WEDDCAMP 2024 line-up

WEDDCAMP, cel mai așteptat eveniment din 2024 dedicat fotografilor de nuntă din România

Vrei să mergi la WEDDCAMP și n-ai apucat bilet la preț de Early Booking? TAMRON ROMÂNIA și SIGMA ROMÂNIA, parteneri principali ai evenimentului, oferă câte un cod de reducere de 34%. Trebuie doar să citești articolul și să descoperi codurile. Codurile sunt valabile pentru o singură înregistrare!


Într-o lume în care mai totul se petrece (și trece) în viteză pe social media, printre sute de mii de reels cu sfaturi care mai de care despre fotografie și ședințe foto reușite, WEDDCAMP își continuă planul început în februarie 2016, acela de a aduna în persoană, măcar o dată pe an, o parte dintre cei mai buni fotografi de nuntă din România. O strângere caldă de mâna și o îmbrățișare sinceră vor face mereu mult mai bine decât o vorba spusă prin ecranul rece al unui telefon mobil.

Ajuns la ediția a opta, adică cel mai longeviv eveniment de profil din România, WEDDCAMP s-a mutat pentru prima dată în existența sa. După șapte ani minunați petrecuți la malul marii, la Mamaia, a sosit vremea pentru o experiență de neuitat la Brașov. Așadar, în mai puțin de o lună, pe 23-24 martie, peste 160 de fotografi de nuntă și reprezentanți ai celor mai mari branduri din domeniul fotografiei se reîntâlnesc pentru două zile de inspirație, informații utile, dar și socializare și distracție.

WEDDCAMP s-a născut din îmbinarea a două idei: de a avea în România conferințe și workshopuri de fotografie foarte bune, dar totuși accesibile, și de a crea o comunitate puternică a fotografilor de nuntă.

Misiunea WEDDCAMP este să sprijine fotografia de nuntă prin educație. Întâlniri cu oameni și cu idei de valoare, deschiderea către stiluri diferite, aderarea la niște principii și practici sănătoase, crearea unor conexiuni importante, posibilitatea de a fi în mijlocul acestei lumi a fotografiei și nu la o margine a ei – toate aceste lucruri și multe altele fac parte din ceea ce WEDDCAMP și-a propus să ofere.

Ca de fiecare dată, temele de discuție vor fi diverse, iar panelul invitaților este din nou la mare înălțime. Vom avea povești interesante și sincere despre parcursul fiecăruia prin fotografie, dar și discuții mai puțin abordate in comunitatea fotografilor de nuntă, despre cât de importantă este păstrarea sănătății mintale pe tot acest drum greu, încărcat cu multe ore de lucru și, uneori, cu singurătate.

WEDDCAMP 2024 line-up

WEDDCAMP și-a câștigat renumele de cel mai important și cel mai bine organizat eveniment din industrie. Așa spune majoritatea celor care au participat cel puțin o dată. Ajuns la a opta ediție, WEDDCAMP este singurul loc din România pe unde a trecut o parte dintre cei mai buni fotografi de nuntă din lume, de comercial sau portret, dar și din România, fotografi ca Erika și Lanny Mann (Twomann Studios)Mauricio Arias (Chrisman Studios)Victor LaxPedro EturaFabio MirullaDaniele VertelliPhilippe NieusIvan TroyanovskiVerity și Chris SansomIsabelle HattinkFranck BoutonnetRichard HowmanClaire Louise, Philippe SwiggersVassil Nikolov, Yana Peneva, Jon MoldSegun OlotuYves Schepers, Matteo Carta, Bernard Bertrand, Viviana Galletta, Leonard Walpot, Tunde Koncsol, Andreu Doz, Daimon Xanthopoulos, Virgo Haan sau Monica Munoz și Pol (The Richters). Niciun alt eveniment local nu s-a bucurat de atâtea nume sonore din industria internațională a fotografiei de nuntă.

DE CE SĂ MERGI LA WEDDCAMP?

Conferințele de fotografie sunt o ocazie valoroasă de a te dezvolta și ar trebui ca, în calendarul tău, să treci participarea la o astfel de întâlnire anual, cel puțin. Aia care te inspiră cel mai mult, aia la care participă cei mai mulți dintre cunoscuții tăi, aia care aduce în fața publicului vorbitori pe care ii urmărești de multă vreme și pe care n-ai avut ocazia să-i cunoști personal, dar ai vrea.

Cum te dezvolți? Dacă vii cu așteptarea ca după o conferință de fotografie să pleci acasă știind toate tehnicile de fotografiere, să înveți să folosești blițul în toate condițiile de lumină, să vezi și să înțelegi contextul în care declanșezi, să înțelegi lumina și să ai un business de succes peste noapte, atunci ți-ai irosit și timpul și banii.

Toate astea se dobândesc prin practică, perseverență și cu mult timp petrecut cu camera foto la ochi. Niciun fotograf n-are o rețeta de succes pe care să o poată explica în 50 de minute, în așa fel încât toată lumea din audiență s-o înțelegă, s-o pună în aplicare și, în șase luni, să se uite în contul bancar și să se minuneze.

Mulți fotografi profesioniști urăsc să recunoască acest lucru, dar realitatea este că fotografia de nuntă este, de asemenea, o afacere, iar una dintre cele mai benefice practici de afaceri – în orice domeniu și mediu de afaceri – este, de fapt, una socială: networking-ul. La o conferință vii să cunoști oameni, să schimbi impresii, să-ți faci prieteni, să afli de la alți colegi de breaslă ce probleme au și să te identifici cu ele, să înțelegi ce-i face pe unii să meargă mai departe.

Indiferent de formă, ar trebui să înțelegi că scopul unui astfel de eveniment este să te încurajeze să îți îmbunătățești viziunea, modul de lucru, pe tine ca om și afacerea.

PREZENTAREA INVITAȚILOR

Linda Bouritious

Linda Bouritius este o fotografă de nuntă din Olanda specializată în fotografie documentară de nuntă. A spune povestea cuplurilor, în timp ce își permite să-și facă loc propriilor emoții și simțul umorului este ceea ce distinge munca ei de ceilalți.
În ultimii ani, Linda a câștigat numeroase premii internaționale, clasându-se in Top 10 Fearless Photographers în 2021 și fotograful olandez numărul This is Reportage și This is Reportage Family în 2020.

Linda Bouritious WEDDCAMP 2024
Linda Bouritious WEDDCAMP 2024
Linda Bouritious WEDDCAMP 2024
Linda Bouritious WEDDCAMP 2024
Linda Bouritious WEDDCAMP 2024

Alexander Lupașcu – Nikon România Z Creator

Creativitatea, modul în care folosește lumina și compozițiile îndrăznețe și jucăușe sunt trei caracteristici care îl reprezintă pe Alexander Lupascu și, în același timp, îl fac să se deosebească într-o industrie mereu într-o continuă schimbare. E de ajuns să-i privești fotografiile ca să-i recunoști amprenta.
A fost și este pasionat de fotografia de portret și de nud, a fotografiat prima nuntă în 2009, dar consideră că trecerea la fotografia profesională a făcut-o abia în 2015. De atunci este într-o continuă ascensiune și este prezent constant în galeriile concursurilor naționale și internaționale de profil. În zona de teaching și educație, ține unul dintre cele mai apreciate workshopuri de fotografie de nuntă din România.

Alexander Lupascu Nikon Romania Z Creator
Alexander Lupascu Nikon Romania Z Creator
Alexander Lupascu Nikon Romania Z Creator
Alexander Lupascu Nikon Romania Z Creator
Alexander Lupascu Nikon Romania Z Creator

Ioan Bragheșiu

“De la cununie la agenție”, o referire la originile noastre ca fotografi de nuntă și la drumul nostru către ceea ce suntem astăzi – o agenție de publicitate cu o echipă completă și complexă.

Numele meu este Ioan Bragheșiu și reprezint Vizibil, o agenție care oferă totul: videografie, web design si grafica si social media marketing – toate sub aceeași egidă. Suntem oameni cu conținut mereu la ei, iar pasiunea noastră pentru creație ne ghidează în fiecare proiect. Ne plac conceptele și soluțiile inovatoare care conduc către rezultate tangibile. Echipa noastră nu se oprește niciodată din a depăși granițele creativității. Explorăm cele mai înalte culmi și acceptăm toate provocările pentru a aduce proiectele noastre la viață.

Povestea noastră și a mea, de asemenea, a început în urmă cu ani buni, când am pornit ca fotografi de nuntă. Am trecut prin multe etape, am dezvoltat studioul nostru și ne-am diversificat portofoliul pentru a include o gamă variată de servicii fotografice. Am făcut investiții semnificative în tehnologie și ne-am adaptat constant la schimbările din industrie.

Am învățat că fotografia și vizualul sunt esențiale pentru a comunica cu audiența corectă și că adevărata magie se întâmplă atunci când tehnica și creativitatea se întâlnesc.

Ioan Braghesiu WEDDCAMP 2024
Ioan Braghesiu WEDDCAMP 2024
Ioan Braghesiu WEDDCAMP 2024
Ioan Braghesiu WEDDCAMP 2024
Ioan Braghesiu WEDDCAMP 2024

Rotund Perfect // Raluca și Florin

Hey! Noi suntem Raluca Rotund și Florin Rotund (Rotund Perfect) și venim la WEDDCAMP 2024! Considerăm că e bine să scriem aici oareșce lucruri despre noi, ca vouă să vă fie mai ușor să înțelegeți stilul muncii noastre. Suntem îndrăgostiți de ceea ce facem, aproape la fel de mult ca unul de celălalt! Suntem foaaaarte diferiți, dar aparent ne potrivim bine împreună. Când nu pozăm sau edităm, siguuur suntem pe undeva la munte. Ne place să credem că suntem fotografi de oameni și de mișcare, fotografi de bucuriile oamenilor de lângă noi. Ne străduim să nu trecem nepăsători pe lângă micile și aparent nesemnificativele momente ale vieții… De aici probabil și pasiunea noastră pentru fotografie și film.

Ne plac la nebunie oamenii pasionați (de orice…), naturali și gălăgioși…

Rotund Perfect WEDDCAMP 2024
Rotund Perfect WEDDCAMP 2024
Rotund Perfect WEDDCAMP 2024
Rotund Perfect WEDDCAMP 2024
Rotund Perfect WEDDCAMP 2024

Sara Sganga

Sara Sganga este specializată în fotografie cinematografică și este foarte tânăra fondatoare a propriului studio. Fotografia ei este o călătorie între amintiri compuse din lumină și umbră, emoții, umor, momente iconice, frumusețe și eleganță.
În 2022, Sara a câștigat Fotograful Anului în Italia (This is Reportaj) și Top 10 Cei mai buni fotografi de nuntă din lume (ISPWP). În 2023, ea se numără printre cei mai buni fotografi din lume ai Fearless Photographers (Top 10).

În prezent, împreună cu soțul ei Roberto, lucrează în Italia și în întreaga lume, fotografiind nunți exclusiviste și ținand workshopuri, în căutarea constantă a unui instantaneu de impact, emoțional și creativ. Sensibilitatea ei și legătura ei profundă cu care abordează evenimentele îi permit să găsească emoții ascunse și să anticipeze adesea momentele, amestecând regulile compozițiilor și luminii cu eleganța și frumusețea.

Sara Sganga WEDDCAMP 2024
Sara Sganga WEDDCAMP 2024
Sara Sganga WEDDCAMP 2024
Sara Sganga WEDDCAMP 2024
Sara Sganga WEDDCAMP 2024

Ufuk Sarisen

Ufuk este fotograf de nuntă în Izmir, Turcia. Călătoria sa fotografică a început la Istanbul, dar acum surprinde momente nu doar din Turcia, ci și din întreaga lume.

În viața sa de mai devreme, a fost inginer, dar dragostea pentru fotografie l-a determinat să schimbe cariera, transformând hobby-ul său preferat într-un loc de muncă cu normă întreagă. A început cu proiecte de călătorie și documentare, explorând diferite tipuri de fotografie precum food photography, arhitectură, publicitate, produse, modă și evenimente. Fotografiile sale au fost prezentate în reviste și a avut o legătură specială cu Atlas, o publicație de călătorie și geografie, unde nu doar a făcut fotografii, ci și a scris articole. Acest lucru i-a oferit oportunități de a explora mai multe țări. De asemenea, a lucrat pentru o perioadă ca editor foto pentru revista Turkish Airlines Skylife.

Toată experiența și abilitățile pe care le-a dobândit de la diferite tipuri de fotografie au devenit o bază puternică atunci când a trecut la fotografia de nuntă. Nunțile necesită cunoștințe despre diferite stiluri de fotografie, de la fotografierea produselor până la capturarea arhitecturii și de la fotografii documentare la fotografia de modă. Această flexibilitate tehnică l-a făcut să se simtă foarte confortabil. În ultimii 15 ani, el s-a concentrat exclusiv pe fotografia de nuntă, ultimul deceniu fiind complet dedicat acestui domeniu. În ultimii trei ani, a început să experimenteze și cu fotografia documentară de familie.

Ufuk Sarisen WEDDCAMP 2024
Ufuk Sarisen WEDDCAMP 2024

Ana Pastoria – IMAGEN AI Ambassador

Ana Pastoria, încă o prezență feminină în randul speakerilor cu o pasiune pentru a surprinde cuplurile fotografiate de ea într-un mod cat mai autentic. Este stabilită în uimitorul oraș istoric Coimbra din Portugalia, dar o veți găsi adesea urmărind povești de dragoste în întreaga lume. “Cred în încălcarea normelor și depășirea granițelor fotografiei tradiționale de nuntă. Pentru mine, nu este vorba doar de a face fotografii: este de a crea amintiri durabile care să reflecte adevărata esență a unei zile speciale. Mă mândresc să construiesc relații semnificative cu clienții mei, să înțeleg povestea lor individuală de dragoste și să o împletesc în fiecare cadru pe care îl fotografiez. Când nu sunt în spatele camerei, există un pic de Cher în mine care așteaptă să ajungă pe ringul de dans. Mă gândesc să trăiesc viața la maximum și să găsesc modalități prin care munca mea să-mi ofere libertatea de a face exact asta.”

Ana Pastoria WEDDCAMP 2024
Ana Pastoria WEDDCAMP 2024
Ana Pastoria WEDDCAMP 2024
Ana Pastoria WEDDCAMP 2024
Ana Pastoria WEDDCAMP 2024

Jonas Borg – Panasonic Lumix Ambassador

De la prima prezență la WEDDCAMP, Panasonic România a adus în fiecare an unul dintre ambasadorii globali ai brandului. I-ați putut cunoaște pe Viviana Galletta, Bernard Bertrand și Daimon Xanthopoulos, iar în 2024 a venit rândul lui Jonas Borg, un fotograf de nuntă experimentat și videograf din Suedia, a cărui carieră se întinde peste două decenii. Cu un portofoliu global care include lucrări în Singapore, Japonia, Marea Britanie și SUA, obiectivul creativ al lui Jonas a fost să fie un martor al poveștilor de dragoste din întreaga lume. Acum, el a ales să trăiască în Stockholm, în țara sa natală.

Jonas Borg Panasonic Lumix Ambassador WEDDCAMP 2024
Jonas Borg Panasonic Lumix Ambassador WEDDCAMP 2024
Jonas Borg Panasonic Lumix Ambassador WEDDCAMP 2024
Jonas Borg Panasonic Lumix Ambassador WEDDCAMP 2024
Jonas Borg Panasonic Lumix Ambassador WEDDCAMP 2024

Boni Bonev – Sony Global Imaging Ambassador

Boni Bonev, un fotograf cu peste 30 de ani de experiență în domeniul fotografiei de nuntă, reportaj, portret și familie. Este autor a numeroase articole de fotografie în diverse reviste, teste și recenzii. Co-fondator al celui mai mare site de fotografie din Bulgaria.
Coautor al singurei cărți electronice de fotografie din Bulgaria, precum și al cărții de fotografie de lux “Photography – your time machine”. Organizator și participant la peste 30 de expoziții colective și 6 personale.
Este autorul primei expoziții de fotografie de nuntă din Bulgaria, precum și al primei expoziții de fotografie de nuntă austriacă. Câștigător a zeci de premii. În ultimii 20 de ani, a susținut sute de cursuri, prelegeri și training-uri pentru fotografi începători și avansați.

Boni Bonev Sony Global Imaging Ambassador
Boni Bonev Sony Global Imaging Ambassador
Boni Bonev Sony Global Imaging Ambassador
Boni Bonev Sony Global Imaging Ambassador
Boni Bonev Sony Global Imaging Ambassador

ÎNSCRIE-TE LA WEDDCAMP 2024! POȚI CASTIGA PREMII ÎN VALOARE DE PESTE 5000 EURO!

Alături de parteneri și prieteni, WEDDCAMP a pregătit o serie de concursuri și giveaways cu premii în valoare totală de peste 5000 Euro. Un motiv în plus ca să ajungi anul ăsta la Brasov pe 23 și 24 martie! Evenimentul se va desfășura la Belvedere Grand Hotel, la 2 km de centrul Brașovului, pe drumul ce urcă spre Poiană. Ia la tine și echipamentul de ski, s-ar putea sa ningă! Că să fii la curent cu toate noutățile despre eveniment, dă join grupului de Facebook WEDDCAMP COMMUNITY.

WEDDCAMP pe rețelele sociale:

REDUCERE SIGMA ROMÂNIA

Biletul la conferință include: pauzele de cafea, traducere engleză-română, română-engleză, accesul la party plus un invitat si masa de pranz pentru cele două zile.

Aplică la checkout codul de reducere SIGMA34 pentru un discount de 34%, valabil pentru un singur bilet.

8 ani de weddcamp community

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Dacă te abonezi la newsletter-ul WEDDCAMP Community poți descoperi giveaways și coduri de reducere pentru licențe de softuri, camere și obiective foto.

REDUCERE TAMRON ROMÂNIA

Biletul la conferință include: pauzele de cafea, traducere engleză-română, română-engleză, accesul la party plus un invitat si masa de pranz pentru cele două zile.

Aplică la checkout codul de reducere TAMRON34 pentru un discount de 34%, valabil pentru un singur bilet.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.