WEDDCAMP 2024 line-up

WEDDCAMP, cel mai așteptat eveniment din 2024 dedicat fotografilor de nuntă din România

Vrei să mergi la WEDDCAMP și n-ai apucat bilet la preț de Early Booking? TAMRON ROMÂNIA și SIGMA ROMÂNIA, parteneri principali ai evenimentului, oferă câte un cod de reducere de 34%. Trebuie doar să citești articolul și să descoperi codurile. Codurile sunt valabile pentru o singură înregistrare!


Într-o lume în care mai totul se petrece (și trece) în viteză pe social media, printre sute de mii de reels cu sfaturi care mai de care despre fotografie și ședințe foto reușite, WEDDCAMP își continuă planul început în februarie 2016, acela de a aduna în persoană, măcar o dată pe an, o parte dintre cei mai buni fotografi de nuntă din România. O strângere caldă de mâna și o îmbrățișare sinceră vor face mereu mult mai bine decât o vorba spusă prin ecranul rece al unui telefon mobil.

Ajuns la ediția a opta, adică cel mai longeviv eveniment de profil din România, WEDDCAMP s-a mutat pentru prima dată în existența sa. După șapte ani minunați petrecuți la malul marii, la Mamaia, a sosit vremea pentru o experiență de neuitat la Brașov. Așadar, în mai puțin de o lună, pe 23-24 martie, peste 160 de fotografi de nuntă și reprezentanți ai celor mai mari branduri din domeniul fotografiei se reîntâlnesc pentru două zile de inspirație, informații utile, dar și socializare și distracție.

WEDDCAMP s-a născut din îmbinarea a două idei: de a avea în România conferințe și workshopuri de fotografie foarte bune, dar totuși accesibile, și de a crea o comunitate puternică a fotografilor de nuntă.

Misiunea WEDDCAMP este să sprijine fotografia de nuntă prin educație. Întâlniri cu oameni și cu idei de valoare, deschiderea către stiluri diferite, aderarea la niște principii și practici sănătoase, crearea unor conexiuni importante, posibilitatea de a fi în mijlocul acestei lumi a fotografiei și nu la o margine a ei – toate aceste lucruri și multe altele fac parte din ceea ce WEDDCAMP și-a propus să ofere.

Ca de fiecare dată, temele de discuție vor fi diverse, iar panelul invitaților este din nou la mare înălțime. Vom avea povești interesante și sincere despre parcursul fiecăruia prin fotografie, dar și discuții mai puțin abordate in comunitatea fotografilor de nuntă, despre cât de importantă este păstrarea sănătății mintale pe tot acest drum greu, încărcat cu multe ore de lucru și, uneori, cu singurătate.

WEDDCAMP 2024 line-up

WEDDCAMP și-a câștigat renumele de cel mai important și cel mai bine organizat eveniment din industrie. Așa spune majoritatea celor care au participat cel puțin o dată. Ajuns la a opta ediție, WEDDCAMP este singurul loc din România pe unde a trecut o parte dintre cei mai buni fotografi de nuntă din lume, de comercial sau portret, dar și din România, fotografi ca Erika și Lanny Mann (Twomann Studios)Mauricio Arias (Chrisman Studios)Victor LaxPedro EturaFabio MirullaDaniele VertelliPhilippe NieusIvan TroyanovskiVerity și Chris SansomIsabelle HattinkFranck BoutonnetRichard HowmanClaire Louise, Philippe SwiggersVassil Nikolov, Yana Peneva, Jon MoldSegun OlotuYves Schepers, Matteo Carta, Bernard Bertrand, Viviana Galletta, Leonard Walpot, Tunde Koncsol, Andreu Doz, Daimon Xanthopoulos, Virgo Haan sau Monica Munoz și Pol (The Richters). Niciun alt eveniment local nu s-a bucurat de atâtea nume sonore din industria internațională a fotografiei de nuntă.

DE CE SĂ MERGI LA WEDDCAMP?

Conferințele de fotografie sunt o ocazie valoroasă de a te dezvolta și ar trebui ca, în calendarul tău, să treci participarea la o astfel de întâlnire anual, cel puțin. Aia care te inspiră cel mai mult, aia la care participă cei mai mulți dintre cunoscuții tăi, aia care aduce în fața publicului vorbitori pe care ii urmărești de multă vreme și pe care n-ai avut ocazia să-i cunoști personal, dar ai vrea.

Cum te dezvolți? Dacă vii cu așteptarea ca după o conferință de fotografie să pleci acasă știind toate tehnicile de fotografiere, să înveți să folosești blițul în toate condițiile de lumină, să vezi și să înțelegi contextul în care declanșezi, să înțelegi lumina și să ai un business de succes peste noapte, atunci ți-ai irosit și timpul și banii.

Toate astea se dobândesc prin practică, perseverență și cu mult timp petrecut cu camera foto la ochi. Niciun fotograf n-are o rețeta de succes pe care să o poată explica în 50 de minute, în așa fel încât toată lumea din audiență s-o înțelegă, s-o pună în aplicare și, în șase luni, să se uite în contul bancar și să se minuneze.

Mulți fotografi profesioniști urăsc să recunoască acest lucru, dar realitatea este că fotografia de nuntă este, de asemenea, o afacere, iar una dintre cele mai benefice practici de afaceri – în orice domeniu și mediu de afaceri – este, de fapt, una socială: networking-ul. La o conferință vii să cunoști oameni, să schimbi impresii, să-ți faci prieteni, să afli de la alți colegi de breaslă ce probleme au și să te identifici cu ele, să înțelegi ce-i face pe unii să meargă mai departe.

Indiferent de formă, ar trebui să înțelegi că scopul unui astfel de eveniment este să te încurajeze să îți îmbunătățești viziunea, modul de lucru, pe tine ca om și afacerea.

PREZENTAREA INVITAȚILOR

Linda Bouritious

Linda Bouritius este o fotografă de nuntă din Olanda specializată în fotografie documentară de nuntă. A spune povestea cuplurilor, în timp ce își permite să-și facă loc propriilor emoții și simțul umorului este ceea ce distinge munca ei de ceilalți.
În ultimii ani, Linda a câștigat numeroase premii internaționale, clasându-se in Top 10 Fearless Photographers în 2021 și fotograful olandez numărul This is Reportage și This is Reportage Family în 2020.

Linda Bouritious WEDDCAMP 2024
Linda Bouritious WEDDCAMP 2024
Linda Bouritious WEDDCAMP 2024
Linda Bouritious WEDDCAMP 2024
Linda Bouritious WEDDCAMP 2024

Alexander Lupașcu – Nikon România Z Creator

Creativitatea, modul în care folosește lumina și compozițiile îndrăznețe și jucăușe sunt trei caracteristici care îl reprezintă pe Alexander Lupascu și, în același timp, îl fac să se deosebească într-o industrie mereu într-o continuă schimbare. E de ajuns să-i privești fotografiile ca să-i recunoști amprenta.
A fost și este pasionat de fotografia de portret și de nud, a fotografiat prima nuntă în 2009, dar consideră că trecerea la fotografia profesională a făcut-o abia în 2015. De atunci este într-o continuă ascensiune și este prezent constant în galeriile concursurilor naționale și internaționale de profil. În zona de teaching și educație, ține unul dintre cele mai apreciate workshopuri de fotografie de nuntă din România.

Alexander Lupascu Nikon Romania Z Creator
Alexander Lupascu Nikon Romania Z Creator
Alexander Lupascu Nikon Romania Z Creator