(c) Ana Buturoaga

Atelierele Fabrilabo – Micul Fotograf

De la 1 octombrie 2019 atelierul Micul Fotograf, marca Fabrilabo, începe intr-o noua formulă, extinsă pe anul școlar 2019-2020 cu întâlniri bilunare, organizat în două grupe, una în timpul saptămânii și cealaltă în weekend.

Despre Atelierul Micul Fotograf

Atelierul Micul Fotograf se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 si 14 ani și propune o incursiune în fotografie pornind de la istoria acesteia, familiarizarea cu setările aparatului de fotografiat și până la tehnicile genurilor fotografice în mediul natural dar și controlat.

Acest atelier de fotografie digitală este educativ, creativ și distractiv. Copiii vor găsi inspirație și teme de studiu care sa-i ajute să creeze imagini minunate cu o cameră digitala, tableta sau cu telefonul mobil. Vor descoperi cum fotografia a schimbat lumea, vor învăța să facă fotografii clare și să aplice regulile de compoziție. Copiii vor invăța setările aparatului și se vor folosi de instrumentele adiacente realizării fotografiilor semi-profesioniste. Vor crea  imagini spectaculoase din diferite perspective, bine-cunoscutele tehnici Bug’s Eye View si Bird’s Eye View. Vor învăța diferența dintre fotografia macro si cea close-up, ce este zoom-ul și cum se pot apropia de subiect prin intermediul acestuia.

Despre Fabrilabo

“Dacă reusim să păstram vii în fiecare dintre noi, mic sau mare, însușiri precum creativitate, curiozitate dar și simțul umorului și sociabilitatea, noi credem că ne vom fi îndeplinit misiunea!”

FABRILABO este un makerspace de mici dimensiuni pentru întreaga familie. Sediul se afla în zona Piața Victoriei, strada Roma numărul 38.

 

Fabrilabo propune ateliere creative, cursuri inovative într-un spațiu plăcut, pe cât de accesibil pe atât de provocator pentru fiecare talent in parte. Pentru toate cursurile și atelierele și evenimentele pe care și le propune, Fabrilabo pune la dispoziție instrumente inovative precum imprimanta 3D, aparatul foto sau tableta grafică, instrumente mai convenționale precum mașina de cusut, șevaletul, războiul de tesut mergele, bormașina sau aparatul de lipit.

Fabrilabo pune accent pe joc și pe dezvoltarea aptitudinilor prin ateliere de tip hands-on, hobby sau laboratoare de învățare. Profesorii pasionați fac intotdeauna echipă bună cu participanții la ateliere și, împreună hrănesc idei, construiesc proiecte, regândesc timpul liber prin educatie și reinventare într-o comunitate deschisă inovativă și colaborativă.

Fabrilabo este compact si ingenious, unde gatitul se intalneste cu imprimarea 3D, fotografia se intersecteaza cu bricolajul, franceza se imprieteneste cu robotica, iar familiile impartasesc si construiesc idei si pasiuni devenite comune.

Parteneriat F64 – Fabrilabo

F64 încurajează comunitatea iubitorilor / pasionaților de fotografie și dezvoltă parteneriate prin care fenomenul ajunge în forme inedite la cei interesați. Atelierul Micul Fotograf îmbină arta cu tehnologie, de aceea F64 își propune să susțină această inițiativă, prin punerea participantilor la dispoziție a necesarului (carnet, pix) dar și a echipamentelor și accesoriilor pentru ca temele de studiu ale cursului să faciliteze copiilor descoperirea acestei pasiuni. Fiecare temă de studiu a atelierului va fi susținută de F64 astfel încât experiența de învățare și descoperire a copiilor să fie una profesionista, captivantă și amuzantă.

Copiii sunt sinceri, curiosi, deschiși către orice e nou, cu o capacitate de înțelegere simplă și clară și o viziune nepătată asupra a tot ce îi inconjoară, ei nefiind atinși de prejudecăți, de aceea este important să aibă la dispoziție toate instrumentele necesare prin care să se descopere, indiferent de motivul pentru care au ajuns la acest atelier.

 

Trainerul acestui atelier este Matei Moroldo

Pentru Matei pasiunea fotografiei a luat naștere acum aproximativ 15 ani, când a descoperit că poate să observe mai de aproape fauna și natura Romaniei cu ajutorul unui aparat de fotografiat. Pasiunea a trecut la urmatorul nivel cand a început să își câștige existența doar prin intermediul fotografiei. În urma cu 4 ani, s-a angajat în cadrul societății F64, unde ocupă postul de specialist al departamentului Consignație. De-a lungul acestei perioade, Matei a ajutat la creșterea conținutului blogului F64, prin articole tehnice publicate despre aparatura profesională, folosită în fotografia de wildlife, sport, eveniment și cea comercială.

Primul parteneriat între Matei Moroldo și Fabrilabo a avut loc in iunie 2019, fiind gândit ca un atelier de vară, desfășurat pe durata unei săptămâni.

Atelierul a fost un success, de aici a plecat idea unui proiect mai amplu, Micul Fotograf se extinde pe tot anul școlar 2019-2020.


La finalul cursului copiii vor fi încrezători în felul în care manevrează o cameră de fotografiat și vor observa cu usurință ipostazele și momentele ce merită surprinse pentru a obține o fotografie reușită. Pasiunea lor pentru fotografie, îmbinată cu timp petrecut cu familia, se poate transforma într-una comună.

 

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.