Înscrie-te la PhotoStory 2019 – De 18 ani devotați pasiunii tale!

Anul acesta, PhotoStory 2019 revine cu a treia ediție, prin care sărbătorim 18 ani de activitate! În 2019, ne vom axa pe comunitate, pe ceea ce am reușit să creăm împreună cu partenerii noștri de-a lungul a 18 ani în care am învățat, am crescut împreună și ne-am adaptat schimbărilor.

Joi, 3 octombrie 2019, începând cu ora 09:00, F64 te invită la The Ark, ( Strada Uranus nr. 150, București) la Photo Story – “De 18 ani devotați pasiunii tale!”, eveniment în cadrul căruia vei avea ocazia să testezi cele mai noi și moderne echipamente și accesorii foto-video, dar și să asiști la prezentări speciale din partea brandurilor partenere, plus – highlight-ul serii, dezbaterea pe tema “Poți face bani din fotografie în 2019?”,  la care vor participa fotografii Bogdan Moldovan, Mihnea Ratte, Daniel și Ana Maria Ilinca, Marian Sterea și Ionuț Macri. Pe lângă această dezbatere, Radu Grozescu ne va prezenta cum învățăm fotografie în 2019.

➡️ Înscrie-te aici, locurile sunt limitate! ⬅️

Te poți înscrie până pe 30 septembrie. Atunci vom anunța și participanții la eveniment!

📣 Participarea este gratuită, participanții vor fi selectați pe baza formularului de mai sus!

Avem multe surprize frumoase pentru voi la această ediție specială. Înainte, să ne amintim cum a fost ediția din 2018!

Photo Story 2018 – Cum a fost la eveniment?

În octombrie 2018, pasionații de fotografie, videografie și vlogging au avut ocazia de a întâlni oameni din domeniu, cu care să-și împartă din viziunile și conceptele fotografice, artistice, vizuale, totul pentru a-și duce pasiunea la următorul nivel indiferent că sunt profesioniști sau amatori.

În 2018, am schimbat conceptul clasic de conferință foto cu unul axat pe activări fotografice, atât în cadrul unor zone dedicate pentru exersarea diverselor tipuri de fotografie, cât și la standurile partenerilor, pentru posibilitatea de a testa echipamente foto-video de ultimă generație. La toate acestea s-a adăugat o dezbatere/un pannel de discuție de 1.5 h, pe o temă destul de dificilă, respectiv: Ce este o fotografie bună?

Iată ce s-a întâmplat la ediția de anul trecut, “PhotoStory 2018 – The Future is Visual”:

Concluziile ediției a II-a le găsești aici.

PhotoStory 2019 – De 18 ani devotați pasiunii tale!

Anul acesta, dezbaterea Photo Story se va axa pe tematica Poți face bani din fotografie în 2019? Ne vom aminti despre începuturile pasiunii noastre pentru fotografie, cum a evoluat aceasta de-a lungul timpului și vom discuta despre cum va evolua fotografia în ultimii ani, odată cu dezvoltarea tehnologiei și a echipamentelor.

Invitații noștri activează în zone diferite, astfel că vom avea ocazia să descoperim încotro se îndreaptă fotografia pe mai multe paliere.

Pe lângă aceste dezbateri, vei avea ocazia să testezi cele mai noi echipamente.

Despre invitați

Bogdan Moldovan, originar din Miercurea Ciuc, tată devotat, animator de radio, DJ profesionist și pasionat de fotografie de mai bine de 7 ani, Bogdan este un autodidact convins.Pasiunea lui pentru fotografie a început cu cea de stradă, de familie, peisaj, călătorie și fotojurnalism. În timpul procesului de învățare a ajuns să integreze și fotografia beauty, cea comercială, fashion și portret. Cu ultimele 3 a și rămas, pe măsură ce a căpătat experiență în domeniu.Iubește cafeaua, gătește niște paste incredibile, îi place să călătorească, să cunoască oameni noi și să-și petreacă timpul alături de familia sa atunci când nu stă pe Youtube căutând tutoriale despre editarea în Photoshop.


Daniel și Ana Maria Ilinca – idaniphotography

Drumul lui Daniel în fotografie a început în 2008, când și-a cumpărat primul DSLR. La început a fost o joacă, dorindu-și să fotografieze modele și să călătorească. Era doar o pasiune pe care abia începea să o descopere, negândindu-se cum și că ar putea să se promoveze.

Ușor, ușor, a urmat însă și asta. A început să-și posteze online fotografiile pe câteva site-uri și se bucura că primea feedback pozitiv. În timp, prin intermediul fotografiei a ajuns să cunoască o mulțime de oameni minunați și crede cu tărie într-o conexiune cu modelul pe care îl are în fața camerei. Drept dovadă, primele sale imagini, pe care le consideră cu adevărat bune, le-a realizat având-o ca model pe soția sa.

Consideră că fotografia nu înseamnă doar chipuri frumoase, corpuri armonioase sau o locație faină, ci că fotografia este despre a spune o poveste, a lăsa amintire un moment prin intermediul imaginii.

Este autodidact și îi place să investească în pasiunea sa, iar momentan, lucrează ca fotograf profesionist și retoucher la studioul foto personal din București. Când s-a apucat de fotografie, urmărea mulți artiști și era interesat să vadă și imaginile brute din cameră, nu doar rezultatul final. Tocmai de aceea, a inclus un modul de before/after în seminariile și workshop-urile pe care le susține.


Marian Sterea este unul dintre cei mai talentați fotografi de nuntă români. Apreciat atât în țară, cât și peste hotare, Marian este un fotograf foarte pasionat de munca sa, un perfecționist care încearcă întotdeauna imposibilul pentru a obține cele mai bune fotografii. Pasiunea pentru fotografie și-a descoperit-o în 2009, după ce a primit cadou un aparat foto de la soția sa.

“Iubesc fotografia, iubesc sa transform momentele acelea imperfecte în emoții perfecte. Și iubesc să lucrez cu lumina și OAMENII din jurul meu. Pentru mine fotografia nu este despre cele mai scumpe sau noi camere. Altminteri, banii îi investesc cu drag în echipamente, mai ales dacă e vorba despre lumini.:)
Pentru mine, chiar și astăzi, rămân valabile cuvintele lui Annabel Williams: Fotografia este 90% psihologie și 10% tehnică.” 

Mihnea Ratte ne va povesti despre zona de evenimente corporate, agenții și branding.

“Am pornit la drum crezând că voi scrie cu cerneală toată viața, dar prin 2007 mi-am dat seama că îmi place mai mult să scriu cu lumină. Nu cred în aparatură, cred în creativitatea omului care o folosește și modul în care își dresează aparatul să facă ce vrea el. Sunt specializat pe eventuri și corporate, dar, ocazional, mai trag food să-mi dau refresh. Sunt fan prime-uri, ISO mare și grame puține.”

 

Ionuț Macri – Macri Studio (Advertising Photography) Specializat în fotografie publicitară, cu mai bine de 20 de ani de experiență, cu lucrări pentru toți marii clienți din România, dar și campanii internaționale. Ales de mai multe ori în Lurzer’s Best 200 Advertising Photographers și Best 200 Digital Artists, cele mai importante recunoașteri mondiale în domeniu.

Radu Grozescu

“Am luat primul contact cu fotografia la 12 ani, pe vremea fotografiei pe film alb/negru și a laboratorului clasic. În 1987 am început să public în presă, apoi, între 1990 și 1994 am fost fotoreporter angajat la ziare și reviste.

Din 1994 sunt fotograf independent, specializat în fotografii de prezentare pentru companii (corporate photography). Am început să predau seminarii foto din 2009 și cursuri foto din 2011. În 2012 am preluat Cursul foto acreditat la F64 , care are an de an are 500 de absolvenți.”

👉 Înscrie-te aici, locurile sunt limitate!

În 2019, F64 pune fotografia pe hartă! Fotografi din marile orașe, dăm de băut!

Anul acesta, pe lângă evenimentul din București, invităm comunitățile locale de fotografi din 6 orașe mari ale României, respectiv: Timișoara, Constanța, Piatra-Neamț, Sibiu, Brașov și Cluj-Napoca să sărbătorească alături de noi Majoratul Fotografilor! Noi facem cinste cu “berea”, iar voi puteți să vă cunoșteți mai bine, să legați prietenii și, de ce nu, colaborări viitoare! Urmărește blogul F64, vom anunța în curând mai multe detalii despre acest proiect prin care extindem evenimentul PHOTO STORY!

Agenda evenimentului PhotoStory2019 – De 18 ani devotați pasiunii tale!

  • 9:00 – 10:00 – Welcome Coffee / Înregistrare participanți (Partners Area)
  • 10:15 – 10:30 – Conferință de Presă <18 ani de F64> (Conference Area)
  • 10:00 – 11:00 – Meeting the Partners / Touch & Try (Partners Area)
  • 11:15 – 12:00 – Sony Moment cu Marius Tudor “Cum să te pregătești pentru acel <one great shot>” (Conference Area)
  • 12:05 – 12:25 – Epson Moment cu Radu Chindriș “Despre portrete și fotografii imprimate” (Conference Area)
  • 12:30 – 12:45 – Kingston Moment (Conference Area)
  • 12: 45 – 13 :00 – Asus Moment (Conference Area)
  • 12:45 – 13:00 – Radu Grozescu – Cum învățăm fotografie în 2019?
  • 13: 00 – 13: 30 – Shooting Tethered & Edit, powered by Asus  (Partners Area)
  • 13:30 – 14:30 – Masa de prânz (Partners Area)
  • 14:30 – 15:00 –  Prezentare Audio-Technica <Microphones to Capture Live and Broadcast Audio at Olympic Games> (Conference area)
  • 15:00 – 15:15 – Coffee Break / Sesiune de testare echipamente (Partners Area)
  • 15:15 – 15:30 – BenQ Moment – Importanța monitorului în fotografie
  • 15:30 – 16:00 – Fujilfilm Moment cu Horia Stan (Conference & Partners Area)
  • 16:15 – 17:00 – Prezentare Panasonic / Astrofotografie cu Lumix S + expoziție Deșertul Atacama – Fotograf: Cătălin Beldea, vânătorul de eclipse (Conference Area)
  • 17:15 – 18:45 – Dezbatere “Poți face bani din Fotografie în 2019? Cu Daniel și Ana-Maria Ilinca, Ionuț Macri, Marian Sterea, Mihnea Ratte și Bogdan Moldovan (Conference Area)
  • 18:45 – 19:00– Sesiune Q&A (Conference Area)
  • 19:00 – 21:00 – Networking Party – Degustare de vinuri

Participarea este gratuită, însă participanții vor trece printr-un proces de selecție, pe baza unui formular de înscriere de tip chestionar și trimiterea unui link către un portofoliu.

Pentru testarea echipamentelor este bine să știi că va fi nevoie să ai asupra ta un act de identitate (CI, permis de conducere etc.).


Mulțumim Partenerilor PhotoStory 2019:

Sony, BenQ, Canon, Panasonic, Epson, Kingston, Sigma, Asus, Acer, Audio-Technica, Fujifilm, Godox, Elinchrom.

Mulțumiri speciale sponsorilor acestei ediții :

Azero – Serviciul AZERO furnizează servicii de tipar, personalizare și print de mari dimensiuni, constituind un etalon de calitate și bune practici în domeniu. AZERO operează și serviciile MyPoster.

Glazurai – Într-o mare de idei delicioase de antreprenoriat lansate în Iași în 2018, Glazurai este o insuliță de cofetărie pilot unde găsești prăjiturele care se topesc de dragul tău. Proiectul este lansat de Nicoleta Hrițcu și are la bază knowhow-ul Cuptorul Moldovencei împreună cu o porție generoasă de rețete culese de la localnici.

Komoder  – promotor al industriei de fotolii de masaj din Romania.

Capra Noastră – Capra Noastră e berea artizanală veselă, făcută în Iași, care nu se ia de berea vecinului ci susține antreprenoriatul și artizanatul. Ea vrea să-şi ajute muşteriii să se împrietenească, să pună împreună idei și concepte din lumi diferite și să urască mai puțin. Berea noastră artizanală şi umorul ieşenilor sunt anume create să aducă oamenii împreună, să-i destrăineze.

Strunga Winery – Vinul creat la Strunga are o personalitate puternică, fiind un omagiu adus tradiției locurilor, într-o interpretare autohtonă inedită. Aceasta se relevă în conceptul vizual al sticlelelor, prin statuetele realizate de maestrul olar, Daniel Leș, care a adus în prim-plan prin creațiile sale Hora Trandafirilor de la Moldova, care își are originile la Strunga sau haiducii locului, din poezia lui Vasile Alecsandri-Strunga.

Coca-Cola – Coca-Cola este un brand care a reușit mereu să aducă oamenii împreună, oferindu-le de-a lungul timpului nu doar simple produse, ci adevărate experiențe, surprizantoare și relevante. În spiritul acestei misiuni, inovăm permanent, în linie cu preferințele consumatorilor noștri.

 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Doresc o ședință foto înainte de nuntă !

    0721.494.658

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.