Totul despre F64

F64 s-a născut în 2001, din pasiune pentru imagine. Cu o echipă de aproximativ 150 de angajați, F64 înseamnă atât un spațiu fizic pentru o gamă variată foto-video-audio, cât și un magazin online (poate primul magazin online dedicate echipamentelor foto-video din RO), unde clienții pot găsi tot ceea ce au nevoie în materie de produse și accesorii pentru: fotografie, videografie, vlogging, podcast, live streaming, studio, gadgeturi smart și tech, dar și home & entertainment.

Încă de la început, F64 s-a diferențiat prin oferirea de consultanță de specialitate clienților săi și prin realizarea unor acțiuni menite să adune comunitatea celor pasionați de fotografie și videografie. De-a lungul timpului, a evoluat și s-a adaptat schimbărilor. Anul 2020 a fost anul în care, în contextul pandemiei și distanțării sociale, au fost lansate serviciile de videoconsultanță prin Whatsapp, precum și o serie de evenimente live, intitulate Photo Talks, Canon Talks, Ora de critică șamd., cu subiecte de actualitate și invitați fotografi și videografi cunoscuți și relevanți pentru comunitate.

Consultanță personalizată

F64 nu înseamnă doar cel mai mare magazin de profil pe piața românească de comerț electronic și din sud-estul Europei. Înseamnă totodată evenimente, consultanță personalizată, adaptată în funcție de nevoile diferite ale fiecărui client, realizarea şi promovoarea unor materiale educative despre tot ce înseamnă imagine pe canalele aferente: blogul F64, paginile de Facebook și Instagram, canalul cu video tutoriale și review-uri din Youtube șamd. 

Ce oferă F64 clienților săi?

Pe lângă ce mai variată și bogată gamă de produse și accesorii, precum și consultanța atât de necesară clienților, F64 se distinge prin serviciile pe care le oferă:

 

  • Serviciul de închirieri – care pune la dispoziția clienților soluția perfectă pentru a se bucura în voie de aparatul și accesoriile foto-video mult dorite, la prețuri accesibile. Aceștia le pot folosi când au nevoie și pot testa ce vor, fără costuri prea mari. Gama de produse de închiriere cuprinde aproximativ 250 de produse unice și este permanent diversificată și actualizată cu produse noi și de interes. De exemplu, dacă intenționați să achiziționați un produs nou, un aparat, un obiectiv, încurajăm să închiriați întâi echipamentul, pentru a vedea dacă răspunde așteptărilor voastre.
  • Serviciul de consignație – Ai un echipament pe care vrei să îl vinzi, să-I găsești un stăpân nou, ori cauți să achiziționezi un echipament folosit cu un buget rezonabil? Un client își poate depune produsul, este bineînțeles evaluat de către un specialist, apoi se vinde prin intermediul F64.ro. Poate fi și un serviciu prin care poți face de upgrade: în anumite situații, campanii, clientul poate depune un echipament anume, iar valoarea sa – după vânzare – se transformă în puncte valorice direct în contul său, puncte pe care le poate folosi pentru achiziționarea unui alt echipament ulterior.

 

  • Serviciul de printing – Printingul de la F64 este foarte flexibil și calitativ. Poți printa fotografii de dimensiuni mici, mari sau foarte mari, fotomagneți, albume, toate la o calitate excelentă. Serviciul de printing vine la pachet și cu posibilitatea de a developa și scana filme, aviz amatorilor de fotografie analogică. 
  • F64 oferă cursuri pentru începători și entuziaști, cursuri acreditate și de specializare. Categoria pentru începători a fost gândită pentru a oferi suport atât persoanelor care au achiziționat recent un aparat foto Nikon, Canon sau Sony, cât și pentru persoanele dornice să-și descopere o nouă pasiune și să tracă la următorul nivel. Cursurile acreditate au o structură complexă și sunt concepute pentru a acoperi atât nevoile unui începător, cât și nevoile unui fotograf care are cunoștințele de bază în ceea ce privește fotografia. În completarea celor două categorii detaliate mai sus, cursurile foto specializate sunt dedicate persoanelor care au experiență în utilizarea aparatului foto, dar care încă nu au reușit să își aleagă un tip de fotografie în care să se specializeze.

Și nouă ne este dor de evenimentele offline...

Consolidarea comunității

Deviza F64 este ”devotați pasiunii tale”, iar acest lucru se reflectă în toate acțiunile realizate pentru consolidarea comunității celor pasionați de fotografie și videografie. F64 se adresează oamenilor care doresc să învețe mai multe, să evolueze și să se reinventeze constant. De altfel, tot ce a venit după anul 2020 a fost ca o lecție de reinventare. 

Cum consolidează F64 comunitatea celor pasionați de fotografie și videografie?

  • Evenimentele offline – care au rolul de a aduna oameni pasionați de un anumit subiect și de a crea conexiuni între aceștia. Timp de trei ani, F64 a organizat Photo Story, cel mai mare eveniment offline, un proiect ambițios care a adunat peste 250 de personae la fiecare ediție. 
  • Evenimentele online – organizate de F64, cu sprijinul principalilor producători de pe piață, parteneri constanți ai comunității. Pot fi dezbateri live pe o anumită tematică, cu invitați speciali, fotografi sau videografi cunoscuți, dar și sesiuni de critică foto sau webinarii practice în care aveți șansa să învățați direct de la profesioniști anumite tipuri de fotografie. Foarte importantă este componenta de întrebări și răspunsuri de la finalul fiecărui eveniment (Q&A), dând posibilitatea participanților de a adresa întrebările dorite și de a primi răspunsuri punctuale de la specialiști în domeniu.
  • Blogul F64 – Blogul F64 adună în același loc materiale educative pentru fotografii începători, entuziaști și profesioniști, tutoriale, știri importante pentru comunitate, editorial și proiecte foto sau video, review-uri realizate de colaboratori ai F64 sau anumiți fotografi sau videografi profesioniști, ghiduri de cumpărare, recomandări de accesorii potrivite și multe altele. Este locul de unde te informezi și poți învăța din experiența noastră și a partenerilor noștri.
  • Canalul de Youtube F64 – La fel ca și pe blog, F64 se străduieşte de ceva vreme să adune pe canalul de YouTube dedicat cât mai multe dintre resursele educaționale sau de interes pentru orice fotograf, fie el amator sau profesionist. De la prezentări și review-uri de echipamente foto-video-audio, la tutoriale diverse, utilitatea anumitor accesorii, procesare foto și video în diverse soft-uri de editare, și până la interviuri sau mini-seriale în care stăm de vorbă cu o parte dintre fotografii și videografii cunoscuți din comunitate.
  • Platforma de concursuri F64 – F64 lansează constant provocări și concursuri dedicate celor pasionați de fotografie. Subiecte diverse, trivia și multe altele. Dacă ești creativ, te așteptăm să ne iei premiile!
  • Canalele de Facebook și Instagram – Prin intermediul acestor canale, F64 este conectat permanent la comunitate. Aici sunt postate cele mai importante materiale de conținut, informații despre oferte și echipamente, noutățile și știrile din lumea foto, video și audio etc. S-ar putea să te intereseze Fotografia serii, care este un concept inedit: în fiecare seară, un fotograf are șansa ca fotografia lui să fie aleasă drept Fotografia Serii. Pentru asta va trebui să o postezi în pagina Grupului celor pasionați de fotografie. Nimic mai simplu, pune poze tari și vei fi răsplătit cu un share pe pagina oficială a F64.

Afacerea F64 este un business care a luat naștere mai întâi dintr-o pasiune personală, iar mai apoi din dorința de a sprijini comunitatea restrânsă de fotografi la acel moment. În toți acești ani, ne-am dorit ca fotografia să devină o formă de exprimare pentru cât mai multe persoane, iar noi să fim cei care oferă sprijin nu doar pentru alegerea unui echipament, ci și pentru utilizarea acestuia cu maximum de rezultate

Marian Alecsiu, CEO F64
F64 nu este numai despre vânzarea de echipamente foto-video, consultanță de specialitate, evenimente online și offline. Este despre oameni și despre felul în care o pasiune comună poate crea legături adeseori surprinzătoare între aceștia. Fiecare piesă pe care o oferă F64 în acest puzzle are un rol important pentru imaginea de ansamblu: susținerea unei comunități dornice să învețe mereu lucruri noi, care se adaptează și găsește întotdeauna modalități de a fi creativă. F64 oferă răspunsurile la întrebările: Cum îmi pot exprima creativitatea, care sunt spațiile care mă ajută să fiu creativ și mai ales, de ce materiale, informații și echipamente am nevoie pentru a-mi urma pasiunea?

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.