți din comunitate, intitulată Photo Talks. Vom aborda subiecte diverse, din mai multe arii fotografice, vom aborda teme de actualitate, în principal cum ne reinventăm și cum ne adaptăm strategiile în perioada următoare.

Ne dăm întâlnire în spațiul virtual, LIVE pe contul de Facebook al F64, în fiecare zi de miercuri și vineri, începând cu ora 21:00, alături de invitații și moderatorii proiectului, unde vom dezbate atât contextul actual, cât și o multitudine de subiecte interesante pentru fotografii și videografii din comunitatea românească.

Stăm acasă, la fel ca tine, dar tot acest timp poate fi folosit în avantajul nostru și al business-urilor foto-video sau brandurilor personale. Aflăm cum în seria de discuții pe care o propunem în perioada următoare.

Moderatorul acestor transmisii LIVE va fi nimeni altul decât Marius Tudor, fotograf de nuntă de mai bine de 10 ani și pasionat de fotografie de stradă, sport și călătorie.

A fotografiat peste 500 de nunți pe 5 continente, a fost implicat în mai multe proiecte sociale, este co-fondatorul celei mai importante comunități a fotografilor de nuntă din România, WEDDCAMP Community, și este unul dintre initiatiorii 2Creative Workshop.

În fotografia de nuntă, se mândrește cu următoarele realizări:

  • Top 20 ISPWP Spring 2016, SLR Lounge Best 100 International Photographers,
  • Top 5 MyWed Photographer of the Year in 2016,
  • Finalist MyWed Contest 2014,
  • Top 50 Fearless Photographers. în 2014,
  • Top 10 UK Wedding Photography Select și
  • Mențiune de Onoare IPA, categoria nunți, în 2015.

Iată câteva imagini realizate de Marius Tudor, pentru cei care nu îl cunosc deja:

Deși aparatura nu mai este demult importantă pentru el, pentru cei curioși, Marius utilzează un Sony A9 cu două obiective: 35mm/1.8 și 55mm/1.8 și un Canon 5D Mark IV cu două obiective: Canon EF 24mm/1.4 și Canon EF 24-70mm/2.8.

Ce subiecte vom aborda în LIVE-urile noastre din săptămânile următoare:

Fotografi de criză

Care este situația reală și cum ne influențează activitatea imediat următoare?

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Self Marketing 2.0

Cum ne promovăm și cum reușim să fim activi în online în perioada de criză?

Reset

Care ar fi ramurile fotografiei care se pot dezvolta în această perioadă?

Workflow și Best Practices în post procesare

În condițiile evoluției aparatelor actuale cu rezoluții și fișiere din ce în ce mai mari. Powered by ASUS. Soluții actuale de stocare atat hardware cat și cloud

Fotografia ca terapie
Fotografia de presă veche și nouă

Pentru cei pasionați de fotografie de presă și documentară, pentru cei pasionați de istorie și de fotografia de altădată, îl avem invitat pe Radu Sigheti fotograf Reuters de 30 de ani, fost șef de birou foto în Africa, fondator al Asociației Fotografilor de Presă din România.

Fotografia de familie

De la fotografia de nuntă la fotografia de familie și nou-născuți, aflăm de la Olga Vuscan secretele fotografiei de familie.

Fotografia documentară

Descoperim alături de Marius Tudor și Cristian Munteanu secretele fotografiei documentare.

UPDATE  23  APRILIE 2020

Continuăm seria de evenimente LIVE Photo Talks. 🎥 Ne revedem, vineri 24 aprilie, de la ora 21:00 pe pagina de Facebook a F64, alături de Marius Tudor și Cristian Munteanu, pentru a afla secretele fotografiei documentare.

Cine este Cristian Munteanu pentru cei care nu îl cunosc?

Iată ce ne povestește Cristian Munteanu despre pasiunea lui pentru fotografie:

” Am început cu fotografia pe film, în anii 2000. Cam 3 filme făcute în vacanțe. N-am simțit nimic. Apoi mi-am cumpărat propriul aparat, pentru o excursie în 2009, în Atena. O poză care mi-a spus că se poate face mai mult. Și un prieten care mi-a dat încredere.

Vândut repede aparatul, fiind prost, cumpărat altul, în 2010, vândut și acela, exersat vreme de 2 ani, pe un Nikon D80 împrumutat. Acum un an, dupa ce am stabilit că nu e un moft fotografia, mi-am luat un Sony Nex 5N. Excelent aparat. Și exersez in continuare. Doar uitandu-mă la cadrele celor mari și făcând. Și simțind. Și, gândind. Neapărat gândind.”

Activitatea lui Cristian Munteanu include:

  • Expoziţii: “Versus, dar impreuna” – Negreşti Oas 2013, Salonul Fotografului Român 2014, World Street Photography, “Street Views á-Priori” – Bucuresti 2013
  • Premii: Menţiune Sony World Photo Awards 2013, 2014
  • Apariţii în reviste: National Geographic Magazine, cover în Days Japan Magazine. Mediafax Foto – Best of 2013, Photo Magazine, Featureshoot, Lenscratch, Art Photo Feature Magazine, Vice, International Street Photographer, Black & White Street Book, Lens Folio, Foto 4All, Bucureştiul meu drag
  • Colaborator MediafaxFoto din 2014

Printre numeroasele realizări fotografice ale lui Cristian Munteanu, amintim:

Vă așteptăm vineri, 24 aprilie de la ora 9PM cu întrebări pentru invitații noștri! Poți să le lași și aici în comentarii sau direct în pagina evenimentului, pe contul nostru de Facebook.

Vă lăsăm mai jos câteva imagini realizate de invitatul nostru, Cristian Munteanu.

UPDATE  21  APRILIE 2020

Continuăm seria de evenimente LIVE Photo Talks. 🎥 Ne revedem, miercuri 22 aprilie, de la ora 21:00 pe pagina de Facebook a F64, alături de Marius Tudor și Olga Vuscan, pentru a afla secretele fotografiei de familie.

Cine este Olga Vuscan pentru cei care nu o cunosc?

Iată ce ne povestește Olga despre pasiunea ei pentru fotografie și despre drumul parcurs de la fotografia de nuntă la fotografia de familie și nou-născuți:

“Sunt Olga și sunt fotograf de nuntă convertit la fotograf de familie din 2001, odată cu venirea lui Matei în viața mea. Fotografiez cu drag viitori părinți, bebeluși mici și mai mari și familii în studioul meu din Cluj.

În 2013 am creat comunitatea online a fotografilor de familie din nevoia de a avea un loc unde să ne regăsim toți cei care iubim această nișă a fotografiei.

Din 2015 organizez ateliere practice de fotografiere a nou-născuților și am lucrat cu peste 150 de fotografi.

În 2018 s-a născut prima conferință a fotografilor de familie din România care ulterior s-a transformat în Family Portrait Academy – comunitatea fotografilor de familie și de nou-născu care are printre membri fotografi români din toată lumea.”

Vă așteptăm miercuri, 22 aprilie de la ora 9PM cu întrebări pentru invitații noștri! Poți să le lași și aici în comentarii sau direct în pagina evenimentului, pe contul nostru de Facebook.

Vă lăsăm mai jos câteva imagini realizate de invitata noastră, Olga Vuscan.

UPDATE  15  APRILIE 2020

Continuăm seria de evenimente LIVE Photo Talks. 🎥 Ne revedem, miercuri 15 aprilie, de la ora 21:00 pe pagina de Facebook a F64, alături de Marius Tudor și Radu Sigheti, o legendă pentru fotografii de presă din România și nu numai. 

Cine este Radu Sigheti pentru cei care nu îl cunosc?

Pentru cei pasionați de fotografie de presă și documentară, pentru cei pasionați de istorie și de fotografia de altădată, în seara asta îl avem invitat la PhotoTalks pe Radu Sigheti fotograf Reuters de 30 de ani, fost șef de birou foto în Africa, fondator al Asociației Fotografilor de Presă din România.

Când zici fotografie de presă în România s-ar putea să se confunde cu Radu Sigheti. Are de lăsat o moștenire imensă și vine cu multe povești interesante. A fost șeful biroului foto Reuters din Africa multă vreme, iar acum se ocupă de noul birou din Polonia. N-aveți cum să ratați acest live, Radu e greu de prins!

De această dată, tema este: Fotografia de presă veche și nouă.

Cu Radu Sigheti facem o comparație între fotografia de presă de acum 30 de ani și cea actuală, ce a însemnat evoluția tehnologiei pentru presă și cum poate ajunge un tânăr fotograf să lucreze pentru o agenție ca Reuters. Pe lângă toate astea, sperăm să vedem fotografii reprezentative din istoria României de după 90 încoace.

Vă așteptăm miercuri, 15 aprilie de la ora 9PM cu întrebări pentru invitații noștri! Poți să le lași și aici în comentarii sau direct în pagina evenimentului, pe contul nostru de Facebook.

Vă lăsăm mai jos câteva imagini realizate de invitatul nostru, Radu Sigheti.

UPDATE  8 APRILIE 2020

Continuăm seria de evenimente LIVE Photo Talks. 🎥 Ne revedem, vineri 10 aprilie, de la ora 21:00 pe pagina de Facebook a F64, alături de Marius Tudor și Florin Ștefan

Cum se prezintă Florin Ștefan pentru cei care nu îl cunosc?

Deși nu pare, îmi vine greu să umplu rânduri întregi când vine vorba despre mine, dar dacă trebuie o fac, așa că iată o scurtă prezentare a mea.

Nu m-am văzut niciodată ca fotograf de eveniment, dar la 30 de ani, în urma unor evenimente mai puțin fericite din viața mea personală am fost nevoit să fac ceva pentru a-mi câstiga existența. Aveam deja ceva apartura cu care mă “jucăm” si am decis să mă fac fotograf de eveniment. La inceput am gandit totul pentru business, dar apoi totul s-a transformat repede in pasiune. Pasiune pentru fotografie, pasiune pentru frumos, pasiune pentru a vrea mai mult și pasiune de oameni.

Așa este, sunt pasionat de oameni și poveștile lor, sunt pasionat să înțeleg cum gândesc, ce gândesc, de ce gândesc așa. Mă fascinează să cunosc oameni noi si să le înțeleg nevoile.

Pentru că am luat-o pe drumul fotografiei relativ târziu, cred că se poate orice și niciodată nu e târziu pentru nimic, important este să vrei.

De această dată, tema este: Fotografia ca terapie. Cum abordăm proiecte non-comerciale în această perioadă și cum ne ajută.

Ce are în comun fotografia cu terapia și unde se întâlnesc ele? Amandouă ne ajută să ajungem mai aproape de noi înșine, completându-se astfel. Fotografia oferă oportunitatea de a transmite mai departe anumite mesaje și simțiri dincolo de cuvinte

Vă așteptăm vineri, 10 aprilie de la ora 9PM cu întrebări pentru invitații noștri! Poți să le lași și aici în comentarii sau direct în pagina evenimentului, pe contul nostru de Facebook.

Vă lăsăm mai jos câteva imagini realizate de invitatul nostru, Florin Ștefan.

UPDATE 02 APRILIE 2020

Continuăm seria de evenimente LIVE Photo Talks. 🎥 Ne revedem, vineri 3 aprilie, de la ora 21:00 pe pagina de Facebook a F64, alături de Marius Tudor și Cromatica Photography.

Invitații serii, Irina și Robert, sunt doi bucureșteni care, sub numele Cromatica, fotografiază de 12 ani evenimente și o fac de la bun început așa cum le place lor, ignorând trendurile și regulile, dar reușind totuși să crească în mod constant de la un an la altul. Într-o lume în care fiecare încearcă să atragă atenția asupra sa și într-un mediu foarte competitiv, ei nu s-au promovat, nu au fost niciodată foarte activi pe rețelele de socializare, nu au făcut fotografii care “prind” dacă nu au crezut în ele. În schimb, livrează mereu la timp, își editează fotografiile cu mare grijă, cred în valoarea albumelor și încearcă mereu să le facă foarte speciale, au clienții pe care și-i doresc. Acum, când toate s-au oprit, ne povestesc cum fac ei lucrurile.

De această dată, tema este: Workflow și best practices în post procesare. Powered by ASUS. Soluții actuale de stocare atât hardware cât și cloud.

  • Workflow (cum fotografiem, descărcare, salvare, selectare pentru editare, editare, exportare, galerie, blog/social media/concursuri/albume)
  • Presets (necesitate, originalitate, unicitate, stil)
  • Tips&tricks (împărțirea fotografiilor pe momente pentru eficiență, crearea anumitor pensule pentru ceea ce corectăm cel mai des, presets pentru anumite spații în care fotografiem des)
  • Selectarea fotografiilor pentru clienți si pentru blog, selectarea fotografiilor în functie de scop – concursuri, blog, reviste etc., fotografiile reprezentative, alăturarea fotografiilor pe blog si in albume, slideshow-uri 
  • Design albume 
  •  Cum facem să trecem prin slide-urile unui album și să se vadă mai mari? Share sreen?
  • Editarea pentru print și pentru concursuri (importanța calibrării corecte, a alegerii unui colaborator potrivit pentru print, importanța detaliilor în editarea pentru concursuri)

Vă așteptăm vineri, 3 aprilie de la ora 9PM cu întrebări pentru invitații noștri! Poți să le lași și aici în comentarii sau direct în pagina evenimentului, pe contul nostru de Facebook.

Vă lăsăm mai jos câteva imagini realizate de invitații noștri, Irina și Robert de la Cromatica Photography.

UPDATE 30 MARTIE 2020

Continuăm seria de evenimente LIVE Photo Talks. 🎥 Ne revedem, miercuri 1 aprilie (nu este o glumă!), de la ora 21:00 pe pagina de Facebook a F64, alături de Marius Tudor și Mihnea Ratte.

Mihnea a început ca jurnalist, dar în paralel a dezvoltat o pasiune pentru fotografie. A pus punct redacției și s-a aruncat cu capul înainte în noul lui scop în viață: să arate celor din jurul lui cum și ce vede el. Așa a ajuns să spună despre el că este fotograf fericit, pentru că în fiecare zi face ce îi place. Fotografiază de 13 ani și cel mai mult îi place alergătura de la evenimente și festivaluri. Consideră că aparatul este doar o unealtă, important este să transmită ce simte.

De această dată, tema este: Analiză de criză – Fotografia corporate și de festival.

Ce se întamplă cu evenimentele sau job-urile corporate? Unii clienți încă vor fotografii de produs. Cum procedezi în cazul acesta? Accepți jobul dacă nu poți lucra de acasă? În ce condiții lucrezi? Cu activările de la festivaluri ce se va întâmpla? Vom atinge subiecul siguranței în munca unui fotograf/videograf, dar si de ce echipamente ai nevoie ca să faci fotografie de produs de acasă, daca e nevoie să te adaptezi în această perioadă.

Vă așteptăm miercuri, 1 aprilie de la ora 9PM cu întrebări pentru invitații noștri! Poți să le lași și aici în comentarii sau direct în pagina evenimentului, pe contul nostru de Facebook.

Vă lăsăm mai jos câteva imagini realizate de invitatul nostru, Mihnea Ratte.

UPDATE 25 MARTIE 2020

Continuăm seria de evenimente LIVE Photo Talks. 🎥 Ne revedem, vineri 27 martie, de la ora 21:00 pe pagina de Facebook a F64, alături de Marius Tudor și Vali Bărbulescu.

Vali Bărbulescu a descoperit fotografia în urmă cu 10 ani și de atunci se află într-o călătorie vizuală continuă. Fascinat de frumusețea umană, fiecare portret realizat de el se constituie într-o poveste spusă într-o fracțiune de secundă. Atracția pentru estetic în forme și spatiu l-a dus către fotografia de fashion, pe care Vali o realizează natural, într-o manieră clasică dar cu o rezonanță contemporană puternică.

Pasiunea, determinarea și munca susținută au făcut ca fotografiile sale să fie recunoscute în marile epicentre ale modei ca Paris, Milano, Londra sau New York.

A fost publicat în print și online în reviste ca Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, GQ, Vanity Fair etc. Lucrează frecvent pentru branduri ca Valentino, Dolce Gabbana, Alberta Ferretti, Bvlgari etc., iar fotografiile sale includ modele de top ca Gigi și Bella Hadid, Kendal Jenner, Taylor Hill, Izabel Goulart, Isabeli Fontana, Barbara Palvin, Kaia Gerber si cei mai importanti influenceri din zona fashion/lifestyle printre care Chiara Ferragni, Kristina Bazan, Bruna Marquezine, Cameron Dallas și Anna Dello Russo.

Hedonist avid și cu un spirit nomad, Vali Bărbulescu se folosește de fotografie pentru a realiza “the journey of his life”!

De această dată, tema este: Reset. Care ar fi ramurile fotografiei care pot inflori/ se pot dezvolta in aceasta perioada?

Perioada asta de izolare trebuie respectată cu strictețe și o putem folosi pentru a acumula cunoștinte despre fotografie. Indiferent că este un documentar, un tutorial sau un webinar despre foto, ele se vor “imprima” mult mai bine în această perioadă de liniște. Ne putem revizui stilul fotografic și putem reconsidera utilitatea acestuia în perioada următoare. De exemplu, fotografii de event vor trebui să migreze probabil către portret/documentar sau altceva. În plus, sunt binevenite în această perioadă autochallenge-urile, cum ar fi “sunt acasă, hai să văd cum pot fotografia mai bine o ceașcă de cafea, un ou, o plantă, pe membrii familiei sau un apus la care am acces de pe geam sau balcon. În mod cert, această perioadă va “decanta” mulți dintre fotografii actuali. Prim motivație, nevoie, bani și răbdare.

Vă așteptăm vineri, 27 martie de la ora 9PM cu întrebări pentru invitații noștri! Poți să le lași și aici în comentarii sau direct în pagina evenimentului, pe contul nostru de Facebook.

Vă lăsăm mai jos câteva imagini realizate de invitatul nostru, Vali Bărbulescu.


UPDATE 23 MARTIE 2020

 

 

Continuăm seria de evenimente LIVE Photo Talks. 🎥 Ne revedem, miercuri 25 martie, de la ora 21:00 pe pagina de Facebook a F64, alături de Marius Tudor și Narcis Tarcea.

Narcis este fotograf la IMAGIA și co-fondator al WEDDCAMP. Activ atât în domeniul fotografiei cât și în cel al marketingului, Narcis a pornit IMAGIA în urmă cu 14 ani ca o joacă, dar fost luat foarte în serios. Așa că a căutat modalități de a se juca împreună cu clienții, să fie mai fun. Zice că din când în când îi iese!

De această dată, tema este Self Marketing – Cum ne promovăm și reușim să fim activi în zona de online în perioada de criză.

Vă așteptăm miercuri, 24 martie de la ora 9PM cu întrebări pentru invitații noștri! Poți să le lași și aici în comentarii sau direct în pagina evenimentului, pe contul nostru de Facebook.

Vă lăsăm mai jos câteva imagini realizate de invitatul nostru, Narcis Tarcea.

Vrei să fii primul care află când intrăm LIVE alături de invitații noștri? Înscrie-te AICI și te notificăm! 

Și tu ne poți recomanda alte teme, subiecte de interes pentru tine, te invităm să le treci în comentariile acestui articol!

În episodul pilot, Marius îl va avea ca invitat pe Marian Sterea, co-fondator al celei mai importante comunități de fotografi de nuntă și evenimente din România, WEDDCAMP Community, și unul dintre initiatiorii 2Creative Workshop.

Cum se prezintă Marian Sterea pentru cei care nu îl cunosc?

“Iubesc fotografia, iubesc să transform momentele acelea imperfecte în emoții perfecte. Și iubesc să lucrez cu lumină și OAMENII din jurul meu. Pentru mine fotografia nu este despre cele mai scumpe sau noi camere. Altminteri, banii îi investesc cu drag în echipamente, mai ales dacă e vorba despre lumini. 🙂

Pentru mine, chiar și astăzi, rămân valabile cuvintele lui Annabel Williams: Fotografia este 90% psihologie și 10% tehnică.”

Iată și câteva realizări de-ale lui Marian în materie de fotografie de nuntă:

  • Image of the year 2012 – Nikon Romania
  • top 50 Fearless Photographers 2013
  • 15 Fearless Photographers awards
  • 20 ISPWP awards
  • TOP 20 SPRING 2016 ISPWP
  • 28th in TOP 100 ISPWP 2016
  • Multiple awards at Wedding & Portrait Photography International – WPPI
  • Master Photographers Association award “Aspiring member” category 2016/17 MPA UK
  • 8th place in TOP 100 Wedding Photographer Society
  • Top 150 best international wedding photographers for 2016 SLR Lounge

Ne vedem LIVE, vineri 20 martie, de la ora 21:00 pe pagina de Facebook a F64, unde vom discuta despre impactul situației actuale din țară și străinătate, cum trebuie să ne repliem și să ne regândim strategiile pe termen mediu și chiar lung. Important e să vedem oprtunitățile și să ne reinventăm în acestă perioadă!

 

Bineînțeles, așteptăm în comentarii întrebările voastre pentru Marius Tudor și Marian Sterea!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.