Photo Story 2022 – Ediție aniversară

Photo Story este un concept complex, care îmbină informația cu practica, noutățile cu experiența, dorința de inedit cu tehnicile clasice. Conferința s-a adresat iubitorilor de imagine încă din 2017, de la prima ediție,  și aduce în prim-plan o serie de subiecte actuale, dezbătute de unii dintre cei mai apreciați specialiști din domeniu.

Cu ocazia aniversării celor 21 de ani F64 organizează o nouă ediție Photo Story, în cadrul căreia vom avea evenimente offline și online deopotrivă.

Iată ce evenimente am pregătit în cadrul acestei ediții aniversare Photo Story!

#1 Portret beauty - Foto/video de impact în locație, cu ambasadorul Panasonic Bernard Bertrand - 3 octombrie, ora 19:00

Alături de Bernard Betrand, vom descoperi secretele fotografiei de portret în general și a fotografiei de frumusețe, în special. El ne va demonstra, prin imagini și videoclipuri, cum putem folosi echipamente de la Panasonic, alături de iluminarea potrivită, pentru a realiza fotografii de impact. Experiența lui vastă în domeniul fotografiei de frumusețe îl recomandă ca speaker-ul potrivit pentru acest eveniment.

Acesta se desfășoară atât offline (doar 20 de locuri disponibile), cât si online (vei primi link-ul pentru a urmari live prezentarea).

Produse Panasonic în focus în cadrul evenimentului

Despre Bernard Bertrand

Bernard Bertrand

.

Tânărul Bernard a crescut fascinat de magia camerei obscure și de întregul proces fotografic din spatele acesteia. Odată terminate studiile fotografice, s-a mutat la Paris pentru a călca pe urmele celor mai renumiți foografi internaționali. Acolo, a devenit rapid asistent al lui Jean Baptiste Mondino și a făcut parte din echipa sa timp de aproape 3 ani.  Regizarea filmelor rămâne una dintre țintele lui majore, iar acum folosește camera pentru a se exprima și prin intermediul filmelor.  Are o pasiune pentru senzualitate și grație. Iluminatul este întotdeauna precis și specific pentru a crea o anumită atmosferă. A lucrat cu clienți precum Jeep, BMW Mini, Porsche, ceasuri Timex, Victoire, After, Gini, Lipton, PlayStation și Nivea. 

#2 De la Fotografie la Print, cu ambasadorul Canon Clive Booth și sesiune touch & try - 4 octombrie, ora 18:00

Canon este un lider al pieței imprimantelor foto de calitate și puternice. Ele oferă rezultate excelente atât în confortul propriei locuințe, cât și la sediul domeniului tău de activitate. Imprimantele Canon printează și scanează fotografiile cu acuratețe, duplicatele acestora fiind la fel de vii ca cele originale. Ele sunt potrivite pentru persoanele de nivel entry, cât și pentru profesioniști.

Ambasadorul Canon Clive Booth ne va povesti cum putem ajunge de la fotografie la print. În cadrul evenimentului offline, după prezentarea pe care o transmitem și LIVE, veți putea testa într-o sesiune de touch&try cum funcționează sistemul RF de la Canon. Pentru aceste sesiuni vom avea și un model dedicat, iar testarea se face în două tranșe, de la 19:30, respectiv 20:30.

Acesta se desfășoară atât offline (doar 20 de locuri disponibile), cât si online (vei primi link-ul pentru a urmări live prezentarea).

Produse Canon în focus în cadrul evenimentului

Canon PRO 300
Canon PRO 1000

Despre Clive Booth

Clive Booth

.

După 20 de ani ca designer grafic, Clive Booth a decis să-și urmeze ambiția de o viață de a deveni fotograf și realizator de film. Ambasador Canon din Marea Britanie, el realizează acum imagini emblematice de modă, frumusețe și portrete.

”Îmi place să mă consider un designer cu o cameră”, spune el. ”La începutul anilor 90, am realizat fotografii și filme pentru Royal Geographic Society din Marea Arctică, printre urși polari și aisberguri. ”

Astăzi, stilul unic al lui Clive, împreună cu experimentarea constantă de noi tehnologii și tehnici, a atras numeroși clienți internaționali. Printre aceștia se numără mărcile de modă House of Holland, Louis Vuitton, H&M, precum și clienți din industria de frumusețe precum MAC Cosmetics și L’Oreal. De asemenea, lucrează pentru giganți corporativi precum Asus, Intel, Fiat și Austin Martin. 

#3 Sesiune Touch & Try cu model, alături de ambasadorul Sony Marian Sterea - 5 octombrie, de la ora 19

În cadrul acestui eveniment exclusiv offline, fotograful Marian Sterea va susține o sesiune de touch & try cu model. În cadrul acestei sesiuni, veți afla secretele fotografiei de portret, ce echipamente Sony sunt potrivite pentru acest tip de fotografie și cum te poți folosi de toate elementele pe care le ai la dispoziție pentru a realiza portrete remarcabile.

Acesta se desfășoară offline. Sunt doar 20 de locuri disponibile.

Produse Sony în focus în cadrul evenimentului

Despre Marian Sterea

Marian Sterea

Marian Sterea este pasionat de fotografie și înconjurat de tot ceea ce înseamnă în jurul lui fotografia. Este fotograf profesionist de nuntă de aproximativ 13 ani. Marian Sterea este co-fondator al celei mai importante comunități de fotografi de nuntă și evenimente din România, WEDDCAMP Comunity, și unul dintre inițiatorii 2CreativeWorkshop. Cum se prezintă Marian Sterea pentru cei care nu îl cunosc?

“Iubesc fotografia, iubesc să transform momentele acelea imperfecte în emoții perfecte. Și iubesc să lucrez cu lumină și oamenii din jurul meu. Pentru mine fotografia nu este despre cele mai scumpe sau noi camere. Altminteri, banii îi investesc cu drag în echipamente, mai ales dacă este vorba despre lumini. Pentru mine, chiar și astăzi rămân valabile cuvintele lui Annabel Williams: Fotografia este 90% psihologie și 10% tehnică.”

#4 Dezbatere live cu tematica: Cum poți face bani din foto-video? - cu Dana Tudoran, Marius Tudor, Gina Buliga și Jean Blagoi - 6 octombrie, ora 19:30

Anul acesta, dezbaterea Photo Story se va axa pe tematica Cum poți face bani din foto-video? Ne vom aminti despre începuturile pasiunii noastre pentru fotografie, cum a evoluat aceasta de-a lungul timpului și vom discuta despre cum va evolua fotografia în ultimii ani, odată cu dezvoltarea tehnologiei și a echipamentelor.

Invitații noștri activează în zone diferite, astfel că vom avea ocazia să descoperim încotro se îndreaptă fotografia pe mai multe paliere

Despre speakeri

Dana Tudoran

Marius Tudor

Dana iubește fotografia de nuntă. Consideră că imaginile sale sunt o reflexie personală. Fotografia este despre comunicare și sentiment. A fi cel mai bun în acest domeniu înseamnă să reușești să surprinzi acea emoție care nu este nicicum forțată, care reprezintă o amprentă unică. Acest lucru o motivează și o face să spună că își iubește meseria. Pentru Dana, autofocusul oferit de EOS R5 este cel mai bun pe care l-a folosit vreodată.

Marius Tudor este fotograf de nuntă de mai bine de 10 ani și este pasionat de fotografia de stradă, sport și călătorie.

A fotografiat peste 500 de nunți pe 5 continente, a fost implicat în mai multe proiecte sociale, este co-fondatorul celei mai importante comunități a fotografilor de nuntă din România, WEDDCAMP Community, și este unul dintre inițiatorii 2CreativeWorkshop.

Gina Buliga

S-a născut în București în anul 1979 și a absolvit Universitatea de drept și Școala de arte Dalles.

Gina a avut de la bun început un ceva pentru fotografie. Când era mică îi plăcea să fie suprinsă în poze, iar prin 2005 s-a pus în spatele aparatului de fotografiat.

Consideră că fotografia este viață și că la această concluzie a ajuns de câțiva ani. Trăiește momentele înainte să declanșeze, iar pentru ea este modul cel mai puternic de a se exprima. Nu își poate imagina viața fără fotografie și mărturisește că cel mai mult se bucură că poate transmite mai departe prin imagine ceea ce trăiește în fiecare zi!

În plus, Gina îmbrățișează un drum căruia mulți dintre noi probabil că nu i-am face față, și anume cel fără o destinație clară sau un drum prestabilit, un haos în care ea a găsit armonie.

Jean Blagoi

Iată ce ne povestește Jean Blagoi:

”1990 sună puțin cam departe de zilele noastre, dar atunci am pus mâna pentru prima oară pe o cameră video. Se întâmpla sa fie chiar Panasonic M7. A fost dragoste la prima vedere. 

Se spune neoficial ca fac parte din ultima Generatie de Aur a Televiziunii. Am avut la cadru somități ca: Delia Budeanu, Florin Piersic, Stela Popescu, Adrian Paunescu, Ion Iliescu, Sebastian Papaiani, Sobi Chzech, Sergiu Nicolaescu, Alexandru Arsinel, Andreea Marin, Compact, IRIS, Holograf și mulți altii.

Astăzi sunt Director de Imagine, Operator Steadicam, Producător. Cei peste 25 de ani în domeniul producției video, m-au purtat în cele mai importante proiecte și televiziuni din Romania. Întotdeauna mi-au plăcut provocările și am acceptat proiectele care mi-au oferit posibilitatea de progres personal.”

Te invităm să participi la evenimentele Photo Story, unde, cu ocazia împlinirii a 21 de ani, aducem în prim-plan o serie de subiecte actuale, dezbătute de unii dintre cei mai apreciați specialiști din domeniu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.