România sălbatică se lansează în cinematografele din întreaga țară pe 17 septembrie

România Sălbatică, cel mai spectaculos documentar dedicat naturii din țara noastră și cel mai urmărit film la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde a cucerit și Premiul Publicului, se va lansa în cinematografele din întreaga țară pe 17 septembrie, distribuit de Transilvania Film.

Cu 3 zile înainte de lansarea în cinema, pe 14 septembrie, va avea loc o proiecție specială în avanpremieră, în rețeaua Cinema City, unde va putea fi văzut, de la ora 19:30, concomitent în 20 de orașe din țară: Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, București, Buzău, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Timișoara. La finalul proiecției-eveniment din 14 septembrie va fi difuzat, în exclusivitate, un video special de making-of, prin intermediul căruia publicul prezent va putea intra în culisele producției celui mai mare documentar despre natura și fauna din țara noastră.

Premiera de Gală a filmului, în prezența întregii echipe, va avea loc pe 15 septembrie, în București, la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” (str. Arhitect Dimitrie Hârjeu, nr. 61), de la ora 19:30. Proiecția documentarului va fi însoțită și de un recital al Bucharest Film Orchestra, prima și singura orchestră dedicată muzicii de film din țară, dirijată de maestrul Tiberiu Soare. Biletele vor fi puse în vânzare prin Eventbook și vor fi disponibile începând cu 1 septembrie.

Ești înscris în grupul F64 – Grupul celor pasionați de fotografie? Avem un concurs pentru tine! Poți câștiga una dintre cele doua invitații la proiecția de gală de pe 15 septembrie.

Iată ce trebuie să faci:

  • Postează în albumul foto dedicat o fotografie cu natura sau viața sălbatică din România, până la 15.09, ora 8AM.
  • Spune-ne povestea locului în care ai obținut fotografia.
  • Fotografiile pot fi încărcate aici: https://bit.ly/394Ueah Alegerea câștigătorului va avea loc mâine, ora 12 PM, în urma jurizării realizate de catre echipa F64.

Mai multe despre film și proiect

Din 2018, Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au lucrat exclusiv pentru acest film documentar de anvergură ce prezintă natura țării noastre așa cum nu s-a mai făcut până acum. Documentarul încununează întregul proiect și încheie munca depusă de întrega echipă și de toți colaboratorii implicați timp de mai bine de 10 ani.

Început în 2010, România Sălbatică a devenit cel mai mare proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din țara noastră. A fost inițiat de fotograful Dan Dinu în colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature) și a fost realizat cu sprijinul RNP Romsilva și implementat împreună cu Administrațiile Parcurilor Naturale și Naționale.

În prima etapă a proiectului, desfășurată între 2010-2013, au fost fotografiate toate cele 28 de rezervații mari din România (parcuri naționale, parcuri naturale, geo-parcuri și rezervații ale Biosferei) existente la acea vreme, iar imaginile surprinse au fost sau vor fi donate administrațiilor acestor rezervații și ONG-urilor de mediu, pentru o mai bună promovare și gestionare a zonelor naturale de la noi din țară. În urma acestui prim demers a rezultat o expoziție de fotografie în aer liber ce a cuprins 50 de imagini în format mare, care au fost expuse în unele dintre cele mai vizitate zone ale celor mai mari orașe din țară (București, Timișoara, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova și Iași). Expoziția a fost văzută de peste 50.000 de vizitatori.

Cosmin Dumitrache s-a alăturat proiectului în 2014 și alături de Dan Dinu a fondat NTD Film. Acest demers a dus la crearea serialului documentar Descoperă România Sălbatică, ce prezintă diferite zone naturale prin intermediul filmului și al fotografiei. Serialul a fost foarte bine primit, trailerul și cele șase episoade finalizate însumând peste 600.000 de vizualizări.

Din 2017 a fost lansat acest website, un portal către cele mai importante arii protejate ale României.

Tu ai așteptat acest film? Te vei duce la cinematograf să îl urmărești? Lasă-ne un comentariu!

Urmărește-ne în continuare pentru a afla informații despre proiectul România Sălbatică!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *