PhotoStory 2019 în țară: F64 pune fotografia pe hartă!

Anul acesta, PhotoStory 2019 revine cu a treia ediție, prin care sărbătorim 18 ani de activitate! În 2019, ne vom axa pe comunitate, pe ceea ce am reușit să creăm împreună cu partenerii noștri de-a lungul a 18 ani în care am învățat, am crescut împreună și ne-am adaptat schimbărilor.

Pe lângă evenimentul din București, de pe 3 octombrie, ce va avea loc la The Ark,  invităm comunitățile locale din 6 orașe: Timișoara, Constanța, Piatra-Neamț, Sibiu, Brașov și Cluj-Napoca să sărbătorească alături de noi, Majoratul Fotografilor. Noi facem cinste cu “berea”, iar voi puteți să vă cunoșteți mai bine, să legați prietenii și, de ce nu, colaborări viitoare!

PhotoStory 2019 la Timișoara – 4 octombrie, ora 19:00 @ Anghel Brothers Studio (Str. Pestalozzi Nr. 22, Timișoara)

Vrei să participi la întâlnirea fotografilor din Timișoara? Completează acest formular: https://forms.gle/z7vS8YoDiv2RH1x87

Gazda fotografilor din Timișoara va fi fotograful Cătălin Anghel.

Cătălin Anghel este un artist fotograf și foto-jurnalist profesionist de nunți, cu sediul în Timisoara, România. A găsit cel mai bun coechipier în persoana fratelui său, Adrian Anghel. Ei lucrează împreună, începând din 2014, într-un duo fotograf-videograf cunoscut sub numele de Anghel Brothers, creând amintiri minunate pentru cuplurile din întreaga lume.

PhotoStory 2019 la Constanța – 3 octombrie, ora 17:30 @ En Provence

Aflat la ieșire din Constanța, cu vedere către lac, spre Ovidiu, Restaurantul En Provence îmbină serviciile de cea mai bună calitate și natura! Locația prezintă 3 zone de interes. Restaurantul are un design elegant, ce poate primii peste 200 de persoane și o gradină de vară care crează o zonă perfectă pentru petreceri în aer liber și terasa deschisă cu vedere spre lac.

Vrei să participi la întâlnirea fotografilor din Constanța? Completează acest formular: https://forms.gle/VVAhfum3uLwK1bar7

Gazda fotografilor din Constanța va fi fotograful George Stan.

“Încearcă să îți imaginezi următorul moment: “E toamnă, ești pe marginea unui lac, înconjurat de o pădure cu frunze aurii și de un roșu aprins, o adiere aduce o aromă de fum de lemne arse și e liniste.. se aude doar padurea și respirația ta.” Acest sentiment îl am atunci când fotografiez emoțiile. Atenția mă duce la detaliile din fața mea sau din jurul meu și mă simt liber. Să spun două cuvinte despre mine. Am 33 de ani și sunt de la mare. Am terminat Academia Navală Militară și momentan sunt norocos să fiu fotograf! Începand cu anul 2011 am început cariera de fotograf profesionist! Conjunctura a făcut să mă dezvolt în domeniul fotografiei de nuntă. După doar un an, am devenit partener pentru Sony Uk. Acest lucru mi-a dat un impuls și am decis să insist în acest domeniu. Câțiva fotografi internaționali, câteva seminarii de la F64 m-au ajutat să îmi conturez o idee despre ce aș vrea să devin și cum să arate fotografia realizată de mine. M-am inscris în câteva competiții internationale să pot avea un reper tehnic obiectiv legat de fotografia pe care o realizez și rezultatele nu au încetat să apară. Dorința de dezvoltare m-a împins către Canon și mă bucur de decizia de la momentul respectiv, pentru că aparatura m-a ajutat să mă simt împlinit și încrezător în ceea ce realizam. Câteva premii internaționale, cateva nunți în exteriorul României, să devin partener Canon România pentru fotografia de nuntă in 2015, să apar în lista câștigătorilor în Top 20 MyWed în 2017, să am un proiect alături de Unicef și Canon in 2018 pentru educație, locul 8 în top 10 fotografi de nuntă români , mi-au demonstrat că sunt pe un drum bun și ascendent și sunt fericit că am ales să fiu fotograf. Prin fotografie mă simt liber și cred că este cel mai important lucru să obținem libertatea ca artiști, să ne putem exprima viziunea și in același timp să avem și o libertate financiară.”

PhotoStory 2019 la Piatra Neamț – 3 octombrie, ora 18:00 @ Palatul Copiilor

Vrei să participi la întâlnirea fotografilor din Piatra Neamț? Completează acest formular: https://forms.gle/VxYZ9fyDdwbv5Vym6

Gazda fotografilor din Piatra Neamț va fi fotograful Daniel Chindea, alături de fotograful Ionuț Ștefănescu. Cu sprijinul Palatului Copiilor Piatra Neamț și Foto Club Neamț.

În cele trei ore vom vorbi despre trecutul, prezentul și viitorul fotografiei. Discuția va fi prietenească și constructivă, fără accente didactice dar cu pasiune și învățăminte pentru fiecare dintre cei prezenți.

“Cea mai grea parte a fotografiei de nuntă nu cred că are legătură cu fotografia. Mai degrabă cu temerea de ceilalți. A fi om între oameni atunci când fotografiezi nunți reprezintă cea mai ușoară cale de a te bucura de ceea ce faci. Suntem fotografi, contabili, șoferi, secretare, designeri web, facem prelucrarea imaginilor, vindem și credem că ne pricepem și la marketing. Ce e mai greu? Pentru mine toate sunt grele, toate în afara fotografiei.”


PhotoStory 2019 la Sibiu – 2 octombrie, ora 19:00 @ Lili’s

Restaurantul Lili’s este situat în centrul Sibiului, în Piaţa Mică, fiind un local îmbietor şi plin de individualitate. Iubirea pentru câini a administratorilor este reflectată și în numele restaurantului, care este dat după numele cățelușei lor, Lili, de aici și singura locație Pet Friendly din Sibiu.

Vrei să participi la întâlnirea fotografilor din Sibiu? Completează acest formular: https://forms.gle/XTspQuEoSPWZoJHj6

Gazda fotografilor din Sibiu va fi fotograful Alexander Lupașcu.

“Cea mai bună soluție este mai întâi să te străduiești să scoți ce-i mai bun folosindu-te de echipamentele pe care le ai, iar în momentul în care se pune problema unei noi achiziții, să fii atent la ce ai tu, pentru viziunea ta nevoie, indiferent de ceea ce îți spun alții. E bine să asculți/primești sfaturi, însă orice sfat trebuie filtrat, pentru a-ți da seama cât de mult te ajută.”

PhotoStory 2019 la Brașov – 5 octombrie, de la ora 11:00 @ La Noi Acasă (Str. Constantin Brâncoveanu 36, Brașov)

Vrei să participi la întâlnirea fotografilor din Brașov? Completează acest formular: https://forms.gle/VAqGgEnYYrw2YWVA9

Gazda fotografilor din Brașov va fi fotograful Dan Dinu.

Dan practică fotografia de mai bine de 20 de ani și in 2007 a fondat PhotoLife, una dintre cele mai vechi și mai mari școli de fotografie din țară, unde a organizat până acum foarte multe cursuri și workshop-uri. În prezent este membru fondator și presedintele Forona (Organizatia Fotografilor de Natură din Romania) și se implică în numeroase proiecte fotografice ce vizează protecția mediului, alături de cele mai importante ONG-uri din domeniu cum ar fi WWF, Propark sau Conservation Carpathia. A fost publicat în numeroase reviste, printre care National Geographic, Photo Travel, National Geographic Traveler, Photo Magazine sau WWF Panda Magazine. Dan a avut 6 expoziții personale și numeroase videoproiectii și a participat la multe expozitii de grup. A vizitat și fotografiat până acum peste 30 de țări.

PhotoStory 2019 la Cluj-Napoca – 4 octombrie, ora 19:00 @ Silicon Forest

Vrei să participi la întâlnirea fotografilor din Cluj-Napoca? Completează acest formular: https://forms.gle/KcQBiFFXDDiFNCfJ9

Gazda fotografilor din Cluj-Napoca va fi fotograful Daniel Mîrlea

“Fotografia de natura, cea pe care o practic, a devenit o extensie a ceea ce simt, fac și traiesc și, totodată, oarecum un stil de viață sănătos. Prin intermediul acesteia am descoperit că ora 5.00 dimineața sau uneori chiar mai devreme, e timpul cel mai bun în care să poți vedea natura trezindu-se, iar așa-numitul efort pe care îl presupune, nu iți oferă decât mulțumire și invățături. Timpul pe care îl petrec în natură este o simțire a tot ceea ce mă înconjoară și nicidecum de a surprinde un cadru perfect din punct de vedere tehnic, cât despre a surprinde un moment unic al subiectului pe care il observ, și a sentimentelor pe care acesta mi le trezește. Frumusetea unei intâlniri pe creste cu o capră neagra, fragilitatea aparentă a unor bumbăcărițe pe margine de lac, imensitatea munților scăldați în lumina apusului sunt doar o infimă parte din tot acest intreg care mă fascinează în fiecare zi. Am ales să fac și să creez fotografie, căci fotograful este și un creator, conform lui Andreas Feininger, deoarece cred că prin intermediul acesteia omul poate conștientiza problemele de mediu inconjutator mult mai bine și poate descoperi ceva în sine: reîntoarcerea la natură.”

____

Află mai multe despre evenimentul fotografic al anului: PhotoStory 2019 – De 18 ani devotați pasiunii tale!

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Buna ziua!
    As dori sa știu cit durează expoziția de la Cluj.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.