O zi din viața unui creativ în 2021

Te-ai întrebat vreodată cum arată o zi din viața unui creativ în 2021? Cum depășește momentele de rutină și cum face față provocărilor? În cele ce urmează, am încercat să intrăm în mintea unui creativ și să ne imaginăm o zi din viața lui. 

Ora 08:00

Sunt trezit dintr-un vis interesant de câinele meu, care vrea afară. Ah, când vom putea să ne scoatem câinii la plimbare cu dronele? Astăzi este mai agitat decât de obicei, așa că nu mai am timp să îmi notez visul în jurnalul de vise. Mă duc la baie, apoi mă îmbrac și ies cu Rex afară. 

În dimineața rece de ianuarie, puțini oameni au ieșit de la ora 08:00. Alerg cu Rex și realizez după vreo 10 minute că mi-am uitat acasă brățara fitness Xiaomi Mi Band 5. Încetinesc ritmul. Nu toate zilele trebuie să fie despre viteză și depășirea recordurilor personale.

Ora 10:00

Lucrez de acasă, existând aspecte pozitive dar și anumite provocări. Cele mai multe au fost legate de echipamentul de care am nevoie, dar odată ce am rezolvat acest lucru, am putut să creez o rutină zilnică. Am  cameră specială în care mi-am inaugurat biroul, încerc să separ cumva viața personală de cea profesională. 

Mă învârt uneori în scaunul de la Trust GXT pe care îl dețin, în căutarea ideilor. Sunt zile în care acestea vin cu ușurință și zile în care e nevoie de mai multă muncă, dar așa este viața. După alergarea lejeră de dimineață, simt că pot cuceri până și cel mai înalt munte, așa că îmi dau seama că va fi o zi plină de idei care curg ușor.

În fiecare zi, începând cu ora 12:00, îmi iau pauza de masă. De cele mai multe ori gătesc eu, fac asta mult mai des de când am descoperit aparatul de gătit cu aburi Russel Hobbs MaxiCook 3. Însă sunt zile mai leneșe în care prefer să îmi comand ceva. Astăzi am poftă de paste. În timp ce gătesc, Rex mă urmărește, cu ochii sclipind de poftă. 

Pastele mi-au ieșit mai bine ca niciodată, așa că nu mă pot abține și le fotografiez. 

Ora 14:00

De la ora 14.00, este timpul pentru pauza de hobby. De puțin timp, m-am îndrăgostit de fotografia macro, de felul în care în cele mai mici detalii poți găsi universuri întregi. Clipele pe care le petrec când fotografiez flori, insecte și chiar obiecte din casă atunci când vremea nu îmi permite să ies afară mă destind.

Pe cerul de un albastru electrizant nu plutește niciun nor, așa că ies în parc cu aparatul Nikon D5600 și mă bucur de momentele petrecute cu mine însumi. Am învățat să am răbdare de când fac astfel de fotografii. 

La puțin timp după ce termin munca, aud sunetul familiar al apelului video WhatsApp. Am creat un grup cu cei mai apropiați prieteni și ne sunăm constant, deoarece timpul nu ne permite să ne vedem așa des. 

Am fost ultimul care a răspuns apelului, deoarece mi-am fixat telefonul pe un minitrepied de la Kathay. Nici nu am simțit cum a trecut ora în care am râs și am povestit vrute și nevrute. 

Ora 18:00

După ora 18:00, lucrez la proiectele personale. Astăzi am fost foarte mulțumit de fotografiile făcute când am ieșit în parc, așa că mă apuc să le editez. Pentru editarea fotografiilor mă folosesc de monitorul BenQ SW231C. Alături de el am descoperit câte culori minunate are lumea și câte pot face dacă am o imagine clară și realistă. Pot admira imaginile într-un format splendid, în tonuri excelente, și să scot în evidență fiecare nuanță.

În sfârșit, relaxare! Uneori citesc cărți despre domeniul în care activez, alteori beletristică, dar în discuția de mai devreme de pe WhatsApp cu prietenii mei, am primit o recomandare de un serial interesant, astfel că mă așez în fața televizorului din living și deschid Netflix. Rex se cuibărește pe canapea lângă mine. Zâmbesc și am o vagă impresie că voi visa ceva despre drone care scot câinii la plimbare în locul tău. Am face orice pentru câteva minute de somn în plus, nu? 

Da, chiar și o zi din viața unui creativ este caracterizată de rutină. Creativitatea ne permite să găsim modalități de a transforma această rutină într-un lucru pozitiv. Noi modelăm cursul zilei, în loc să ne lăsăm târâți de pe o zi pe alta, simțind că nu avem control asupra a ceea ce se întâmplă. Suntem curioși, cum arată o zi din viața ta? Care sunt gadget-urile care îți ușurează existența și te ajută să îți exprimi creativitatea? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.