(c) Dan Dinu

Cum fotografia poate influența protejarea naturii

Pe data de 27 mai a avut loc evenimentul LIVE Cum fotografia poate influența protejarea naturii, cu Horia Bogdan, Dan Dinu, Laszlo Potozky, Nicoleta Marin și Helmut Ignat.

Am aflat împreună de la invitații noștri:

  • care este rolul zonelor naturale și peri-urbane
  • ce fel de floră și faună se pot regăsi în aceste zone
  • de ce sunt ele importante
  • ce fel de activități se pot face în aceste zone naturale (care nu implică distrugerea lor)
  • importanța conservării acestor zone

Invitații noștri ne-au povestit despre proiectele lor și despre cum asociațiile pe care le-au fondat contribuie la conservarea naturii: Forona (Dan Dinu, Horia Bogdan, Helmut Ignat), Asociația Parcul Natural Văcărești (Helmut Ignat și Nicoleta Marin) și Fundația pentru Parteneriat (László Potozky). 

Ce am aflat de la invitații noștri?

  • Noi, fotografii, putem să subliniem și să scoatem în evidență frumusețea oazelor din mediul urban, să trezim în privitor curiozitatea de a le vizita.

  • Se ascunde o muncă destul de mare în spate din punct de vedere al abordării fotografice, din punct de vedere al căutării acestor locuri interesante.

  • La fel de mult poate contribui la dezvăluirea frumuseților naturii un amator cu un telefon, și la fel de bine un superprofesionist cu un teleobiectiv de 500 sau de 600. Depinde doar de ce poate arăta, de ce i se ivește

  • Prin incercare și prin a avea curajul de a te plimba un pic mai mult în natură, o să regăsești în tine anumite lucruri pe care acum nu știi că le ai.
  • Contează mult mai puțin tehnica, contează mult mai mult pasiunea de a merge în natură.

Puteți urmări întreaga prezentare aici:

Tu care crezi că este rolul fotografiei în protejarea naturii? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.