10 proiecte fotografice pe care le poți realiza acasă

Există o mulțime de proiecte fotografice la care poți lucra din confortul casei tale. Faptul ca traversăm această perioadă în care nu mai putem explora spații îndepărtate pentru a realiza fotografii deosebite nu înseamnă că trebuie să ne oprim din a încerca să fim creativi, dimpotrivă. Pe lângă stilurile de fotografie pe care le putem încerca, precum fotografia de produs, macro, culinară, ne putem umple timpul cu o mulțime de proiecte fotografice. Putem profita de timpul liber aflând mai multe despre un fotograf preferat, citind cărți despre fotografie, sortând fotografiile.

Îți prezentăm în continuare 10 proiecte fotografice pe care le poți realiza acasă. 

natura moarta

1. Creează propriul zine de fotografie

Realizarea unei fotografii zine este un proiect de fotografie amuzant și creativ. În acest proces, poți învăța mai multe despre cum să selectezi imaginile pentru un proiect fotografic și diferențele dintre cum arată imaginile în spațiul color CMYK față de modul în care sunt vizualizate pe ecran în spațiul color RGB.

Poți face un zine despre orice subiect dorești, dând liber astfel creativității. 

2. Organizează-ți cataloageleLightroom

Poți profita de această perioadă pentru a face ordine în cataloagele Lightroom. Important este să sortezi fotografiile, să stabilești cuvinte cheie, și mai ales să exporți fotografiile pentru o varietate de utilizări ulterioare: fotografii de familie, pentru portofoliu, diverse proiecte fotografice etc.

 

3. Cataloghează-ți echipamentul

Dacă tot echipamentul tău se află în diverse cutii ori pe rafturi, acum este timpul să faci ordine. Sortarea fiecărui articol în parte poate fi o activitate foarte utilă. Este posibil să găsești diverse accesorii pe care ai și uitat că le deții. 

4. Documentează-te despre un fotograf

Poți începe să citești și afli mai multe despre un fotograf preferat ori despre fotografi despre care voiai să citești demult, dar nu aveai timp.

Pe blogul nostru găsești diverse articole despre fotografi celebri și despre istoria fotografiei.

Carol Popp de Szathmary
Carol Pop de Szathmari - Primul fotograf român și primul fotograf de război din lume

5. Creează fotocărți și albume de fotografie

Majoritatea fotografiilor noastre de familie se află pe hard disk-uri și diverse dispozitive. De ce să nu profiți de timpul petrecut acasă pentru a crea fotocărți și albume de fotografie? Fotografiile într-un album au farmecul lor aparte. 

Serviciul de printing F64 este versatil și îți oferă numeroase modalități de a îți printa cele mai prețioase amintiri. De la printuri și fotomagneți, la calendare, fotocărți și developare film, poți alege exact cum vrei să împărtășești cu cei dragi povestea voastră în imagini printate la calitate superioară.

Te sperie procesul de organizare și sortare a imaginilor? Venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi:

6 pași simpli pentru a-ți organiza fotografiile

6. Citește cărți de fotografie

Acum este momentul să te apuci să citești toate acele cărți despre fotografie care te așteaptă cuminți pe raft ori să te documentezi ce cărți poți achiziționa online, în funcție de ce stiluri de fotografie preferi ori ce subiecte  dorești să aprofundezi.

Explorează această listă, poate găsești o carte care ți se pare interesantă.

fotografie

7. Exersează tehnicile de iluminare

Acum este momentul perfect să exersezi diverse tehnici de iluminare. În ceea ce privește proiectele fotografice pe care le poți lucra de acasă, să înveți mai multe despre lumină este de un real ajutor și poate avea cel mai mare impact asupra ta ca fotograf.

Chiar și cu un singur bliț, există zeci de moduri diferite de a lumina o imagine. Joacă-te cu modul în care lumina îți afectează imaginile, astfel poți învăța cel mai bine.

8. Socializează online cu alți fotografi

În această perioadă, socializarea este extrem de importantă. Poți participa la video call-uri cu fotografi, la live-uri online care au ca tematică fotografia etc. 

Noi te așteptăm în fiecare miercuri și vineri la Photo Talks, o serie de transmisii LIVE alături de fotografi din comunitate, în care abordăm diverse subiecte de interes pentru fotografi. 

9. Curățenia de primăvară în rețelele de socializare

Nu există un moment mai bun de a face ordine și în conturile tale din rețelele de socializare, un mediu care este important să fie curat în această perioadă când suntem nevoiți să socializăm doar online.

Îți poți actualiza site-ul personal și poți analiza ce conturi urmărești pe Instagram, pentru a face curățenie și acolo. Poți căuta conturi sau hastaguri noi care te interesează.

hashtag

10. Explorează o tehnică nouă de fotografie

Fotografia este un domeniu extrem de divers. Există o mulțime de tehnici diferite pe care le poți explora. Poți experimenta în această perioada fotografia de produs, macro, culinară, fotografierea animalelor de companie, portrete și auto-portrete…Când vorbim de creativitate, nu există limite.

Tu la ce proiecte lucrezi în această perioadă? Lasă-ne un comentariu!

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.