Ce fel de fotograf ești în funcție de zodie – Partea I

Stilul tău de a  fotografia este influențat de multe aspecte: de personalitatea ta, de viziunea unică pe care o ai, de pregătire, educație, experiență etc. În cele ce urmează, vom afla împreună cum zodia în care te afli poate influența ce fel de fotograf ești.

Berbec (21 martie – 20 aprilie)

Ești un fotograf al acțiunii, iar cadrele tale sunt dinamice. Indiferent că vorbim de fotografia de peisaj, de sport sau portrete, fotografiile pe care le faci vorbesc despre o lume în continuă mișcare. Atunci când ieși la o tură foto cu alți prieteni fotografi, adeseori ești cel care se apropie cel mai mult de marginea prăpastiei pentru a trage un cadru. 

Sunt momente în care nu ai răbdare ca lumina să cadă așa cum ai vrea pe o clădire, dar tragi adânc aer în piept și aștepți. Te bazezi de multe ori pe instinct, pe acel impuls de moment care îți spune că acum este timpul să faci o fotografie. Cu toate acestea, oricât de haotic ai părea din exterior, ai o strategie bine pusă la punct în tot ceea ce faci, și prin urmare și în modul în care te ocupi de această pasiune. Spiritul tău competitiv te poate face să câștigi premii la tot felul de concursuri de fotografie. Fără să te lauzi neapărat cu asta, le lași pe ele să vorbească de talentul tău: tu ești un om al faptelor.

Taur (21 aprilie – 21 mai)

Orice stil de fotografie preferi, fotografiile tale sunt caracterizate de un rafinament simplu. Dintre cele 12 zodii, te pricepi poate cel mai bine să înfățișezi frumusețea așa cum este. Arta ta este despre o lume plină de savoare, texturi, despre senzații, iar fotografiile tale seamănă cu niște tablouri.

Atunci când fotografiezi un croissant, privitorul poate simți frăgezimea lui. Fiind o persoană gurmandă, fotografia culinară este unul dintre stilurile tale preferate. Fotografia de natură moartă este un alt stil în care te regăsești. Peisajele din fotografiile tale parcă ascund undeva o poartă către un tărâm al zânelor. Ca un paradox, tocmai în felul în care ne arăți lumea așa cum este, ne faci să ne aducem aminte de acele timpuri când granița dintre realitate și magie era mai ușor de trecut ca în prezent.

Gemeni (22 mai – 21 iunie)

Ești un fotograf care se adaptează cu ușurință oricărei situații. Ca un cameleon, te poți mula pe orice stil. Asta nu înseamnă că fotografiile tale sunt superficiale, dimpotrivă. Însă, atunci când îți place cu adevărat un stil, ne putem da seama din felul în care nu te oprești la suprafața lui, ci îl explorezi cu adevărat. Înveți despre el, te documentezi. 

Fotografiile tale intrigă adeseori privitorul. Sunt colorate, vesele, dar au în același timp o tentă de răceală, izvorâtă poate din faptul că înainte de a simți pasiunea pentru fotografie, te gândești la ea, o intelectualizezi, o analizezi din toate unghiurile. Ca un trickster, ești un maestru al camuflajului, iar cadrele tale spontane sunt o adevărată încântare.

Rac (22 iunie -22 iulie)

Fotografiile tale au o semnătură unică. Toate portretele pe care le faci sunt autentice, dezvăluie privitorului o parte ascunsă a subiectului. Peisajele tale sunt feerice, iar Luna, guvernatorul zodiei tale, este adesea subiectul cadrelor tale nocturne. 

Fotografiile tale o tentă poetică, iar trecutul nu este pentru tine doar trecut, ci și locul în care te întorci adeseori în mintea ta pentru inspirație. Privitorul își amintește de propriul lui trecut, ai talentul de a universaliza această nostalgie dulce-amăruie. Ești un fotograf original, nu îți este teamă să experimentezi, și orice stil ai aborda, oamenii simt fotografiile tale. Ești un maestru al emoțiilor transpuse în imagini care dezvăluie și în același timp ascund ceva. 

Leu (23 iulie – 22 august)

Fotografiile tale sunt un adevărat spectacol. Atunci când te afli în spatele scenei, ești atent la fiecare detaliu și poți deveni mai perfecționist decât cineva din zodia Fecioarei. De cele mai multe ori, alegi un stil de fotografie în care dorești să excelezi.

În cazul în care te axezi pe fotografia de portret, știi cum să comunici cu modelul. Adeseori, animalele au încredere în tine – pe un traseu montan, de multe ori te poți trezi că un câine se ține după tine și te lasă să îl fotografiezi. Deoarece vezi lumea ca pe o scenă de teatru, fotografia de stradă sau documentară sunt stiluri în care te regăsești.

Fecioară (23 august – 21 septembrie)

Ești un maestru al detaliilor, iar perfecționismul tău se regăsește și în pasiunea ta pentru fotografie. Știi că uneori este nevoie de timp pentru a ajunge un fotograf profesionist și mai ales că nu există o linie de finish – e nevoie mereu să înveți și să descoperi lucruri noi.

Fotografiile tale ne dezvăluie frumusețea unei gâze, a unei flori. Uneori însă, tinzi să nu vezi pădurea din cauza copacilor. Dincolo de asta, imaginile tale ne arată realitatea așa cum este – cu toate părțile ei luminoase și întunecate. Ai capacitatea de a îi învăța și pe alții despre fotografie, de a explica detaliile tehnice pe care le consideri la fel de importante precum capacitatea de a încălca regulile de compoziție în mod creativ, odată ce acestea au fost învățate.

Sperăm că te-ai regăsit în descrierea aferentă zodiei tale. În curând vom publica și partea a doua a acestei serii. Suntem curioși, ce zodie ești și care este stilul tău preferat de fotografie? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.